Thu. Aug 5th, 2021

Bismillahirrahmanirrahim..Ya Allah tq Allah. Hari ini dah selama di minggu baru. Pejam celik sekejap sahaja masa berlalu. Rutin harian ada sedikit perubahan. Still pada stage awal. Kalau bab study tugasan masih pada peringkat awal. Cuma sibuk sebab nak pastikan usaha Sarah untuk Ujian Kelayakan SRAI 2020 tidak terhenti.

Ujian Kemasukkan SRAI 2020.

2019- Ujian Kelayakan SRAI 2020

JIKA pada peringkat awal, ujian dalam bulan 6 kalau tak silap. Memandangkan PKP, maka segalanya tergendala. Baru last week kami hantar borang secara manual. Dan bila hantar borang terus beli buku untuk prepare bagi hadapi exam.

Soalan tak susah. Sangat basic, cuma anak kena pandai membaca. Jika tak boleh membaca dan menulis agak susah. Sebabnya, dalam soalan tu contohnya dia bagi nombor 13,anak kena tulis ‘ TIGA BELAS’. Pointnya kena boleh membaca.

Sarah awal-awal agak slow..lagi satu hal sebab PKP, kelas membaca pun tal pergi, tadika pun tidak. Hanya berharap pada bantuan umi dia , which means UN la…nak menangis rasanya.

Syukur, selepas seminggu nampak improvement. Sarah pun makin semangat. Ummi pun makin semangat seiring Sarah. Rasa berbaloi korbankan masa dan tenaga serta terus doakan Sarah berjaya.

Masih ada masa, kawan-kawan Ummi please tolong doakan Sarah juga ya supaya dapat ikut jejak abang-abang.

6 thoughts on “Ujian Kelayakan SRAI 2020 : doakan SARAH ya…”
  1. Saya tak apply pun SRAI untuk anak saya, lupa terus sebab PKP. Takpelah, takde rezeki. Hanya apply al-amin jer, hopefully adalah rezeki masuk al-amin tu. btw, pasti sarah boleh , inshaallah boleh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge