Review Produk Dan "Event"

GT Mobile 888 telefon mudah alih bakal masuk Malaysia dengan harga patut

GT Mobile 888 adalah telefon pintar yang bakal memasuki Malaysia dengan harga yang berpatutan dan sesuai untuk kegunaan harian.

[su_service title=”GT MOBIL E888″ icon=”icon: check-square”] GT Mobile merupakan telefon pintar yang dihasilkan di Singapura oleh GT Group. Buat masa ni GT Mobile oleh GT Group telah menghasilkan 3 jenis telefon pintar iaitu GT-888. GT-886 dan GT-883[/su_service]

Spesifikasi GT MOBILE 888

GT MOBILE 888

Kuasa Dalaman

Unit Pemprosesan Pusat (CPU) : 64 Bit MTK MT6735P dengan kelajuan 1.0GHz
Skrin : 5.5 inci HD 1280*720 pixels,  Corning Gorilla Glass 3 (Tahan Lasak)
Kapasiti RAM : 2GB (Metal Grey) / 1GB (Silk White)
Storan Dalaman : 16GB

Kamera Hadapan : 5mp (beauty mode & flash)
Kamera Belakang : 8mp

Bateri : 2550mAh
Saiz dan Berat :  158.9 X 77.5 X 8.6 mm / 160g
Sistem Operasi : Pre-install Android 5.1 Lollipop

Warna :  Metal Grey/ Silk White

Sim : Dual sim (Sim + MicroSim)

GT Mobile turut membawakan ciri – ciri berikut didalam GT-888

Charger : Quick charging
WiFi : WiFi 802.11 a/b/g/n support dual-band WiFi (2.4GHz/5GHz)
Bluetooth : Bluetooth 4.0
Positioning : GPS, A-GPS, GLONASS, Digital Compass, Hall Effect Sensor, Gravity Sensor, Ambient Light Sensor
Ini adalah gambar selfie Kecik menggunakan GT MOBILE 888

Komen Kecik :

Bagi aku yang sangat suka bergambar dan ambil gambar ni, berasa kurang senang dengan kamera GT-888. Ya. Aku sangat pentingkan kualiti gambar. Bukan setiap masa kita akan ambil gambar di luar. Kadang – kadang blogger macam aku atau kalau aku bukan blogger pun aku akan ambil gambar dalam rumah atau dalam bilik. Dalam keadaan macam ni, gambar sangat tak cantik dan terdapat noise (titik titik pada gambar – macam gambar pada waktu malam).

Wah teruja wehh! Ummi saja tak nak letak komen sendiri  , asyik sendiri jer cakapkan..kali ini kita tengok apa review dari sahabat blogger Ummi yang lain.

Komen Hafiz Rahim :

Setelah menggunakannya untuk beberapa hari, dapat dikatakan bahawa aku menyukai rekaan yang ditonjolkan pada telefon pintar GT Mobile ini. Walaupun pada amnya ia tidak kedengaran seperti jenama-jenama besar yang lain, namun keselesaan dan kemudahan menggunakannya sepanjang tempoh cuti sekolah ini membuatkan aku merasa seperti memiliki satu peranti yang premium dan bergaya.

Pemfokusan pantas memudahkan aku merakamkan detik-detik penting untuk dijadikan kenangan. Pengecasan pantas pula membantu aku dalam menjimatkan masa untuk meneruskan aktiviti online yang lain.

Sekiranya korang juga berminat untuk memiliki telefon pintar GT Mobile ini, boleh dapatkannya melalui laman web www.gtmobile.sg. Harga yang dijual adalah SGD400, bersamaan dengan RM1200+ sahaja. Selamat mencuba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *