Skin valet bangi harga rawatan berbaloi
Review Produk Dan "Event"

Skin Valet Review ; Kulit sensitif boleh rawat disini ke?

Hi korang, apa khabar? Kemana hujung minggu yang bahagia ni? dah berspa?? Eh…banyak pula soalan membahagiakan, sorry. Okay, ingat tak, beberapa hari lepas, Un share story Un pergi ke Skin Valet Bangi dan Un buat Skin Valet Review. Dan rentetan daripada itu, Un nak cerita kesan rawatan Un ambil keatas wajah Un yang super sensitif!

Kulit sensitif dan trauma ; Skin valet diyakini selamat

Okay, begini! mungkin ramai yang alami isu macam Un. Kulit dah traumatise! Jadi, ada sel-sel Un tak boleh terima lagi apa-apa produk dan rawatan Spa! Mungkin ramai yang alami macam nim Tetapi tak tahu apa langkah keselamatan nak cantik semula, mungkin akibat salah guna produk atau salah facial terdahulu.

Selamatkah rawatan di Skin Valet Bangi, terutama bagi yang mengalami kulit sensitif?

SKIN VALET BANGI REVIEW BY BLOGGER

Yes, exactly selamat! First, kan Un ada share yang kita akan konsult dulu dengan pakar perunding kecantikkan di Skin Valet Bangi. Pada masa start isi borang kita dah kena maklum, isu kita hadapi. So, prevention technique, Dr Isma akan cadangkan kita ambil ubat allergic dan cream. Kadar penggunaan Dr Isma akan cadangkan bergantung pada kondisi kulit kita. Lain orang, lain perawatan dan ianya sama seperti pakej rawatan facial di Skin Valet Bangi juga. Lain orang, lain kemampuan. So, jangan takut nak mendapatkan rawatan kulit wajah disini. Memang selamat dengan bimbingan okeh Dr Isma sendiri.

Kesan Rawatan Be Healty keatas wajah Un sehari selepas facial.

Kulit Kemerahan

Nak menangis lagi?? huhuuuu…😭😭😭😭, ewahh tak adalah. dah biasa dengan kulit sendiri, jadi dah faham sangat. Balik daripada Medi Spa ini, malam kulit start gatal, merenyam sakan. Yer la, liang pori dan dibuka, dimasukkan penyegar dan lain-lain semasa perawatan. So, bagus untuk baiki sel bawah kulit. Tapi, kulit Un ni dia betul-betul meragam dan tunjuk kuasa. Gilaaaaaa ! Merenyam + gatal + bengkak. Tapi… prevention awal memang beri kesan. Sebab tu, dia tak naik teruk macam first jadi. Thank you Skin Valet. 💕💕.

Bila gatal, Un biarje..yer la dia nak tunjuk yang kulit hebatkan!! Ehmm…kulit owh kulit. Membebel la juga Un ni pada muka. “Kau dah la kusam, orang nak bagi ceria cergas dan lawa kau meragam…haishh!”.

Kesan hari kedua. Kesan pada kulit tak sama, Un jenis sensitif tu jadi begini. Tapi takpa sementara sahaja.

Esoknya, merah lagi masa Un pergi kerja. Merah tapi under control. Tak adalah seteruk masa mula-mula Un kena. Tetapi bagusnya, bila kita dapat rawatan di Skin Valet Bangi (SVB), mereka akan follow up kita as client. Kepentingan client no.1 pada mereka. Thank you sekali lagi pada team SVB.

Walaupun muka merah, tapi un tetap yakin sebab merah itu sementara sahaja. Yang penting kesan selepas seminggu.

So, petang tu hari kedua lepas rawatan Un pergi semula le SVB. Un scan semula wajah Un. Happy to see and to hear! haaa.. tau tak korang, daripada alat scanner wajah tu, mesin menunjukkan wajah Ummi semakin lembab. Best thing paling menakjubkan, adalah kesan garisan halus bawah mata Un berkurang. Serius, ini paling menakjubkan. kata Puan Huda, beauty konsultant yang konsult Un, kataya kesan daripada Rf treatment for skin. Itu baru sekali treatment tau. So, nak lebih baik, at least 2 minggu sekali buat Rf ini. Nanti kalau un pergi lagi, Un Akan tulis semula skin valet review okay.

Un pergi 17/1 , semalam 20/1 dah okay mula..syukur

Back to story, lepas kesan merah pada wajah tu, Dr Isma nasihatkan Un untuk kekalkan kelembapan kulit, elakkan daripada kulit kering. Jadi, bagi penjagaan rapi pada kulit, semua orang tau, bukan Un seorang sahaja. Kena pastikan pencuci muka, moisturiser, sunblock dan serum muka sentiasa diamalkan dan digunakan. Kulit yang cukup kelembapan adalah kulit yang sihat.

Kekalkan kelembapan kulit

Untuk itu, Un dinasihatkan untuk letakkan cream pada wajah. Yang ni, Dr Isma konsult bawah Klinik Amisi punya service. Jadi, balik sahaja daripada Klinik, Un amalkan apa Dr Isma suggest pada Un. Dan happy sangat kulit semakin pulih.

Tips pilih Medi Spa :

Sijil Dr Isma

1) Pilih medi spa yang pakarnya di tauliahkan.

2) Buat survey, bukan sahaja service sevice sebelum kita jadi client, tetapi follow up survice. Ini sangat penting bagi menjaga kepentingan kita as client dan juga nama baik SPA.

3) Should be, muslimah la. Aurat terjaga. Dan kita pun selesa.

4) Pilih Medi Spa mengikut bajet dan keperluan. Jangan tukar-tukar. Sebaiknya maintain pada satu-satu Medi Spa sehingga dapat kesan. Sebabnya, mereka ada rekod tahap pencapaian kulit kita sebelum , semasa dan selepas mendapatkan rawatan. Mungkin mata kasar tak nampak, tapi melalui teknologi ,setiap rawatan pasti akan ada kesan.

5) Jangan terikut dengan cakap-cakap orang. Buat pilihan atas kesesuaian dan gerak hati sendiri.

Penutup: kenapa nak recomend SVB?

Dr Isma. Pemilik SVB dan Klinik Amisi

Biar cantik, dan puas hati. Jadi, untuk mereka yang kulit sensitif jangan mengalah. Jika ada kesan lama mengganggu penampilan anda, tetapi masih mahu kelihatan cantik dan yakin, pergi sahaja ke Skin Valet Bangi. Skin Valet review, jumpa Dr dan pakar kecantikkan disana, dapatkan nasihat sebelum membuat keputusan. Biar cantik dan allah redha. Skin Valet Bangi pilihan terbaik.

Skin Valet Review by Un:

Info lanjut :

SKIN VALET BANGI boleh tengok instagram @skinvalet_bangi atau boleh call 03-89229181 utk appointment.

Facebook : Skin Valet Bangi

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *