Umminani /Lifestyles

Fun Ride Sempena Pelancaran Jersi Dan Pasukan Berbasikal KDNKA

Jumaat malam pada 20 April 2018 ikutkan Angah kena hadir kelas membaca Cikgu Ani. Namun begitu Angah kurang sihat untuk hadir. Dia demam dan asyik terbaring. Tetapi esoknya kami bawa juga melawat tapak untuk program Fun Ride Sempena  Pelancaran Jersi Dan Pasukan Berbasikal KDNKA di Marin Putrajaya sebelah Kelab Tasik Putrajaya.

Pada pagi hari Sabtu tu kami dah gerak awal ke Putrajaya. Ingatkan Amgah dah sihat , tetapi malangnya bila sampai di Marin Putrajaya dia masih tak sihat. Asyik sakit perut dan juga tak bermaya. Pagi ini masa sampai teringat nak call ASP Aziz. Kami sama-sama kerja masa di KDN tahun 2012-2013 dahulu.

Malam program Fun Ride Sempena  Pelancaran Jersi Dan Pasukan Berbasikal KDNKA di Marin Putrajaya, kami terpaksa tinggalkan Angah dan adik beradik lain di rumah pakngah Zaini dan Daniel. Depa semua suka lah, Cuma Angah la kurang happy sebab demam.

Gambar koleksi sekitar program : Fun Ride Sempena Pelancaran Jersi Dan Pasukan Berbasikal KDNKA

Program bermula jam 3 petang pendaftaran. Kami sampai dalam 430 petang. Seorang hanya register RM10.00 sahaja. Best, ramai rupanya yang sertai Fun Ride Sempena  Pelancaran Jersi Dan Pasukan Berbasikal KDNKA di Marin Putrajaya ini. Lebih kurang 400-500 orang sertai acara malam tersebut. Jelous iols tak  ada basikal. Mujur tak ambil basikal percuma PUTRAJAYA join ride..mau tidak mesti kelakar. Hahahaha! Orang lain basikal semua lawa-lawa… ini naik basikal ronda-ronda makan angin..hahahha! Mujuq la ceq tak buat malu!

Permulaan Acara Fun Ride Sempena Pelancaran Jersi Dan Pasukan Berbasikal KDNKA

Semasa bermulanya acara mereka bergambar kenangan dahulu. Ehm, Ummi di bayar tau semata-mata jadi jurugambar suami. Hahahah no money no photo! Kejam dak dengan laki sendiri tu. Tapi yang pasti gambar awesome! Kira okay dan berbaloi la bayaq bini sendiri. P mana ada yang tolong snap gambar. Kira pada masa yang sama pembantu peribadi juga la.

Boss lama, Supt Kama sekarang Supt erjawatan JKDNKA PDRM

Video :

Tak sampai dua jam, seluruh peserta tiba di Marin ini semula. Terkejut , cepat dan laju mereka kayuh. Haaaa… sebelum tu nak certia KPL Sobri, ASP Mazni  dan isteri serta Insp Firdaus CPS, mereka boleh tiba lewat! Orang dah buat perlepasan baru depa sampai. Kira masa tu dalam jam 815 malam, sedangkan pelepasan pada jam 755 malam macam tu. Tapi mereka tetap juga join kayuh basikal. Dan nak habaq murah rezeki KPL Sobri dan Insp Firdaus, dua-dua nombor naik cabutan bertuah. Tuan firdaus dapat something yang dalam bekas hitam…tapi sayang dia dah balik awai..jadi rezeki cabutan seterusnya. KPL Sobri sahaja dapat hamper. KAMI?? Tak dapat apa melainkan memori indah jumpa kawan-kawan.

Fun Ride Sempena Pelancaran Jersi Dan Pasukan Berbasikal KDNKA

Tahniah kepada Datuk Seri yang sangat prihatin kepada staff KDNKA. Mereka excited berbasikal dan jaga kesihatan. Hinggakan suami I sendiri dah lostttt weight!

Jelouss mak! Tahniah KDNKA dan terima kasih sebab dapat join event ini walaupun sebagai photographer sahaja..hahaha. Congrates Mr Suami . Insp MUAZAM jadi wakil Cawangan Gerakan dengan KPP Gerakan. JANGAN MENGATA!

Fun Ride Sempena Pelancaran Jersi Dan Pasukan Berbasikal KDNKA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge