Cara selamatkan mata dari sinar gajet ; guna cermin Alpha Blue 420

cara selamatkan mata dari sinar gajet

Ramai orang tak sedar yang terdedah dengan gajet terlalau kerap atau lama, akan memberikan kesan fokus pada mata dan penglihatan anak. Jadi , mak ayah digalakkan berusaha untuk bantu menjaga mata anak-anak. Mata mereka masih muda, jadi kena jaga daripada awal, bagi elak terjadi silau dan kurang mata kering. Kali ini Un share cara selamatkan mata dari sinar gajet dengan guna cermin Alpha Blue 420.

Anak bebas pilih design mereka suka dan kena dengan muka, jadi tidak lah seperti di online semua bentuk sama sahaja. Special tau kalau buat di kedai ini.

Cara selamatkan mata dari sinar gajet : Tips Fokus Kelas Online

Untuk kali ini, saya nak kongsikan tips Untuk Fokus Kelas Online, Tanpa Risau Mata Rosak. Ini penting dan perlu mak ayah ambil berat.

Owh ya. kalau anak-anak kerap kelas online pakai laptop, headset yang bagus untuk mereka adalah daripada jenama Logitech. Atau Sony pun okay juga. Yang harga mampu milik semestinya jenama headset Logitech.
Boleh share dengan adik-adik, sebab spek ini tidak ada power. Tapi cuma cerminnya sahaja special.

1) Set minda abang, kakak adik yang belajar untuk berjaya bukan nak kejar no.1

2) Belajar kerana Allah, nak bijak untuk diri sendiri dan nak ajar pada adik-adik dan kawan-kawan.

3) Fokus, cuba untuk faham apa yang Cikgu di Flyhigh Training Centre ajar, teknik yang cepat dan lain dari lain. Disekolah pun fokus, ulangan akan bantu lebih kefahaman.

4) Senyum, sabar dan niat. Letak keutamaan belajar dulu baru main.

5) Parents- bagi semangat pada anak. Bantu mereka jaga kesihatan juga dengan makan makanan sihat.

6) Pakai perlindungan untuk mata. Mata nak pakai lama, masa dengan gajet, pakai spek yang ada AlphaBlue420. Berbeza kualiti spek di Eye Pro Vision dengan yang di shopee..perbezaan tu 10-20% juga.

Pemilihan spek yang berkualiti :

Kalau ke kedai di Eye Pro Vision ini, semua pelanggan mestilah melalui proses yang biasa dilalui. Mata tetap akan di check seperti biasa. Ini bagi pastikan kesahihan bahawa anak-anak tidak ada masalah mata.

Cara selamatkan mata dari sinar biru guna gajet

Procedure biasa mestilah dilalui. Proses ini lebih baik dan kita sebagai pengguna pun yakin dengan pemilihan spek yang betul. Jadi sebagai pengguna ada pilihan yang terbaik, mestilah kita pilih yang baik kan. Spek ini tanpa power,khas untuk kegunaan apabila menggunakan gajet. So boleh tukar ganti dengan sesiapa sahaja yang menggunakan gajet di rumah.

Cara selamatkan mata dari sinar biru
Ada pelbagai design spek disini. Bujur ada bulat ada , semua ada
Cara selamatkan mata
Kita yang dewasa pun boleh pilih mana yang suka. Memang berbaloi dengan design dan juga kualiti.
Cara selamatkan mata
Cara selamatkan mata

Note: Yang nak tempah spek tapi duduk jauh blh tempah online, yang dekat p je Eye Pro Vision, Sungai Wang Plaza,Bukit Bintang KL. Kedai di Lot G111.

3 thoughts on “Cara selamatkan mata dari sinar gajet ; guna cermin Alpha Blue 420”

  1. Setuju kena jaga mata anak dari sinar blue light. Depa ni memang asyik phone jer sekarang sebab belajar online. Kak nina pun buat kat sini untuk Eilman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge