Tue. Sep 28th, 2021
SPEK Mata Kanak-Kanak

Sepanjang tahun 2020 sehingga kini, anak-anak dah tak boleh lagi mengelak daripada sebarang gajet. Jika dulu, UN memang control penggunaan gajet mereka, kini bila dalam keadaan Pandemik COVID19 mana boleh lari. Oleh sebab hari-hari anak terdedah dengan cahaya daripada laptop, henset dan juga tv, maka UN pilih SPEK Mata Kanak-Kanak Anti Blue Light Dari OPTOM.

SPEK Mata Kanak-Kanak Anti Blue Light Dari OPTOM – Sesuai untuk saiz kanak-kanak

Menarik antara banyak yang UN survey, spek mata kanak-kanak anti blue light dari OPTOM ni lain daripada lain. Bentuk lebih menarik dan ‘kanak-kanak’ friendly. So, banyak pilihan yang ada, cuma kena tengok bentuk muka anak-anak, dan baru buat pilihan.

TIPS pemilihan bentuk spek mata :

Untuk muka yang bujur, comel kalau pilih spek yang bulat atau ada menlengkung. Dan kalau muka bulan lebih sesuai yang bentuk bujur atau segi. Banyak tips, dan kalau tak pandai nak buat pilihan, boleh je dapatkan consultation daripada pihak OPTOM.

tips jaga mata anak  ; SPEK Mata Kanak-Kanak

Spek mata anti blue light:

Untuk kanak-kanak ada ready made. So mereka boleh pakai setiap masa, takala main dengan gajet dan juga semasa kelas PDPR atau kelas Tuisyen. Penggunaan gajet yang mengambil masa lama, amat berbahaya pada mata. Jadi ini sedikit boleh membantu menjaga kesihatan mata anak daripada mengalami rabun dan kerosakan mata.

Bagi anak-anak yang sedia rabun atau ada masalah penglihatan mata, boleh juga dapatkan pemeriksaan lanjut dengan OPTOM. Jika tanya UN, pengalaman check mata dengan OPTOM, memang puas hati, sebab buat pemeriksaan secara details, boleh tengok tahap kesihatan mata kita secara detail.

SPEK Mata Kanak-Kanak OPTOM

Mata lebih selesa, fokus pun lebih baik

Pernah tengok mata anak-anak berair? Itu mungkin sebab mata mereka kering atau akibat cahaya daripada gajet dan laptop. Percayalah dalam keadaan apapun kalau kita selesa, fokus pun bertambah.

nak cari SPEK Mata Kanak-Kanak anti blue light

Bentuk yang menarik dan lebih tahan lama.

SPEK Mata Kanak-Kanak
SPEK Mata Kanak-Kanak

OPTOM : Jom Lindungi Mata Anak dengan Cermin Mata Anti Blue Light, nak tahu lebih anjut hubungi mereka untuk maklumat lanjut.

www.instagram.com/optombangi
https://www.facebook.com/optombangi/
http://optom.com.my

17 thoughts on “SPEK Mata Kanak-Kanak Anti Blue Light Dari OPTOM”
  1. berapa harga mcm tu ? elok lah protect awal awal .. nnt pakai spek mcm iman . abih kamai anak beranak pakai spek dah nih

  2. Wah menarik ni UN. Sekarang kan anak2 kita terlampau terdedah dengan gajet. Kalau kita sebagai ibubapa tak alert bab mata anak2 takut nanti anak2 makan menghadapi masalah penglihatan. Mak ayah kena dapatkan satu untuk anak. Sama2 kita jaga mata anak2 kita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge