Skincare' Terbaru Jenama Koolit
Review

Koolit calming cream ; Skincare Terbaru Ini Viral Rupanya

Bismillahirrahmanirrahim. Orang kata kulit kering cepat rosak. Kalau kat muka pula, cepat nampak tua. Betul ke? Tapi kalau ikut kajian pada epal, ya. Jadi saya yang bukan pakar mencari solusi juga sebenarnya. Terutama pada Along yang alami kulit gatal-gatal, khasnya pada bahagian leher. Bila google, ada nampak ramai yang cuba Koolit Calming Cream, viral pulak tu. Maka, saya pun cuba. Bila dah ada tu, bukan anak sahaja juga, saya yang hari-hari hadap kelas online bawah aircond pun guna. Memang letak khas dalam trolley tepi meja.

Koolit calming cream sapuan setiap masa; kulit lebih sihat dan segar

cream untuk kulit gatal
koolit calming cream untuk kulit kering

Semakin lama berada bawah aircond, kulit sebenarnya terhidrasi. Hish, UN serik sangat dengan kulit kering. Sebab satu ketika dulu , pernah kulit rosak akibat salah guna skin care dan pergi spa. Takut owhh, jadi bila ramai yang review Koolit Calming Cream ini bagus, nak juga cuba.

Bila dan hampir 2 bulan pakai, yes! It works! Kulit tak adalah kering sangat. Yang bestnya :

1) Koolit tidak berbau dan tidak melekit

koolit calming cream untuk kulit sensitif

Biasanya kalau cream biasa tu ada je macam-macam bau. Tapi berbeza dengan Koolit ini, ianya neutral dan tidak melekit. Malah, bil apply pada kulit, cepat kering dan tidak melekit. Kiranya , selepas apply cream koolit ini, boleh terus pegang mouse dan keypad. Tidak berminyak dan juga tidak melekit. Yang pasti kesan awesome!

2) Koolit calming cream ; sesuai untuk kulit sensitif

Untuk mereka yang ada exema, macam Along mereka tidak boleh menggunakan produk yang ada parabens dan juga ada protection seperti Dttl dan juga lain-lain produk dalam rangkaian sama. Cuma, dengan Koolit, oleh sebab ianya neutral , ia juga berkesan kepada kulit yang sensitif. Maka, jika nak kemana-mana pun, pasti terselit cream Koolit inid alam beg. Bila penggunaan yang kerap, kulit yang gatal-gatal pun hilang. Cubalah, terutama pada anak-anak yang mengalami masalah gatal dan kulit kering. Boleh disapu di mana-mana bahagian tanpa ada rangsangan negatif, maknanya jangan letak di mata.

koolit calming cream

3) Set Koolit disertakan dengan set mandian

Jika rasa belum cukup dengan cream, mestilah menggunakan mandiannya (Koolit Gentle Body Wash) sekali.

Koolit Soothing Lotion

• Kelembapan segera untuk kulit normal dan kulit kering.• Diperkayakan dengan minyak jojoba. • Penyerapan pantas (10 saat) 
• Harga RM35.00
* Cara Guna Koolit Soothing Lotion :• Sapu pada tempat bermasalah selepas menggunakan Koolit Gentle Body Wash

Set mandian ini juga membantu untuk memberikan keselesaan pada kulit dan memberikan kesan kepada kulit supaya kulit lebih lembut dan sekata. Jika ada bahagian kulit yang tidak sekata, boleh gunakan Koolit ini untuk membantu memberikan ‘makanan’ kepada kulit dan hilangkan kulit yang tidak sekata itu.

koolit calming cream

Koolit Gentle Body Wash

  • Boleh digunakan bersama air atau tanpa air
  • Wangian disahkan selamat oleh perbadanan antarabangsa IFRA.
  • Mengandungi Vitamin C & E.• Boleh digunakan di muka, tangan dan badan. Harga RM45.00

Koolit Calming Cream

• Melembapkan kulit kering dan kulit kering sensitif
• Diperkayakan dengan minyak zaitun (untuk kelembapan kulit) 
• Vitamin E semulajadi
• Tanpa wangian
• Harga RM48.00

Koolit Soothing Lotion

• Kelembapan segera untuk kulit normal dan kulit kering.• Diperkayakan dengan minyak jojoba. • Penyerapan pantas (10 saat) 
• Harga RM35.00

Untuk perkongsian ini, UN dapat katakan yang produk Koolit ini adalah membantu untuk jadikan kulit lebih licin, segar dan sihat. Bawa bersama teman si kulit iaitu “Koolit Gentle Body Wash , Koolit Calming Cream dan Koolit Smoothing Lotion bersama kemana juga pergi. Kulit sihat adalah kulit yang cantik. Jom sama-sama kita usahakan ianya berjaya.

Facebook: 
Koolit Malaysia, Instagram:www.instagram.com/koolitmy

Watsons: https://bit.ly/2S47Jio

Shopee: shopee.com.my/naturaloptions.os

Web:  www.mynaturaloption.com

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge