• Masam Manis "Life"

    Perancangan Percutian Bersama Keluarga.

    Kuala Lumpur LCCT (KUL) to Kuching Int Airport (KCH) Promo Tuesday, 30 October 2012 Flight AK 5232 Depart  from Kuala Lumpur LCCT (KUL) at 0820 (8:20 AM) and arrive in Kuching Int Airport (KCH) at 1005 (10:05 AM)    Return Kuching Int Airport (KCH) to Kuala Lumpur LCCT (KUL) Promo Saturday, 3 November 2012 Flight AK 5207 Depart from Kuching Int Airport (KCH) at 1405 (2:05 PM) and arrive in Kuala Lumpur LCCT (KUL) at 1550 (3:50 PM)   Guest information Guest 1: Nooraini Ali Nationality: Malaysia Date of Birth: 09/22/1985 Guest 2: Ali Man Nationality: Malaysia Date of Birth: 05/10/1949 Guest 3: Hamidah Awang Nationality: Malaysia Date of Birth:…

  • Masam Manis "Life"

    Sandwich party @office

    Sandwich Party di pejabat yang happening… Hari ini 17/10/2012 , Rabu , di pejabat kami buat makan2..bukan apa sangat pun buat sandwich je pun.. Okay juga la kan.Terima kasih kepada semua yang membantu dan Puan Watie sbb masakkan sardin yang sangat sedap.   Ini first time masak telur dalam sandwich maker ni…belajar dari sifu ..yang mana sifu? Tuuu yang kiri sekali .. 😉 Wah seleranya makan..Puan Suzana pun berselera..best nya..ada masa boleh masak2 n makan2 lagi.. Ramaikan di pejabat kami… terima kasih kepada yang mai awai tolong masak.. Senyum je sebab makan sedap.. E’eleh..x nak gambar masuk ..tapi tuuu ada jugakk..jgn marah ye Puan Reena 😉 Kusyuk belajaq dari sifu…

  • Masam Manis "Life"

    Birthday Party anak PN SUZANA-7okt2012

    Manis2 x gadis2 di atas..hehehe ni gmbar kenangan kami berempatdi Bandar Country Homes Rawang sempena birthday party anak kesayanganAsp Suzana….sweet kan… Ni model2 pegawai tanpa uniform….comel2 gitu…sweeett…manissss….makanan sedap2…ada kambing..ikan keli..ayam,itik…sup daging…bagai2 la…best tak…jgn jelous ye…selamat menatap wajah2 pegawai yg comel2 ni…percaya tak semua2 ni polis..hehehehokayla…nnnti jumpa lagi pada next update..bye..bye

  • Masam Manis "Life"

    Steambot di pejabat KDN Putrajaya 2012

    Ni gambar kami di pejabat..buat makan2..hhehehe best. Steambot…heheh sedap tu… selera makan…ngn kawan2 psh lagi…amat sedap..tgh la kan air tgn siapa.. marvellous… Tgk la….air tgn siapa ni….hhhehh tgk tu mcm2 ada…nyum..nyumseleranya…lain kali boleh buat lg…okayla..entry ni pun entry  tertamgguh…nannti ada story boleh story2 lagi…bye…byee

  • Masam Manis "Life"

    5 BULAN 3 MINGGU

    Selamat malam semua..heheh sbb masa update adalah malam.. Selasa lepas 2/10/2012 pagi2 lagi pergi klinik Fadliyana..heheh check up untuk kali ke 3..kalau mula 2 Dr kata due date 31/1/2012..and 2nd time 3/2/2012 dan bila scan kali ke tiga due date adalah 1/2/2012..estimate due date k… Heheheh masa scan alhamdulillah, anak ummi sihat..semua dah cukup .. kiraan kepala dah mencecah 5.6cm..agak besar tuu.. Ehm lain2 story pasal kandungan 2nd ni xda la sangat. Cuma kadang2 rasa letih je..kalau letih sure nk buat kerja pun tak larat..hehehe Selera makan..huh..bertambah juga rasanya.Masa check up berat dah 84.5kg..compare masa check up last months 80.5kg…hehehe berat anak tu..;p Semoga Allah S.W.T memberikan kesihatan yang baik…

  • Kisah Cuti/Travel,  Saya dan keluarga

    PERCUTIAN CHERATING

    Ni gambar masa persediaan nak ambik gambar kami sekeluarga..hehe ummi kadang-kadang selekeh sikit..apa tdknya…camera x letak bateri masa tu… Anak abah betul al si kecik ni.. Potret keluarga Potret keluarga Hensemnyaa Memang Mustaqim suka buat peace.. Bergambar dengan ummi …;) Pagi – pagi di Teluk Cempedak.. Breakfast nasi lemak.. Ala-ala macho le nihh Abah/ Mr Suami je yang steadyy Oppss ni gambar masa mula2 sampai Cherating, dah tersesat hingga terlajak agak dalam 9km dari tempat penginapan..apa lagi singgah memborong keropok leko untuk di jamah..Yang pastinya sangat sedap…best la…rasa ikan 100%. Sebatang baru Rm0.50..Adalah sangat berbaloi-baloi. Sebelum bilik siap untuk dimasuki, kami mandi dulu d  pantai..hehehe bestnya..waktu ini dalam jam 10pagi…

  • Saya dan keluarga

    Birthday Mustaqim 2 tahun

    Dengan Raihana(Ana), Shafiza (Shef) n Najihah (jiha) Wah ramaikan tetamu…best sgt..terima kasih semua.. mode : happyyyyy Sahabat sahabat Uitm Perlis..alhamdulillah semuanya berjaya di menara gading… (tidak kira mana asal pun bila usaha pasti berjaya, nerbanding kalau yang dilahirkan di bandar namum ego dan bodoh tidak gunakan peluang yang ada mereka adalah golongan yang rugi) SAJA NAK STORY TENGAH2…WALAUPUN PERSIAPAN LAST MINIT, NAMUN ALHAMDULILLAH SEGALANYA BERJALAN LANCAR DENGAN MASAKAN UMMI DENGA LAKSA YANG SEDAP…OPSS YE KE… NASI IMPIT , KUAH KACANG (ABAH MASAK), DAN RENDANG YANG BEST..HEHEHE. UMMI YANG TERUJA BERJUMPA DENGAN KAWAN2 UMMI YANG SANGAT SANGAT BAIK…MEMEANG MERINDUI MEREKA SEMUA…ALHAMDULILLAH DAPAT JUMPA…BIRTHDAY MUSTAQIM MMG BEST LA… MASA SETAHUN DULU PUN…

  • Masam Manis "Life"

    Jumpa jurulatih kawad –aniversary 4thn masuk polis

    Jemputan rumah terbuka jurulatih kawad dan keluarga ke rumah baru di PULAPOL KL…cantik sangat kuarters baru ini..luas dan selesa..Alhamdulillah dapat jumpa En Jamal dan keluarga.  En Jamal adalah jurulatih khas platun 1 masa Ummi rekrut tahun 2008. Hehehehe masa mula2 masuk rekrut dulu xtau pun nak kawad..ada ke kawad, kaki kanan tangan kanan..hehehehe dah mcm kartoon… Sekarang dah pandai sikit dah..(kalau tak , tak tamat la latihan kan)… Terima kasih kat En jamal atas  usaha mengajar kami semua..hehehe Ucapan tahniah juga kat En Jamal dah dapat sarjan…murah rezeki..alhamdulillah.. Masa tamat rekruit…kempis2 jek.. 😉 Bersama En Jamal Ali dan Isteri Redha je la kakak ambik gambar, gambar ibu dia x masuk……

  • Review Produk Dan "Event",  Saya dan keluarga

    Set NODDY untuk Mustaqim

    SET NODDY UNTUK ANAK – VCD, BUKU KERJA DAN BUKU CERITA Sebenarnya dah lama survey set noddy ini..ada tnya kawan2 ..dan ada yg suggest Groiller..tapi dah terpaut pada Noddy juga la…entah la sbb apa..sebab senang bagi buda faham agaknya..anak2 ni kan suka tgk tv..jadi senang la sikit … Harga…ehm..agak mahal dan harap berbaloi untuk anak…kalau zaman kita dulu ..xde pun benda2 mcmni..memandangkan sekarang bekerja @wanita bekerjaya..harap set ini dapat membantu. Lain la macam mak kita dulu…balik sekolah x buat kerja sekolah mak sedia dah nak ajaq ngn rotan..heheh takut.. Sikit pasal set NODDY : Harga boleh bayar hutang atau cash…yang Mustaqim punya ni total RM2100. Cash..Kalau hutang RM394 DEPOSIT..monthly x…

  • Masam Manis "Life"

    JALAN2 KE BUKIT TINGGI , PAHANG

    27/8/2012 Bertolak dari Kg Felda Jengja 19,dalam 830pagi terus ke Bukit Tinggi  Pahang. Walaupun singkat cukup la untuk merehatkan minda dan cuci mata..heheheh Sikit2 pasal Bukit Tinggi ni… Sampai dalam jam 10.00pagi pun dah cukup… Entrance fees : RM12.00 dewasa kanak-kanak RM8. Parking agak jauh juga, kalau bawa anak ..bawa la stroller..hehehe kalau x penat juga mendukung. Bawa mak ayah yang larat berjalan  pun okay la..kena slow2… Pemandangan sangat cantik…sangat sesuai ambik gambar…jgn lupa bawa camera!! Makanan? Mahal tuuuu…1/4 ayam roasted/percik ke…RM24.00 lebih 1/2 harga pun lebih..orange juice and etc juice RM6.00..lain2 air..pun faham2 la…(Dah naik kena la cuba makanan ni…sedappp) Ada kedai souvenirs…agak boleh tahan harga dia..beli la juga…