• ujian kelayakan srai darjah 1
    Umminani

    Ujian kelayakan SRAI 2019 bagi darjah 1/2020

    “Angah , along ambil buku ulang kaji bab Sirah!” “Umi lupa nak revision dengan Angah, adoi!” Ini antara situasi masa sebelum nak hadapai Ujian Kelayakan Srai 2019. Gitulah, pagi-pagi tadi. Baru teringat. Yang lain buat revision okay je. Alhamdulillah tadika pun ada ajar. Jadi Umi taklah serabut sangat. 7.00pagi, kami dah keluar rumah. Masa sampai ke SRAI Beranang, ada beberapa candidate baru sampai. Lepas tu, UN terus p kat meja registration..tapi “Anak puan bilik mana?” “Alamak saya tak tahu, macamana nak semak?” “Puan pergi sana, ada list pada board…” – terang cikgu Apa lagi, berjalan Un, Angah dengan Sarah ke board yang cikgu maksudkan. Angah cuba tengok list nama…angah kelas…