Basikal baru hadiah 2020 untuk anak-anak

Bismillahirrahmanirrahim, syukur kita semua hampir kembali ke dunia nyata, menjalani kehidupan seperti sediakala. Dalam tempoh daripada 18/3/2020 – 29 Jun 2020 adalah masa yang sangat berharga, bukan sahaja Ummi menjalani kelas secara online, tetapi anak-anak juga sama melalui masa di rumah. Memang pada awalnya bosan dan terpaksa ambil masa untuk lalui saat-saat ini. Sebagai balasan atas sikap baik anak-anak dan kerajinan menjalankan setiap tugasan yang cikgu bagi, maka hadiahnya adalah basikal baru setiap sorang dapat 1.

Along dia nak hadiah lain, lagipula Along boleh naik basikal Ummi dan Abah. So, Along punya kita hold dulu.

Carian kedai basikal murah di Kajang

Kami sebenarnya nak singgah di Kajang Prima, nak singgah butik Al Ikhsan, tapi masih belum buka lagi semalam. Masa tu baru 945pagi. Pusing-pusing kawasan sekitar, nampak kedai basikal. Maka, plan asal mau cari basikal baru abah. Tapi kedai tu tak ada, yang ada di TTDI Grove-tapi belum nak beli, kos basikal abah dalam RM5K, niat nak beli, tapi orang yang jual tu acah tak acah, mentang-mentanglah kai pakai seluar track biasa dengan tshirt je..sabar je lah..kan awak dah melepas pelanggan seorang..huhuu dont judge book by its cover okay.

Basikal baru anak – Ter’beli tanpa perancangan

Gitulah bunyinya, tak ada perancangan nak hadiahkan basikal buat masa sekarang. Ingat nak settlekan wall dulu, tapi memandangkan anak-anak banyak bantu dirumah sempena PKP ni, gembirakan mereka dahulu pasti ada hak untuk Ummi abah pula lepas ni. So, nait nak pasang carpet baru pun hold la yer..heheheh gembirakan anak-anak dengan apa yang mereka hajati. Basikal baru pun dah boleh buat depa happy.

Kedai basikal banyak di Kajang, cuma nak dapatkan yang harga boleh tawar menawar tak banyak. Kami dapat murah sebab beli 3 biji sekali kot.

Angah punya RM359 dapat RM250.00. First survey dapat RM270.00 , Jimat RM20.00 hari ini Saiz basikal Angah 20inch.

Basikal adik dengan kakak harga asal RM259.00 sebab kami beli dua biji dapat sebiji RM200.00. Kualiti berat dan cantik sangat. Kiranya break pun sedap dan dia punya spring depan tu best. -Apa pula yang Tak leh bagi diskaun (Ben Ashaari)

Test Drive

cara pilih saiz basikal anak
saiz basikal baru untuk anak

Info :

Saiz basikal untuk anak-

12inch – 3-5 tahun

16inch – 6-8 tahun

20inch – 7-9 tahun

Ini adalah recomended saiz bagi basikal anak. Kalaun 10 tahun dah boleh guna basikal saiz dewasa. Cuma kena rendahkan seat sahaja.

basikal baru buat anak happy
basikal baru untuk anak

Semangat dapat basikal baru. Semoga rezeki Abah dan Ummi semakin bertambah-tambah dengan membahagiakan anak-anak. amin. Dan doa Ummi agar anak-anak tak ada yang bertelagah sehingga dewasa malah mereka kekal menjaga silaturrahim sehingga akhir hayat. Amin.Basikal baru untuk anak-anak, berikan mereka sinar kegembiraan dan semoga jadi pemangkin untuk lebihkan usaha untuk berjaya.

14 thoughts on “Basikal baru hadiah 2020 untuk anak-anak”

  1. ank2 dekat rumah pun dok berzikir nak basikal baru..mamanya pening sbb kalau beli baru xde empat nak simpan sayang juga…berhujan panas setiap hari basikal tu. jd kena lupa kan sekejap…

    1. amin..ya fiza, kdg apa yg kita buat kalau dengan ikhlas itu yang ALLAH beri lebih. Allah always the best planner.

    1. ya Dana, depa dah ada basikal dah, cuma saiz kecil 12inch.. la ni masing2 dah besar. memang race sakan la di depan rumah. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge