Majlis Sanding Gaya Orang Perlis .

Minggu lalu minggu yang pack sangat. Balik kampung ingat nak berehat, tapi tak kesampaian. Bila balik jer penuh aktiviti..hehe tu meriah tu bila balik kampung. Dah tu baru 2 hari di kampung pergi pula, Lawatan Kerja Perkep Ke LANGKAWI.

Habis jer program di Langkawi, kami terus balik ke Perlis untuk meraikan pengantin iaitu sepupu Ummi. Ini majlis perkahwinan cara orang Perlis. Simple dan yang penting meraikan kedatangan orang baru dalam keluarga besar kami. Welcome Mira.

Ini Pak Long , abang kepada mak Ummi yang pertama. Dialah orang kuat majlis ini. Long banyak bantu kami  dan juga adik beradik long yang lain. Long penguat semangat Jang, mak, makcik dan pandak serta paksu. Kiranya orang rujukan la buat masa ini. Tok ketua! Duit raya long..hehehe

Ini sepupu Ummi merangkap YB . Kakcik YB kat kawasan kami. Boleh tengok pelbagai aktiviti kakcik sebagai YB di PERLIS. Tengok FB Kak Cik  YB Asmaiza Ahmad.

Ini pula pak su KAMAL. Adik mak paling bongsu. Seronok tengok adik dengan kakak. Harap semua orang macam ini sampai akhir hayat dengan adik beradik masing-masing. Sebab apa? Masa kecik, main gaduh dan makan sama-sama. Jadi biar bertikam lidah , tapi masih berpegang pada ungkapan Air Dicincang Takkan Putus.

Ini adegan manja Cik SARAH dengan ayahanda -Nya. Mlekat kalau dengan abah!

Ini keluarga Ummi. Abang Long yang ada spec mata kat dahi, Abang Cik yang baju belang. Kakak ipar sulung yang tudung koko..dan kakak ipar no.2 yang jubah merah..hehehe nampak sikit jer gambar dia. Si baju biru tu siapa? Tu Along, anak sedara paling matang. Lepas ni majlis kak long pula yer…ops! P belajar la dulu…bagi boleh kerja dan gaji sendiri baru fikir kahwin tau! Hahahaha garangnya maklang! Maaf kak long! Tak marah kan???

Inilah mak jang. Orang paling sayang ke NAIM. Eh, bukan perliu, memang betul, jang sayang naim dah macam anak sendiri. Dari kecik segala kemahuan Naim pasti arwah tok perempuan dan Jang akan turuti. Jelousss! Haahah tak lah, tapi kami doakan Naim pun akan jaga Jang sampai bila-bila macam jaga mak dan ayah sendiri nanti. Mestilah jaga kan Naim? Kak nampak yang bernama Naim mengangguk tu, tanda setuju.

Akhir sekali kak dan keluarga ucapkan tahniah kat Naim dan Mira. Semoga rumahtangga yang dibina berjaya diharungi bersama. Dan ianya membawa ke syurga. Selamat pengantin baru NAIM DAN MIRA.

Comments

    1. Post
      Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge