• Masam Manis "Life"

    JUTAWAN AKHIRAT :

    POSITIF PAGI TV3 by DR AZIZAN OSMAN 13 MARCH 2014 Part 1 ====== 3 perkara berguna untuk Tebus akhirat:  1) sedekah..terutama jumaat untuk lebihkan sedekah. Bila org meminta terus beri. Org beri lebih baik drp menerima. Invest dgn sedekah dunia dan akhirat. Cth : bina asjid .bantu rumah anak yatim dll. Jutawan akhirat…

  • Masam Manis "Life"

    [ PECAHKAN EGO!..]

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=699693933422078&id=224268104297999&notif_t=notify_me Nak jadi jutawan, kita perlu bertindak LUAR BIASA!… Usahawan memang ramai.Tapi semua dah sampai tahap jutawan ke? Alang-alang nak berbisnes, biar sampai jadi jutawan!.. Ini tidak, ramai yang cepat ‘comfort’. Dah boleh survive pun kira dah ok..Sales dah puluhan ribu ringgit rasa dah ‘oklah sangat’!… Memanglah ok, tapi pointnya dah berapa ramai…

  • Masam Manis "Life"

    Stop Limiting Yourself!

    Stop Limiting Yourself!Berapa juta$ kena bayar untuk Berdoa?Untuk Menulis Matlamat & Impian Hidup?Untuk Percaya dan betul-betul Percaya yang Allah swt Menjadikan kalian Hebat dan Berjaya sejak dari rahim ibu lagi? Tak kiralah berniaga, makan gaji, surirumah atau masih belajar – setiap orang ada Hak untuk Menulis Impian dan Mencapai Impian tersebut dengan izin…

  • Masam Manis "Life"

    BELANTARA BERPUAKA – DUNIA USAHAWAN 03/40

    oleh : https://www.facebook.com/roslan.abhamid1. Belantara berpuaka ini datang dalam pelbagai bentuk dan warna. Ia bakal mengusik kita tidak semena mena. Ada banyak jenis puaka yang bakal menemui kita dalam dunia usahawan.2. Hantu pertama namanya CEPAT MENYERAH KALAH. Tidak tabah. Apabila terdengar perkataan TIDAK, maka kita terus lari lintang pukang. Hakikatnya ratib usahawan terbaik adalah TIADA ALASAN,…

  • Masam Manis "Life"

    MAKNA KEJAYAAN – DUNIA USAHAWAN 01/40

    1. Usahawan bukanlah manusia terbaik. Usahawan tahu apa yang perlu disudahkan dan tahu juga apa yang perlu ditinggalkan separuh jalan. Apabila perkara itu utama dan bermakna, usahawan NEKAD menyudahkan apa yang dia mulakan.2. Usahawan juga bukan manusia luar biasa. Usahawan adalah manusia biasa yang ada SDIM. Usahawan mengambil TINDAKAN POSITIF yang besar. “Massive…

  • Masam Manis "Life"

    JAMU RATUS WARISAN

    Anda mengalami Masaalah Keputihan ? Masaalah Haid & Derita Senggugut ? Kembung  Perut, Senak & Sebu Perut ? Selesai kan Masaalah Kewanitaan Anda dgn Jamu Ratus  Warisan Plus. Lebih natural dari sumber alam. Khasiat Jamu Ratus Warisan: Membantu menyihatkan sistem kewanitaan Membantu memperbaiki, membersih & melancarkan darah haid sekaligus mengurangkan derita senggugut Membantu…

  • Masam Manis "Life"

    TITIK KELEMAHAN KITA.

    Rumusan saya malam ini. Terbang dengan dua sayap: BERANI dan BIJAKSANA.Pasakkan dua perkara : NEKAD dan GIGIH.Ukur meter keyakinan kita: KEINGINAN dan KEMAHUAN.Tentukan segera: MOMENTUM dan KOMITMEN. Titik kelemahan manusia yang terbesar adalah apabila kita tidak lagi mempunyai KEINGINAN. “Dan jika mereka mahu berangkat, tentulah mereka menyiapkan persiapan untuk keberangkatan itu” (surah al…

  • Masam Manis "Life"

    FOKUS /TUMPUAN

    Tenaga & tumpuan yang kita berikan kepada sesuatu akan mewujudkan tenaga & tumpuan yang berganda. Tak faham? Contoh: Jika kita berikan fokus dan tenaga kepada satu perkara yang positif, kita akan nampak dan bertambah nampak perkara tersebut di sekeliling kita. Contoh jika kita fokus untuk mahu membeli kereta Mercedes, kita fokuskan tumpuan kita dan…

  • Masam Manis "Life"

    [ AYAT-AYAT ORANG KAYA ]

    Anis Choc Moist Cake -Syarat mencipta ayat affirmation dan matlamat – Assalamualaikum dan selamat pagi jutawan yang dermawan semua….😊 Okay hari ni nak sambung sikit je lagi pasal ‘affirmation’ yang kita dah tanam dalam otak kita setiap hari tu… Untuk nak jadikan sebagai satu habit, saya syorkan you jangan skip selama 21 hari…