Periksa Mata Wajib Buat Elak Mata Teruk di OPTOM Bangi

PERCAYA bila kita check mata dengan lebih details, kita boleh tahu benda tersembunyi. Kali ini Un nak share pengalaman pergi periksa mata di Optom Bangi. Bagi Un periksa mata wajib buat elak mata jadi teruk samada rabun atau akibat selaput.

Periksa mata dengan details? Kenapa perlu lakukan?

Pertama : Ukuran power/silau lebih acurate.

TAHUKAH ANDA?

Bagi mata yang JULING, terutama pada anak-anak kecil,jika keadaan mereka masih terkawal ianya ada kemungkinan boleh kembali sembuh seperti sedia kala.

Jadi penting untuk ibu ayah bawa anak-anak yang bermasalah dengan mata untuk dapatkan rawatan disini.

Kedua: Dari mata boleh tahu penyakit lain yang tak nampak. Cthnya, kencing manis, darah tinggi, dan kolestrol.

PERIKSA MATA ; MATA RABUN..SEBAB KOLESTROL??

EH Tak tahu pun. i sihat laa…Mana ada kolestrol.

Tapi…Itulah..
Biasa kita hanya check power mata.Tapi keadaan sebenar mata tak pernah tahu pun samada mata tu kabur sebab apa..adakah kerana rabun semata-mata?

Di @optombangi depa menggunakan mesin yang sangat special, client boleh check mata dengan lebih tepat. Yerr betul, bacaan dan gambaran di berikan memang tepat.

Snap..snap..snap..siap! Ini lah hasilnya.

Dengan mesin yang OPTOM ada boleh snap keadaan mata kita sebenar. Bila ada lingkaran putih tu, bermakna itu yg menyebabkan selaput pada mata, yang jika tidak dirawat akan menyebabkan selaput semakin tebal akhirnya boleh menyebabkan rabun.

Rabun?? KELABU Mata…??
Yer betul.

Serius takut.
Sebab rasa mata okay je.

Di Optom, jika ada patient macam ni, mereka akan keluarkan surat pengesahkan untuk client dirujuk kepada hospital bagi mendapatkan rawatan lanjut.

Nampak tak, selamat dah satu hal.
Pastu, kepakaran tu memang itu yang dicari.

Pakai spek bukan untuk fashion sahaja.
Tapi..demi mata.Mata asset kita.Jaga mata penting tau.

Nak mata cantik, nampak clear kan.
Mesti…
Yer mesti…

Mesti kena tahu keadaan mata kita. Kalau mata kering,kena dapatkan rawatan supaya mata kita sihat.

So, nampak kan.. keadaan mata begini boleh diketahui dan rawatan selanjutnya boleh diambil. InsyaAllah.

Ketiga: Dapat lihat keadaan mata sebenar, samada keadaan salur darah baik ketidak.

DIABETIS!!!

Diabetis membunuh dalam diam.
Puncanya, suka makanan manis.

Alamak rasa zass diri sendiri tau.
Silap pilih makanan bukan sahaja tubuh gemuk, ee takut.

Tapi, mata pun effect tau.
Sungguh, gerun dengar penjelasan OPTOMETRIST di @optombangi.

Rasa nak taubat la juga.
Cuba tengok gambar kedua, boleh lihat perbezaan mata gambar atas dan bawah.

Yang atas, alhamdulillah mata yang masih nampak terang. Gambar yang bawah tu, mata dah kabur. Kesannya daripada diabetis atau boleh jadi juga sebab darah tinggi. Jika penyakit dalaman tak kawal, ni dia kesannya pada mata.

Periksa Mata dengan optometrist di Bangi bandar bharu bangi
Ini mesin yang digunakan untum snap keadaan belakang retina mata.

Takutttt sungguh, rasa syukur ada mata, banyak nikmat hidup boleh rasa. Tapi kalau Allah tarik, tak daat dah mata yang sama untuk 2nd chance.

Jadi jaga mata elok-elok ya.
Ni kalau ada sedara mara mak ayah ada sintom² penyakit 3 serangkai..wajib bawa p Optometrist bertauliah. Jangan lambat, takut mata tak boleh dirawat lagi.

Pergi awal-awal check mata depa. insyaAllah kalau Allah izin kita boleh bantu orang paling dekat dengan kita bagi terus melihat. Kalau kita orang Islam ni, nak baca Alquran sampai akhir hayat. Harap mata terang benderang sampai hujung nyawa.✔😎

Keempat: Special dapat consultation extra >> video berkaitan : )

Periksa Mata  dengan lebih details di OPTOM Bangi
Mesin ini adalah lebih accurate untuk semak jumlah power dan silau.
Periksa Mata  di Kedai Spek Bangi
Ini mesin yang digunakan oleh kebanyakkan kedai optik. Resultnya berbeza dengan mesin diatas. Jadi Optom Bangi adalah pilihan terbaik untuk kita check mata.

Consultation disini memang terbaik. OPTOMETRIST yang ada di Optom Bangi sangat friendly dan berpengatahun luas. Mereka sudi membantu dan menjawab segala pertanyaan patients.

Kelima : Boleh dptkan spek pilihan yang boleh di customise.

Periksa Mata di optom bangi

OPTOM Bangi bawa teknologi terbaharu. Mereka ada sistem untuk scan dan beri pilihan untuk client pilih bentuk serta warna kegemaran bagi spek mata pilihan mereka. Ini sesuai untuk buat bagi anak-anak remaja yang sukakan kelainan, terutama bagi mereka yang selalu menggunakan laptop untuk sessi kelas online.

Boleh buat special untuk kita, dari segi bentuk, panjang bingkai, warna bingkai dll. Bestkan…. Jadi ini sangat sesuai terutama remaja yang inginkan bentuk spek terkini.

MALAH ini juga beri pilihan kepada kita untuk pilih spek yang bersesuai dengan muka dan bentuk muka.

Panjang dan bentuk frame /bingkai boleh membantu wanita bertudung juga. Ini sesuai bagi mereka yang hadapi isu spek kembang, bingkai tebal dan lain-lain isu. CUSTOMIZE frame amat berbaloi.

Okay ni saya check di Optom Bangi https://www.facebook.com/optom.eyecare.1

Tq Optometrist yang sudi melayan pelbagai soalan UN.

www.optom.com.my

3 thoughts on “Periksa Mata Wajib Buat Elak Mata Teruk di OPTOM Bangi”

  1. Alamak akak pun suka makan & minum benda manis ni, elok pi check gak laa kan. Spek boleh customised tu menarik, leh laa dpt yg betoi betoi elok ngan bentuk muka kita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge