sport massage di PRO MMR
Review

Apa beza sport massage dengan urutan spa? – PRO MMR Sport Recovery.

Bismillah hirrahman nirrahim. Kalau rasa stress kan…mesti rasa nak diurut. Kadang kita ni minta la bantuan kawan, suami dan anak-anak. Mereka boleh la, tekan sana, tekan sini sikit-sikit. Tapi sebenarnya nak urut pun kena ada ilmu. UN kalau nak relax pergi SPA. Tapi kalau nak cepat recover daripada rasa lenguh dan badan stress cari je urutan sukan. Ada beza sport massage dengan urutan spa.

Baca juga : SPA Wanita di Setiawalk

Beza sport massage dengan urutan spa?

  1. Teknik urutan sukan lebih tertumpu kepada merangsang bagi meningkatkan kecerdasan otot yang diurut. Tukang urut mempunyai kepakaran dan pengetahuan tentang otot dan keperluan badan yang perlu untuk diurut.
  2. Urutan sukan adalah TEKNIK URUTAN dan kombinasi urutan yang direka khas bagi membantu atlet dalam mengekalkan prestasi sukan. Ianya telah dibuktikan berkesan , dan kini ramai atlet yang ‘hire’ terapist bagi membantu mereka menjelang hari perlawanan. Sport massage terbukti berkesan. Keberkesanan kepada atlet terbukti.
  3. Urutan hanya bertindak sebagai kaedah sokongan kepada proses pemulihan. Ya, masa pergi sana – PRO MMR suami masih MC. Dan terapist bantu suami untuk bagi urutan pemulihan.

Perbezaan urutan sukan dan urutan tradisional

Jika dilihat kepada konsep urutan sukan, ia FOKUS kepada memberikan rangsangan kepada otot-otot. Urutan ini telah digunakan bagi memanipulasi otot bagi mengurangkan rasa sakit, mempercepatkan proses pemulihan dan mengurangkan kecenderungan kepada risiko kecederaan.

sport massage hilangkan stress tubuh

Urutan tradisional kebanyakannya adalah ilmu turun temurun. Biasanya dipelajari daripada bidan-dan tukang urut kampung. Urutan tradisional digunakan di spa. Anda dilyan dengan lemah lembut dan mesra.

sport massage untuk apa? tegang otot?

Di sport massage, anda akan bau minyak-minyak seperti anda sedang bersukan .)

Dimana nak dapatkan service sport massage ?

SPORT MASSAGE ADA TERAPI LELAKI DAN WANITA

Kalau di KL/ Selangor anda boleh dapatkan khidmat urutan di PRO MMR . ada beberapa cawangan. Mereka ini memang dipercayai. Masa UN kesana Rabu lepas( 5/2/2020) di fahamkan ada terapist yang attach dengan Le Tour De Langkawi. Hebat! Bukan mudah untuk dapatkan kepercayaan pelumba peringkat antarabangsa. Tahniah PRO MMR – Sport massage.

SPORT MASSAGE DI KL DAN CHERAS

Boleh tekan link utk cawangan yg terdekat dengan anda untuk dapatkan temujanji.. .

pro mmr

🔛Cawangan Setapak 👇🏻
http://www.wasap.my/60182474109/prommrsetapak
.
🔛Cawangan Cheras 👇🏻
http://prommr.wasap.my
.
🔛Cawangan G Tower KL
http://www.wasap.my/60182409223/prommrgtower
.
🔛Cawangan Seremban (Terapi lelaki sahaja) 
http://www.wasap.my/60132696462/prommrseremban
.
🔛Cawangan Johor
(Batu Pahat/JB/ Pasir Gudang)
(Terapi lelaki sahaja) 
http://www.wasap.my/601157674250/prommrjohor

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge