Jus Sihat Homemade Alam Natura 100% Original

Hi dears! Arghhh serius rasa stress tak ada sebab. Lepas minum Kopi Pegaga Warisan rasa lega sikit. Tapi, badan masih perlukan something yang lain. Apa lagi, terus pergi peti ais, capai jus sihat homemade Alam Natura. Ambik sudu, terus suap ke mulut. Tak lama lepas tu rasa ergghggg…legaa..kentut!!

Jus sihat homemade Alam Natura – Minuman Cegah Kanser

Secara amnya , jus sihat homemade Alam Natura menggunakan semua bahan segar, termasuklah kurma dan lemon. Semuanya diadun dengan sukatan tersendiri untuk memberikan rasa yang enak untuk citarasa semua.

Kalau cakap tentang Lemon, pasti ramai yang tahu. Lemon mengandungi vitamin C pada yang boleh memberikan antibodi tambahan kepada badan kita.

Tujuh khasiat lemon

  1. Rendahkan kolestrol
  2. Membuang toxin
  3. Melindungi kerosakan hati
  4. Tingkatkan sistem imun
  5. Membatas selera makan
  6. Membantu pencernaan
  7. Kurangkan kedutan kulit melalui bahan anti penuaan.

*sumber daripada National Centre for Biotechnology Information, European Jurnal of Nutrition

Manfaat lain dari lemon yang jarang diketahui adalah membantu fungsi hati sebagai penapis di tubuh agar bekerja lebih baik.

“Selain itu, lemon dapat melindungi hati dari racun dan mengurangi lemak di hati, serta melindungi dari penyakit hati berlemak.”

Bahan dalam menghasilkan Jus sihat homemade Alam Natura

Jadi, dalam penghasilan jus sihat homemade Alam Natura, lemon memainkan peranan penting dan secara tidak langsung boleh menurunkan tahap kolestrol.

Manakala, Kurma? Ya pasti ramai tahu kurma sangat ajaib. Ada pelbagai keistimewaan kurma, antaranya membantu menyelesaikan pelbagai masalah usus. Dengan pengambilan kurma secara konsisten, ia dapat membantu melegakan masalah makanan tidak hadam dan masalah pencernaan.

Jadi, dalam jus sihat homemade Alam Natura campuran kurma dan lemon dalam penghasilannya pastinya adalah sesuatu yang sangat baik

Bahan asli yang bermanfaat kepada kesihatan kita:

Halia, bawang putih, lemon, kurma, cuka apple dan madu asli tinggi khasiat. Go natural, choose Alam Natura, resepi kesihatan alam semulajadi.

Sejarah Alam Natura

Amat menakutkan apabila 5 daripada 6 abang Uncle Alam ada masalah jantung. Setelah buat sendiri dan amalkan selama 2 tahun, maka lahirlah #alamnatura

Selamat mencuba. Siapa nak ingin mencuba boleh hubungi
:

Nombor untuk dihubungi

Uncle Alam :
Ig : uncle.alam
Fb : Alam natura

3 thoughts on “Jus Sihat Homemade Alam Natura 100% Original”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge