Saya dan keluarga

Ujian kelayakan SRAI 2019 bagi darjah 1/2020

“Angah , along ambil buku ulang kaji bab Sirah!”
“Umi lupa nak revision dengan Angah, adoi!”

Gitulah, pagi-pagi tadi. Baru teringat. Yang lain buat revision okay je. Alhamdulillah tadika pun ada ajar. Jadi Umi taklah serabut sangat.

7.00pagi, kami dah keluar rumah. Masa sampai ke SRAI Beranang, ada beberapa candidate baru sampai. Lepas tu, UN terus p kat meja registration..tapi

“Anak puan bilik mana?”

“Alamak saya tak tahu, macamana nak semak?”

“Puan pergi sana, ada list pada board…” – terang cikgu

Apa lagi, berjalan Un, Angah dengan Sarah ke board yang cikgu maksudkan.

Angah cuba tengok list nama…angah kelas mana. Sana sini si angah tunjuk. Apasal tak ada nama ni!! Sudah…

Tak lama, Allah turunkan ilham.

‘Rasanya, masa isi list angah 130++, tapi tak ingat nombor list… terus Un scan satu-satu list nama pada nombor 130++, haa..nampak pun..rupanya nama Angah pada list 134 daripada 160+.

Ada pun nama, bukan apa kalau tak ada nama, maknanya Angah tidak layak duduki exam harini. Un yang frust… Syuku, syukur, Allah permudahkan urusan.

Selepas anak-anak beratur untuk masuk kelas, parents kena dengar taklimat. Jadi kami masuk dewan. Dengan si Sarah, sat masuk, sat keluar. Adoi, 2ñd time keliar pergi toilet,malas dah nak masuk. Un duduk je kat luar.

Semoga Angah berjaya atas apa yang Angah usahakan. Doakan Angah ya. Result akan diumumkan pada 18/7/2019 nanti. Jadi,sama-sama kita doakan kejayaan Angah dan lain-lain candidate yang hadir hari ini. 🥰

Nota: Draft cerita pagi 29/6/2019 , update di blog 1/7/2019

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *