Fri. Jun 18th, 2021
khind oven ot5205 review

Nak raya ni macam-macam hal jadi. Tahun ni tak buat kuih raya pun, jadi oven memang guna untuk buat roti je semasa bulan puasa yang lepas tu. Pastu boleh nak jadi cerita, sehari sebelum raya , dah petang tu buat kek coklat dan kek marble. Dah letak dalam oven, 45 minits berlalu, bunyi tinggggg… Ingatkan kek siap menjadi, biar seketika. Dan buka… terkejut kot, awat kek jadi cair di bahagian bawah. Ehmm, sahih dah oven rosak. Nak baiki ke nak beli baru? Alang-alang nak cari yang baru, UN cari Oven buat kuih raya, membakar dan memanggang sekali gus. So kena yang besarlah.

Kenangan OVEN ELBA yang lama.

Niat nak beli Air fryer Khind 7 liter tu. Dah kena tukar plan. Semua ni angkara Oven ELBA yang digunakan selalu dah sampai akhir hayat.

Oven buat kuih raya – KHIND ELECTRIC OVEN OT5205 –

Oven buat kuih raya, KHIND ELECTRIC OVEN OT5205
Oven buat kuih raya

Sebabkan memang niat nak buatkan kek sempena raya kali ni, maka beli terus petang yang sama. Antara banyak-banyak oven yang dijual, dan hasil bacaan review di shopee, maka KHIND ELECTRIC OVEN OT5205 yang jadi pilihan.

Jadi tanpa berfikir panjang, oven KHIND ELECTRIC OVEN OT5205 , adalah pilihan semasa untuk dijadikan Oven buat kuih raya, membakar dan memanggang dan juga semestinya untuk digunakan bagi membakar roti-roti kesukaaan anak-anak.

Hasrat memiliki Khind AIR FRYER:

khind oven ot5205 review

Simpan dulu hasrat nak beli air fryer KHIND 7.7L AIR FRYER ARF77 . Dah tengok air fryer ini besar , dan memang luas. Kalau nak bakar benda-benda simple tu menyenangkan sangat. Review pun cakap okay. So, tunggu reda sat, nak grab juga air fryer ini menggantikan yang sedia ada daripada jenama Rusell Taylors 2.8L. Berbeza sangat saiznya.

Lama-lama rumah ni jadi longokkan gajet, walaupun banyak berguna dan memang guna! Nampak tak buat disclaimer awal-awal ha.. !

Setakat menggunakan KHIND ELECTRIC OVEN OT5205 ini puas hati, dan bentuk pun up to date. warna merah hitam pun menarik, dan pintu depan oven ini ianya lebih ringan daripada ELBA. Harapnya oven ini akan membantu UN untuk dijadikan oven buat kuih raya, membakar dan memanggang dengan lebih kerap. InsyaAllah.

Personal review: alatan elektrik daripada Khind memang terbaik. Kipas ini pun dah bertahun pakai masih dalam keadaan elok. Penggunaan kipas Khind ni sejak tahun 2013 lagi. Kualiti barang-barang Khind memang boleh dipercayai dan selamat digunakan.

Belian secara online di Khind Online

Selamat berjuang dalam dunia pastry, kuih raya dan juga masakan memanggang. All the best!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Notice: Constant WP_USE_THEMES already defined in /home/umminani/public_html/index.php on line 14