Review Produk Dan “Event”

Review Produk Dan Event adalah salah satu usaha untuk membantu usahawan dan juga badan korporat untuk mempromosikan perniagaan dan majlis mereka di carian google melalui penulisan di blog Umminani.com .

Bagi setiap pengiklanan, produk disertakan bagi tujuan promosi dan meningkatkan kepercayaan kepada pembaca. Selain itu, kami membantu juga mewar kan program kebajikan  yang tidak melibatkan keuntungan wang ringgit. Konsep Umminani.com adalah ingin menyampaikan sesuatu yang bermanfaat kepada pembaca melalui perkongsian dan tips yang baik. Umminani berdoa agar pahala penulisan menjadi saham akhirat kelak.

Jika tuan /Puan ingin bekerjasama email ke admin@umminani.com untuk perbincangan lanjut. Kami sedia membantu menulis dan mewar-warkan produk dan kepakaran Tuan/Puan dalam blog kami. Semoga usaha yang kecil ini dapat membantu memeriahkan dan menjadikan kita semua usahawan berjaya dunia dan akhirat.

Sekian.

wassap  : 012 4430338

Umminani.com

SIMPANAN SSPN i PLUS DAN CARA MEMOHON

SIMPANAN SSPN i PLUS DAN CARA MEMOHON

Simpanan SSPN i Plus amatlah menguntungkan, kerana disebalik simpanan kita, ada juga penyelamat iaitu takaful. Selain itu banyak manfaat lain. Kali ini Ummi berikan cara memohon secara online dengan lebih mudah dan menjimatkan masa serta tenaga. Ikutan daripada posting Ummi sebelum ini : Manfaat SSPN i Plus

Ini adalah manfaat-manfaat lain :

  1. Murah giler – RM1 ja sehari untuk bermula menabung. Sebulan cukup RM30 terus bank in masuk dalam akaun SSPN-i Plus.
  2. Halal –SSPN-iPLUS adalah patut syariah dan pastinya halal kan. Tanpa kita perlu risau lagi , Insyaallah dengan Izin-nya SSPN-iPlus menjamin masa depan anak-anak kita.
  3. Disertakan dengan Takaful – Sambil kita menyimpan kita juga akan di cover insurans, yang mana ianya adalah berkuat kuasa serta merta. SSPN-i Plus tak perlu medical check up untuk melayakkan mendapat perlindungan insurans sehingga RM1 juta.
  4. Proses mudah – Senang ja nak buka akaun SSPN-i Plus melalui online sahaja. Tidak perlu ke kaunter, bayar tol, minyak dan paling menyedihkan jika di KL parking pun kena bayarkan 🙂
  5. Pengecualian Cukai – Cukai pun dapat pelepasan sebanyak RM12,000 daripada hasil pendapatan. Untung kan?
  6. Mudah dapat pinjaman – Siapa yang daftar SSPN-i Plus, serta merta layak untuk memohon pinjaman PTPTN.
  7. Dividen – Dividen sehingga 4.6% setahun. Masyaallah tinggi jika dibandingkan dengan bank comercial lain.
  8. Dan ianya juga terdapat perlindungan  Khairat Kematian. Alhamdullillah.

Disini ada maklumat untuk yang berminat : KLIK GAMBAR

Untungnya sebab SSPN-i Plus ini memberikan perlindungan serta merta. Jadi mana nak dapat kan jika kita bandingkan dengan lain-lain tempat untuk depositkan RM kita. SSPN-i Plus memberikan sangat banyak manfaat.

MasyaAllah , memang beruntung. DENGAN ADA AKAUN SSPN i Plus boleh memohon untuk PTPTN .

Atas kesedaran dan manfaat yang di berikan makanya ramai yang menyambil peluang untuk menabung dengan SSPN-i PLUS. Tak percaya? Jom tengok gambar-gambar di bawah :

SSPN I PLUS
Ramai yang mendaftar bagi mendapatkan kelepasan cukai RM12,000.00

Simpanan SSPN I PlusJpeg

So, apa yang dilihat tu pasti rasa nak tahu dan tak sabar nak mendaftar kan? Ummi sediakan cara mendaftar. Mudah jer, klik jer  sendiri dan buat secara online.

PERSEDIAAN SEBELUM MENDAFTAR ONLINE  SIMPANAN SSPN i PLUS :

Kad pengenalan pendeposit dan anak-anak:

Disini kad pengenalan ibu dan ayah perlu untuk rekod. Dan kad pengenalan anak-anak adalah penerima manfaat daripada SSPN-i PLUS ini. Mudah sangat bila ada kad pengenalan , boleh semak dan rujuk dengan betul semasa proses nak isi.

MAYBANK2u :

Lebih mudah jika ada Maybank2u. Bank lain adalah Hong Leong Bank..opss sorry Ummi tak famili guna Hong Leong Bank. Maybank2u untuk kita terus buat bayaran selepas pengisian maklumat pada step 1 dan 2. Disini untuk mendaftar : SSPN-i Plus 

LINE TELEFON  :

Line telefon bukan nak guna untuk telefon sesiapa, tapi penting untuk dapatkan TAG NUMBER semasa tansaksi MAYBANK2u

EMAIL :

Email sangat penting untuk pihak SSPN-iPLUS send details pembayaran setelah bayaran berjaya di lakukan. So bagilah alamat email yang betul semasa proses pengisian maklumat.

Mudah kan..bila semua 3 perkara diatas ada dan mudah lah untuk pendaftaran dilakukan di mana-mana sahaja dengan agen SSPN-iPlus. Bila perkara mudah sebegini masih dianggap remeh, isunya bulan anak-anak tetapi pilihan samada nak atau tak nak sahaja.

Okay..nanti entry lain Ummi cerita bagaimana nak cipta duit dengan SSPN- i Plus.


LINK BERKAITAN :

Cabutan Wow! SSPN-i Plus

http://umminani.com/2016/04/ptptn-bukan-pemberi-dan-pemungut-hutang-semata-mata-ptptn-juga-mengajar-kita-erti-simpanan-untuk-masa-depan-dengan-sspn-iplus/

http://umminani.com/2016/04/sspn-i-plus-kelebihan-dan-cara-memohon/

HITEA DI PULLMAN HOTEL BANGSAR KL BERTARAF 5 BINTANG

HITEA DI PULLMAN HOTEL BANGSAR,KL BERTARAF 5 BINTANG

Hari Ahad lepas 24 April 2016, kami sahabat blogger Kelab Ben Ashaari dijemput untuk sama-sama dalam Program Gegar Siber SSPN-iPlus, PTPTN. Bertempat di Hotel Pullman Bangsar, Kuala Lumpur lebih kurang 30 orang blogger di jemput untuk bersama mereka. Ceritanya disini – SSPN-iPLUS Pelaburan Dan Simpanan Terbaik 2016. (Klik Sini)

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Kami disajikan dengan pelbagai makanan citarasa mewah. Alhamdulillah sedapnya, daripada makanan tringan sehinggalah makanan yang agak berat yang dapat memenuhi perut. Mee gorang  rupanya simple sahaja, namun rasanya TOP !!. Mee dimakan pula dengan Salmon dan lain-lain side dishes memang rasa nakkk tambah jer. Dan setiap satu makanan ada rasa yang berlainan, sedap dan Best !!

Jpeg
MINI PIZZA MARGHERITA – Nampak simple tapi  sedap sangat dijamah diwaktu petang semasa hitea macam ini. Di gabungkan pula dengan karipap sayur yang rangup. Uisshhh bak kata orang pelengkap tea time lah.

Jpeg

Petang-petang macam ini bila dah makan makanan berat, nak pula makanan manis. Tambahan dalam keadaan sejuk dan nyaman di Studio5 ini. Puding ROTI paling best kottt yang pernah rasa, ada pisang ada roti high class okay! Dan cream nya amatlah menyelerakan. Huiii rasa cair dalam mulutt (Pssstt : Nak diet tak jadi, sebab sedap sangat, puding roti ini tambah 2x).

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Dah layan makanan best-best ni kan. Sekali sekala propose pada boss masing-masing untuk buat majlis hitea disini. Harga berpatutan dan yang utama makanan nya sedappp. Hahahah nama pun nak makan kan.. dan AMARAN!!! Mai makan disini , PLEASE jangan nak DIET..hahahahaha , hancur DIET!!

Info lanjut :

Facebook :Pullman KualaLumpur Bangsar

Website :http://www.pullmanhotels.com

Alamat : No Tower 3 59200, 1, Jalan Taman Pantai, Taman Bukit Pantai, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

DINNER DI GRAND SEASON HOTEL KL – PASTI DATANG LAGI .

 Seasons Coffee House, Grand Seasons Hotel Kuala Lumpur

Mencari tempat dinner untuk seisi keluarga , disinilah tempat yang sesuai. Harga yang berpatutan dan satu perkara yang utama ialah customer service tip top. Sebab apa tau? Masa Ummi buat reservation layanan dah memang baik, tibanya di hotel kami sekeluarga dah mula makan, datang pekerja mereka menawarkan untuk tukar meja supaya adik Zakkir selesa tidur di sofa. Ummi tolak perlawaan mereka memandangkan mak dengan abah pun dah makan, tak elok lah untuk berubah tempat makan. Jadi sebab adik Zakkir baru 1 bulan masih muat untuk tidur di kerusi(sebab tak pandai beralih lagi), mereka cadangkan untuk panjangkan kerusi dengan ambil extra kerusi dan dikembarkan. Terima kasih Grand Season Hotel.

Ruang makan selasa sangat, dan dekat untuk ulang alik ambil makanan. Ini kali kedua makan di sini, dan sebab perkhidmatan mereka ini terbaik, itu yang pilih untuk kedua kalinya. Makanan di sini sesuai untuk semua, yang suka makanan kampung, makanan Jepun(Shushi) , Sate dll semua ada.

IKAN KELI MASAK MERAH

Ini Ikan Keli yang digoreng dan disira cili. Lembut dan sedap.

Daging yang dimasak blackpaper. Memang marvelous dan sesuai untuk anak makan. Tak liat dan kuah sesedap rasa atau bahasa lain cukup rasa.

 

 

Tauhu bakar memang best. Ini la 1st time makan tauhu bakar paling best, ranggup dan isi dalamnya yang memenuhi citarasa. Rojak buah juga disediakan untuk cuci mulut. Buah-buahan segar dan yang penting kuahnya memang sedap.

 

Jpeg

Dessert yang disediakan pelbagai jenis, dari kek sehinggalah kuih muih dan buah-buahan. Dekorasi dah la cantik, bila makan fuh rasa  nyamaan sangat. Jeli ni masam-masam manis memang sedap.

Nak cerita satu-satu memang tak habis kan sebab makanan yang disediakan sangat banyak dan sedap. Sesuai untuk semua peringkat umur dari baby 1 tahun sehingga mak ayah kita yang dah berumur. Masakan disini merangkumi sesuai untuk semua bangsa dan peringkat umur. *rujuk gambar kami sekeluarga .  Disini kan sesuai untuk kita booking untuk meraikan majlis perpisahan dengan rakan sepejabat, sambutan hari jadi, majlis meraikan seseorang dan lain-lain. Ummi sendiri cadang nak ajak rakan-rakan sepejabat dinner disini nanti, bukan apa sesuai sangat untuk meraikan dan makan bersama sekali sekala untuk merapatkan silaturrahim. Cepat-cepat booking untuk dinner di sini , Klik ini ini untuk harga promotion : Dinner Murah di Grand Season Hotel

Info lain  :

Facebook : Grand Season Hotel KL

Website : Grand Season Hotel KL

HARI TERBUKA FELDA DSAJI 2016

 Jpeg
FELDAD’SAJI mengadakan hari terbuka untuk orang awam pada 15-17 April 2016, di Pusat Jualan Felda D’Saji bemula jam 10.00 pagi sehingga 6 petang. Kami sahabat blogger Ben Ashaari berkesempatan hadir pada 17 April 2016 untuk merasai keenakkan masakan Felda D’Saji.Pagi hari tersebut, car pool dengan Cik Za dari mezquitalifestyle.com . Kami bergerak dari Kajang dalam 930pagi. Kali pertama jumpa hari ini.
Jpeg
Jpeg
Kesempatan ini Ummi gunakan untuk merasai keenakkan masakan dari saji. Memang bestlah, rasanya sedap dan daging yang dimasak tu lembut , cukup rasa serta sesuai untuk majlis-majlis keraian. Best sangat. Bak kata orang kampung macam Ummi ni, rasa masakan dari Felda D’Saji rasa macam balik kampung, makan masakan orang rewang. Sedap, puas hati.
Pakej Bermula yang ditawarkan adalah bermula dari RM 9.90 ( Dulang Selera min 1000pax ), kiranya bagi yang mempunyai bajet yang minima sesuai sangat untukdapatkan pakej ini. Tempat lain selain di Jln Semarak, adalah seperti berikut dan setiap tempat ada tema tersendiri. 
  • Pakej Dewan Perdana Felda, Jalan Maktab
  • Pakej Dewan Merak Kayangan, Jalan Gurney 
  • Pakej Dewan Gemilang @ Yayasan Felda, Kelana Jaya 
  • Pakej Asmara Penchala, Kg Sg Penchala 
  • Pakej Orchad Villa, Gombak 
  • Pakej Kajang Perdana Avenue, Kajang 
  • Pakej Dewan D’Mahligai, Puncak Jalil 
Nak Buat Tempahan ?
Sales & Marketing Department 
Felda D’Saji Sdn Bhd
Jalan Maktab, 54000 Kuala Lumpur
Tel : 03 – 26988302

Instagram : @Feldadsaji

 Jpeg

Kad Lestari menyediakan perkhidmatan Pakej Photo Booth yang di sediakan memang sangat murah semuanya bermula dari RM 2.00 sahaja tau, boleh pilih ikut kemampuan kita. Kad kahwin pun yang disediakan memang corak nya ikut peredaran semasa. Tak rugi . Bermula dari RM 500 ( 1000px )

Untuk Tempahan : 
Galeri Kad Lestari
Jalan Bunga Tanjung 2/16,
Seksyen 2, Shah Alam
Selangor 
Tel : 
011-20132990 ( H/P )
03-55102290 ( Pejabat ) 
 
Website  : www.kadlestari.com
Chenta by Raja Farah menampilkan setiap satu goodies yang comel sangat . Harga bermula serendah RM 3.00 dengan hiasan dekorasi dan diletakkan sticker nama pengantin tau. Nampak terang, kemas dan gojes.
Jpeg
 Jpeg
Jpeg
Untuk tempahan : 
Tel : 013-9735989 ( Raja Farah ) 

Instagram@chentabyrajafarah

 Jpeg
Bawa anak-anak ke majlis rumah terbuka sesuatu yang seronok, bukan kita yang seronok tapi anak-anak lah. Tambahan jika da booth ice-cream mcm Wafi Soft Ice Cream ini. Comfirm anak tak sibuk nak balik.  Nak juga kan? Boleh berhubung juga dengan mereka di facebook dan instagram .
Instagram : @wafisofticecream
 
JpegJpeg

Last , inilah booth paling havoc kot kalau ada di mana-mana majlis, sebab ramai yang tak ketinggalan ambil gambar kenangan dan gambar tersbut akan di hadiahkan kepada tetamu dan dilekatkan dalam guest book. Ha!! best kan. Comfim kita tak lupakan setiap seorang yang sign guest book ketika majlis .

Bagi mereka yang berminat boleh rujuk — > 
Instagram – #piccaboothofficial 
Facebook   – Picca Booth 
Akhirnya selesai sudah, Ummi cerita serba sedikit pasal Hari Terbuka D’Saji dan melihat sendiri pakej-pakej yang ditawarkan. Sememangnya terbaik dan sesuai untuk mereka yang sedang membuat kiraan kos majlis perkahwinan kelak. Majlis lain pun boleh tempah dengan Felda dSaji yer. Silalah jemput Ummi dan keluarga bersama 😉 Jumpa lagi.

TIPS BUANG ANGIN DENGAN DOLLA CANTIK

Ini namanya Dolla Cantik. Hijau ni nampak segarkan? Setuju. Biasa kalau kita pakai minyak urut rasanya panas ,sampai ada masa tu fuiiiiii rasa nak lari berendam dalam air sebab panas sangat kan. Dengan Dolla Cantik ,bukan Dollah Cantik naaa! , rasanya Nyaman sangat.  
Sebabkan memang tengah mencari minyak urut macam ini untuk kegunaan lepas mandi dan masa tengah pantang ni, bila dapat jumpa dengan DOLLA CANTIK, rasa jatuh cinta Kali Pertama! 

Tak puas hati bila dengan jer orang cakap produk ini dah 15 tahun dipasaran ~ apa lagi cari la di facebook , google dan merata lagi info tentang Dolla Cantik. Kat bawah ini testimoni orang yang dah guna dan buatkan hati rasa Ehhhh, ni mesti kena cuba Si Dolla Cantik ini.
Setiap kali lepas mandi , memang pakai, nyamannya lain macam, sedap tau!! Yang nak bagitau perkara best adalah…jeng..jeng…jennggg

Dulu masa belum masuk recruit, berat 90kg la average. boleh bayangkan gemuksssnya macamana kan?? lepas recruit, tinggal 70kg sahaja tahun 2009. Bila la ni anak dah 4 orang, naik turun berat dari 70kg jadi 93kg keatas, la ni lepas bersalin hari tu tinggal 84kg , rasa syok juga lah. Dan, seluar jeans  saiz 34 dah boleh sarung!!! yeayyyy. Tak risau lagi akan  pertambahan berat badan, sebab berat sekarang
ni ibarat berat seperti masa 6 tahun lepas.
 Okay la masa tu anak  sorang, la ni anak 4 masih boleh saring saiz 34, kira okay la…walaupun hakikatnya masih big saiz.
Pesanan pada bloggers ya rajin pergi food review wajib ada 1 bekas DOLLA CANTIK, supaya yang kedepan tu semakin nipis.heheeh
Klik sini untuk ketahui details:

Cosmoderm – Set Pencuci Muka Cosmoderm

Cosmoderm !! Hadoii ramai yang dok upload pasal Cosmoderm. Memang tengah cari set pencuci muka untuk gantikan set TaBit@ yang sedia ada. Nak berubah angin la pula. Sana sini tengok ramai yang cakap pakai Set Pencuci Muka Cosmoderm  ni bagus!! Owhhh tidak, dah terpikat ini.
Sebabkan banyak masa di rumah dalam.masa berpantang ini, makanya ummi terus google sana-sini cari info.
Ini salah satu testimoni drp blogger famouss
Ini pula daripada google/blog lain.
Makanya, 21 Mac 2016, terus balik daripada Klinik Check up baby Mudzakkir, terus ajak Mr Suami ke Guardian. 4 benda kat atas tu yang diperlukan. So ini cubaan untuk Cosmoderm set pencuci muka.
Oleh sebab kat Guardian Semenyih ini stok tak banyak, Ummi nak cari set ini pula untuk digunakan dalam pantang kali ini. Bukan apa sebab dah guna pencucimuka Cosmoderm best, tentunya set lain best juga. Nampak gayanya kena beli di website la . COSMODERM   Ini pula fb : Cosmoderm

BERPANTANG PART 4 – MANDIAN HERBA SELEPAS BERSALIN IBUSURI

MANDIAN HERBA IBUSURI

Hari ini hari ke – 3 berpantang sendiri kat rumah Semenyih. Memulakan harini ummi start dengan mandi herba. Waouuu,baunya sedap. Menang fresh gitu.
Kat bawah ini adalah gambar step by step cara rebusan. Okay sebabkan mandian herba ibusuri ini tak ada cover kain kasa, jadi ummi tunjukkan 2 cara mudah untuk memudahkan ibu-ibu lain yang nak cuba mandian herba ini. 

Ini cara PERTAMA.

Step 1: Buka plastik ya. 🙂

 

Step 2 : Masukkan herba mandian dalam periuk bersama air dan rebus.

 

Tunggu sehingga mendidih dan seterusnya tapis dan mandi.
Bila nak mandi boleh campur dengan air panas drp water heater. Bestnyaaa.

Cara KEDUA:

Gunakan kain kasa atau napkin anak.
Buka mandian herba ibusuri daripada dalam plastik dan tuangkan.
Buat bonjot macam dalam gambar ke-3 dan rebuskan. Bila dan air mendidih dan warna bertukar seperti teh  “o”, kira dah ready untuk di gunakan.

Contoh Mandian Herba Yang Telah Direbus

Ini contoh warna air yang telah siap direbus. Baunya sedap. Wajib cuba bagi yang gemarkan spa di rumah.
Sebenarnya, bukan sahaja ibu dalam pantang boleh amalkan mandian herba ini tau.
Selepas period, atau bila badan rasa tak sedap, lemau dan lemah mesti kena mandi dengan mandian herba. Bauan nya bagaikan terapi di spa rapi buat kat rumah saja.
Untuk ibu-ibu yang memang kesuntukkan masa untuk ke spa, wajib ada 1 set kat rumah.
Sebab apa,mudah sangat nak gunakan dan tak perlukan kos untuk ke sana-sini, tanpa temujanji dan anak-anak tak perlu di tinggalkan.
Ummi suka sangat mandi dengan daun herba ini. Sebab dah guna tu yang berani nak rekemen kat kawan-kawan.
Ramuan apa dalam set mandian herba ibusuri ini ?
Tengok di web site ya. KLIK SINI : IBUSURI

Set NODDY untuk Mustaqim

SET NODDY UNTUK ANAK – VCD, BUKU KERJA DAN BUKU CERITA

Sebenarnya dah lama survey set noddy ini..ada tnya kawan2 ..dan ada yg suggest Groiller..tapi dah terpaut pada Noddy juga la…entah la sbb apa..sebab senang bagi buda faham agaknya..anak2 ni kan suka tgk tv..jadi senang la sikit …
Harga…ehm..agak mahal dan harap berbaloi untuk anak…kalau zaman kita dulu ..xde pun benda2 mcmni..memandangkan sekarang bekerja @wanita bekerjaya..harap set ini dapat membantu. Lain la macam mak kita dulu…balik sekolah x buat kerja sekolah mak sedia dah nak ajaq ngn rotan..heheh takut..

Sikit pasal set NODDY :

  • Harga boleh bayar hutang atau cash…yang Mustaqim punya ni total RM2100. Cash..Kalau hutang RM394 DEPOSIT..monthly x ingat pulang tapi 18 bulan rasanya…
  • Dah mula pasang pada mustaqim..alhamdulillah dia suka…
Contoh :
Sambil lari..cakap : I’m a train… I’m a train….
Suka sangat dia…harap bermanfaat la..insyaallah…
*copy dari blog lain..coz xsempat nak snap pic lagi
*copy dari blog lain..coz xsempat nak snap pic lagi
*copy dari blog lain..coz xsempat nak snap pic lagi

APA KATA MEREKA :  MANA2 SAHAJA BAGUS…YANG PENTING USAHA.. 😉

Rakan Istimewa

Info

hi nasha

grolier nih 100% buku.
mcm noddy ngan magic english tu buku ngan cd.
in my opinion for the start baby learn by sound. means dia bleh blajar dengan mendengar, melihat n bleh memorised. contoh terdekat ialah iklan. budak2 akan melekat kat tv bila iklan. so u kena start from CD. grolier tu suitable bila anak dah bleh faham dan bleh tau function huruf eg. at the age 3 or 4 may be dia dah bleh membaca. so bleh laa go for grolier. baru semalam i beli noddy set. ini pun sebab kawan yang suggest. dia kata untuk budak2 yang tak bleh baca lagi nih noddy is a good tools. lebih organised dari buku Grolier utk anak yg baru nak belajar bahasa. up to u then. sumer buku2 nih penuh ngan gambar2 yang akan menarik minat anak u. kita tunggu komen ma_danish plak… baru2 nih dia ada beli magic english.

kalau interested buku noddy i ada contact number agent tu.

Posted on: 2007/7/5 13:47
Rakan Arif

Info

alhamdulillah

sy pun beli grolier ni….masa awal beli risau gak takut tak terguna…tapi betul..depend on parents …kalu kita x mulakan..anak mana nak tau…so far so good…dzarif suka ..specially dictionary and i wonder why….story a day ..x minat sgt..maybe x fhm lagi.then words rapat2..dh besar skt nanti maybe ok

next month insyaalalh abis bayar..hehehee

Posted on: 2007/7/5 13:46

Lagi pasal  NODDY…JOM P MELAWAT :

Sama2 kita berdoa agar anak-anak mendapat ilmu yang bermanfaat dan diberkati..insyaallah..
Amin