Perunding Imej Muslimah Azie Sam , Peek-A-Box dan Make Up Tutorial

Syukur, perkataan pertama nak cakap. Event semalam bersama Perunding Imej Muslimah Azie Sam , Peek-A-Box dan Make Up Tutorial bersama Khai Azwan berjalan lancar.

Perunding Imej
Sessi gambar kenangan bersama Perunding Imej Puan Azie Sam dan En Ali daripada MATIC

Puan Azie Sam – Perunding Imej Muslimah

Puan Azie bukan sahaja memberikan khidmat perundingan imej di Kuala Lumpur, malah beliau pergi ke serata negeri bagi berkongsi kepakaran berkaitan imej. Ha… biasa kalau bab imej kita selalu kita nampak konsultant perunding imej bukan muslimah. Tetapi Ummi yakin dan percaya, kalau korang join konsultant dengan perunding imej muslimah,  Puan Azie Sam ; korang untung oiii.

Wow first impression! (Jatuh Cinta Kali Pertama)

Biarlah kali pertama orang memandang kita dengan keterujaan, WOW!! Woow bukan sahaja daripada penampilan, tetapi wow daripada segi akhlak dan juga aspek komunikasi. Haa… semua tu kena jaga, akhlak baik, berbudi bahasa dan berkomunikasi dengan bahasa tubuh dan bahasa lisan yang menyenangkan orang lain. Mudah ke mudah??

Create your own personality style, color make your soul, mix and match outfit.

Haaa… awak personality apa?? Seperti Dr Haji Fazillah Kamsah, Azwan Haji Ali?? Atau Zetty Bekas Gabenor Negara? Yang mana satu?? Owh ya.. dalam imej ini ada jenis Neutral, Klasik, Romantik dan Dramatik.

Ummi personaliti yang mana satu?? Ehmmm kalau ikutkan test tadi, dan beberapa ujian sebelum ini, Ummi jenis KLASIK! Hello Klasik bukan orang tua, tetapi ELEGANT& BERSTRUKTUR. Haaaa… faham ke faham? Bermakna, kami ini jenis nak kemas dan tersusun.

Kalau pemilihan baju, kalau boleh tema warna tu pun dalam tone warna seakan sama. Kalau DRAMATIK, jenis yang  nak menonjol dan  nak jadi lain daripada orang lain.

Romantiss?? Ehmm, romantik ini seperti Dato Siti Nurhaliza. Sentiasa nak nampak cantik.  Personaliti Neutral bermakna si pemakai terlalu casual sampai seakan nampak selekeh! Jadi, duduk dan pikirkan awak  nak kelihatan seperti  siapa. 😍

Ukuran Dan Bentuk Badan

Semalam, memang meriah…saat masing-masing teruja nak tahu bentuk badan masing-masing. Ada yang bentuk pear, ada pear terbalik dan ada juga yang badan berbentuk pembaris serta Hourglass. Haaa… dalam ramai-ramai, Ayue Jean lah yang bangga memiliki tubuh dalam kategori Hourglass.. woww!! Dah la dia juga seorang DRAMATIK, memang aummmm🧚.

Banyak lagi perkongsian bab personaliti semalam. Tapi nak tahu kena masuk kelas lah.. hehehe

Peek-A-Box – Kotak Surprise  untuk tercinta.

Haaaa!!! Semalam kami pun teruja tau. Kami dapat hadiah special daripada PEEK-A-BOX.

Awak layan video ya. Okay.. untuk yang tak tahu, awak boleh dapatkan kotak special ini dengan harga yang mampu milik ada awesome di www.shopee.com/peek-a-box .

Harga disana memang berbaloi. Boleh la hantarkan pada kesayangan. Mana lah tahu nak bagi hadiah birthday pada sahabat tercinta. Bestkan!! Hanya di hujung jari, kotak surprise PEEK-A-BOX sampai di pintu rumah orang yang kita sayang. Eh.. sat nak bagitahu,  PEEK-A-BOX pun boleh buat hadiah diri sendiri tau. Haaa.. setiap bulan tema berbeza. Dan hadiah didalamnya pun berbeza. Cubalah!!

Terima kasih juga kepada PEEK-A-BOX ajarkan kami buat lip balm dan face mist. Serius memang teruja..

Terima kasih Kak G ajari kami.

Make-Up ALa Have-Have dengan KHAI AZWAN

Hasil Make Up Semalam oleh KHAI AZWAN

Okay..semalam Make Up Artis KhaiAzwan (usha instagram : www.instagram.com/Khaiazwan ) untuk belajar dan melihat sendiri hasil seni make up artis yang best ini. Semalam tu, kami belajar make up daripada basic. Serius untung kot, kalau nak personal atau class make up biasa mau cecah Rm250-300 satu kelas. Tapi semalam tu free je.

Hasil Make Up By Ayue Jean

Belajar berkaitan berus, foundation, base, …. ehmmm..banyaklah.  Rugi oooo siapa tak join. Lepas ini ada majlis, boleh make up sendiri. Jimat kos.. dan barangan yang digunakan pun boleh dapat daripada kedia biasa seperti Sasa, Watsons dan juga Guardian sahaja. Jimat kan… Ha.. cepat-cepat dapatkan personal coaching dengan Khai tau!!

Jom lah tengok gelagat masing-masing semasa bengkel semalam.

Akhir sekali terima kasih kepada Puan Azie Sam, Puan Shuhada ,Kak G dan juga Khai yang menjadi coach kami semalam. Tak lupa kepada En Ali, mewakili MATIC yang sudi menaja lokasi untuk kami.

Terima kasih juga kepada Nurul Izzah Cathering atas tajaan lunch box.

 #MRSZAKITCHEN, -Haniza- Instagram :  MrsZaKitchen . Terima kasih kepada Cik Za atas tajaan Sandwich.

Kepada peserta daripada Zyphto dan MATIC juga jangan serik sertai kami ya. Havoc, no protokol at all. Ehmm ,kami bahagia dengan cara kami.

Eh.. ada yang minat nak sertai Kelab Blogger Ben Ashaari ke? bestau!! Setakat ini sahaja catatan memori yang dapat dikongsikan.

Harap dapat membantu awak selesaikan isu mencari Imej Konsultant Muslimah , dapat mencari hadiah untuk mereka yang dicintai hanya di hujung jari dengan PEEK-A-BOX dan juga mempelajari teknik yang betul Make Up Dengan KHAI AZWAN. Okay, terima kasih membaca. Jemput tinggalkan jejak. Bye.😍🧚.

Posts Tagged with…

Reader Comments

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge