Shangri La Hotel Putrajaya Buffet Ramadhan 2017 Lebih Menyelerakan

Bulan puasa nak mai tak lama dah. yer tahu ramai kata makan kat luar membazir la bagai -bagai la..tapi itukan ikut kemampuan diri sendiri dan keluarga. Salah ke nak rewards diri makan kat luar? Tak salah kan? Tambahan kalau nak cuba Shangri La Hotel Putrajaya Buffet Ramadhan 2017 , lepas makan boleh la ke Masjid  Tuanku Mizan atau Masjid Besi untuk terawikh dah tak jauh.

Shangri La Hotel Putrajaya Sedia Juadah Berbuka Ala BBQ Paling Awesome :

Selain menu makanan kat atas, ada banyak lagi menu yang Shangri La Hotel Putrajaya sediakan tahun ini. Dan kat sini boleh tengok dan jamah makanan daripada makanan kampung sehinggalah ke serata dunia. Ada pizza, ada western, ada juga nasi ayam hainan dan pelbagai mee sup disediakan. Eh, ada juga nasi beryani tau. Eh, ini kalau makan di sini dah habis niat nak diet.. ops!

Ada juga pelbagai desert disediakan . Kiranya memang sedap sangat lah makan kat sini, kuih muih yang disediakan serius memang asli masakan melayu, bukan macam kebanyakkan orang lain masak. Ada jiwa dalam masakan kuih melayu di sini.

Ummi yang teruja nak pizza, yer la,anak-anak dah minta lepas tu bau dia mengujakan weh!Bila makan panas-panas fuh! Diakui memang best.

Angah kat stall buah-buahan. Katanya  “Ini angah punya. UMMI tak boleh!” hahaha yer la tu, sebab apa nak tahu? Sebab ada rambutan kat sini,dia nampak rambutan tu sikit jer, sebab tu dia tak bagi orang. Eeeee, Angah ni tamak lah!

Kepelbagaian Sos :

Kepelbagaian kuah dan juga sos disediakan . boleh cuba mana-mana suka,asalkan rasa tersebut memenuhi citarasa.

Ini pisang lava atau bahasa lain, Banana Lava. Apa yang lava? Ehm, kat bahagian dalam ni , ada pisang yang dalamnya ada coklat cair. Sedap makan masa masih lagi panas. Serius best. Ummi bagi 5 bintang untuk Banana Lava.

Shangri La Hotel Putrajaya
Tengok Along makan mana umminya tak terpengaruh! Haish
Pelbagai jenis minuman di sediakan . Boleh memilih mengikut kesukaan.

Makanan Pakistani BBQ Tarik Perhatian :

Shangri La Hotel Putrajaya ada kepakaran dalam masakan BBQ. Terutamanya makanan BBQ dari Pakistani. Ehm! Makanan disini bukan sahaja lain daripada yang lain, tapi memang ada kelainan rasa. Antara yang menjadi kesukaan Ummi adalah TAKA TA .

Chef berpengalaman di dibawa untuk menyediakan makanan Pakistani.

Keistimewaan Lain disini :

shangri-la putrajaya
Ada juga disediakan tempat untuk berehat dan bermesra bersama keluarga sebelu berbuka puasa. Suasana nyaman dan tenang sangat mendamaikan seisi keluarga.
Menairik lagi berbuka bersama keluarga disini sangat “family friendly”. Lokasi surau dan juga tandas dekat dan mudah di akses.

Ruang makan yang selesa, luas dan teratur boleh membangkitkan mood untuk menjamu selera.

Ada juga persembahan bagi menghiburkan tetamu disediakan.

Buffet Ramadhan 2016 -Shangri La Hotel Putrajaya

Promosi Buffet Ramadhan Shangri La Hotel Putrajaya  :

Barisan Chef yang mengetuai buffet ramadhan 2017

Shangri La Hotel Putrajaya
Iftar BBQ Buffet Dinner at Palm Hill Cafe while you break fast with family and friends this Ramadan season. Grilled Whole Lamb, Mandy Rice, Chicken Tikka, Lava Banana Fritters and many more! Early bird vouchers are available now at RM114nett per person! Kindly contact 03 8887 8834 or restaurantreservations.slpt@shangri-la.com for reservations. http://bit.ly/2pfq7HF

Tempah sekarang. Semoga aktikel ini menarik dan menjadi rujukan uols yang membaca.bye

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge