Nickelodeon Lost Lagoon 1st Birthday Bash – Sunway Lagoon Theme Park Pilihan Kami

Cuti sekolah menjelang tiba. Seminggu sebelum cuti sekolah ayah dengan ibu mesti paling sibuk merancang nak bawa anak-anak kemana kan? Hahaahha samalah kita, anak yang sekolah tapi Ummi yang sibuk dan ligat berfikir nak bawa anak-anak kemana. Kali ini Ummi bawa anak-anak ke Nickelodeon Lost Lagoon 1st Birthday Bash. Nickelodeon Lost Lagoon baru sahaja menyambut 1st birthday pada februari lalu.

Siapa nampak ada 2 orang Dora dalam gambar ini?

Jom raikan kehangatan birthday Party!
Jom sambut Nickelodeon Lost Lagoon 1st Birthday Bash di Sunway Lagoon cuti sekolah ini bermula  18 – 26 March 2017! Jom kita berjumpa dengan  “SpongeBob SquarePants, Patrick, Dora the Explorer, Boots, and Teenage Mutant Ninja Turtles” Ada games seperti ‘Slime Dunk Tank’, ‘Colour Balls Bingo’, ‘Bubble Field’, dan banyak lagi.
Masa ini tengah cakap dengan Ben Ashaari ” Along cakap uncle Ben macam dalam cerita J Revolusi”
Inilah saat yang ditunggu-tunggu oleh semua. Menanti Slime ini macam menanti emas turun dari langit…anak-anak pun happy sangat .. memang best!

Kami tiba di entrance Surf Beach seawal jam 930pagi. Semangat nak bermain air dan juga berjumpa dengan watak kesukaan membuatkan Angah dengan Cik Sarah taj tidur lena seminggu. Along pula dah excited nak jumpa kawan-kawan, sebab MAMA KEMBAR TIGA juga pergi pergi pada hari yang sama. Excited yang amat nak bermain dengan kawan-kawan. Kampi parking di parking valet hanya RM15.00 sehari. Yang pasti , mudah dan dekat untuk berjalan dan turun ke kaunter tiket jika menggunakan perkhidmatan ini. Pintu masuk ini bersebelahan Soju Bar.

Ini gambar keterujaan kami di kawasan pintu masuk. Ahakss, sesekali posing kan! Water of Africa di tempat lain, kami hanya ambil gambar kenangan sahaja kat sini.

Inilah yang ditunggu-tunggu oleh anak-anak. Ops bukan anak-anak sahaja teruja, tapi mak ayah pun teruja sama. Ada “SpongeBob SquarePants, Patrick, Dora the Explorer, Boots, and Teenage Mutant Ninja Turtles”. Semua watak kesukaan anak-anak! Angah Along siap nak peluk dengan Teenage Mutan Ninja Turtles, opss maafla nak! Ummi memang tak sempat nak snap gambar korang dengan TMNT.

Nickelodeon Meet & Greet: Ralph & Mikey

Time: 3:00pm – 3:20pm
Location: Lost Lagoon Podium

Nickelodeon Meet & Greet: Spongebob & Patrick

Time: 12:00pm – 12:20pm | 5:30pm – 5:50pm
Location: Lost Lagoon Podium

Nickelodeon Meet & Greet: Dora & Boots

Time: 12:30pm – 12:50pm | 5:00pm – 5:20pm
Location: Lost Lagoon Podium

Bila watak-watak kesukaan dah ada depan mata, mula la berfantasi! Anak-anak Ummi sampai boleh cakap, Ummi ninja wujudla Ummi! Hahahaha ini sarung jer nak oiii! Yer la anak baru 4 tahun dan 3 tahun, depa ingat dah jumpa betul-betul watak kesayangan ini.

Keterujaan bertambah lagi bila dah boleh mandi ! Nak mandi di bawah “Great Slime Deludge”. Yang bestnya kat kawasan ini semua peringkat Umur boleh mandi dan bermain sama-sama. Kiranya ibu ayah boleh bermain dengan anak-anak dan tak risaukan keselamatan depa. Nak naik ke atas ada 2 pilihan samada nak naik escalator atau nak menggunakan tangga. Adventure masa naik , kami semua menapak menaiki tangga!

Kredit Photo to : AZNAN

Great Slime Deludge

Time: 4:00pm – 4:15pm
Location: SpongeBob’s Splash Adventure

Untuk melihat lokasi mandi khas untuk bayi boleh baca entry : Juliajohari

Siapa nak cuba? Heheheh seronok tengok orang jatuh!

Ada tempat duduk yang selesa untuk kesisi keluarga berehat sambil makan dan minum.

Semua penumpang wajib pakai life jacket demi keselematan.

Setelah penat bermain, boleh bawa anak-anak untuk menaiki Rakit untuk Fish Feeding. Hanya beli makanan ikan di kaunter kos RM3.00 sepeket. Sampai di tengah , time bagi ikan makan…masyaALLAH banyak nya ikna. Besar pulak tu… rugi kalau tak cuba. Anak-anak excited dan ibu ayah dapat bawa anak-anak dekat dengan alam untuk sessi ini.

Nickelodeon Meet & Greet: Shellraiser with TMNT

Time: 4:30pm – 4:50pm
Location: Lost Lagoon Podium

Masukkan Nickelodeon Lost Lagoon 1st Birthday Bash sebagai satu lokasi percuti bersama keluarga sempena cuti sekolah kali ini. Selamat bercuti.

Nickelodeon Lost Lagoon

Pakej :
FamFun @ RM390* Admission ticket for 2 Adults and 2 Children RM 10 meal voucher + RM 10 retail voucher Entry to ALL parks, including all rides, activities and attractions. (Not applicable for pay-per-ride activities: Bungy Jump, G-Force X and Go Kart)
25 March 2017- Earth hour. Jom raikan dengan pasangan dan rakan-rakan. Hanya RM360.00 untuk 4 orang.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge