Selamat Pengantin Baru Naim dan Mira😍😍

Reunion family besar sebelah mak kali ini di Melaka buat kali ke dua. Dulu ramai-ramai datang untuk majlis bertunang. dan hari Jumaat lepas, semua berkumpul untuk majlis bertandang dan akad nikah.

Gambar di Port Dikson masa dah otw balik.

Kami masih lagi menetap di Nur Homestay, di Taman Pokok Mangga. Memang tip top stay kat homestay ini. Tahap kepuasan hati diberi 5 bintang.

Ummi dengan family gerak ke Melaka petang Jumaat. Sampai je Melaka dalam 415 petang, kami terus ke Homestay. Sampai jer kat sana, pengantin lelaki dan ready nak berangkat ke rumah pengantin perempuan. Sebabkan tadi suami masih tak solat , bila rombongan dah masuk ke rumah pengantin kami pula ke rumah jiran pengantin.

Orang kampung ini istimewa bila mana, semangat kekeluargaan sangat tinggi. Jadi nak tumpang toilet dan juga nak tumpang solat bukan masalah.

Selesai solat, Naim dah selesai akad nikah. Katanya 2 /3 kali juga akad nikah baru imam dan saksi puas hati. Ala, ini bukan sebab Naim tak lancar, tapi mungkin sebab saksi nak lebih jelas sebutan. Pengantin la gelabah 😁

Selesai akad ada sessi photshoot dan juga sessi batal air sembahyang. Kami pula dah keluar, dan ada sikit jamuan ringan. Jamah kek coklat dan juga bulihun yang sedap.

Menariknya, sambutan majlis disini amatlah meriah. Angah pula, tak sabar nak posing dengan kereta antik milik bapa saudara pengantin. Memang lawa dan masih ada nilai. Apa lagi… posing laaa.. 😍

Selesai majlis akad nikah dan makan-makan , kami balik berehat. Yer la dah penat sangat.Anak-anak dah letih.

Balik mandi dan rehat. Malam pula, ada majlis berinai. Dengan sambutan bunga api yang meriah menang lain sangat majlis ini. Dah macam sambutan gilang gemilang.

Pengantin di Malam Majlis Akad Nikah

Pengantin bersanding lagi dengan persalinan songkek hijau. Lawa sangat pelamin dan baju pengantin. Sama lawa dan sama padan gitu.

Majlis Akad Nikah
Malam Berinai

Ummi terpikat kat pelamin hahaha dah kenyit mata dekat Mr Suami, nak pelamin macam tu untuk anniversary ke – 10 nanti.

Tahniah Pakcik dan Makcik Nah atas kehadiran insan baru dalam keluarga

Balik jer dari rumah pengantin, semua rombongan singgah makan durian kat Pantai Klebang. Kak Cik Ja, (Yb Asmaiza) belanja. Ini sessi paling best, duduk satu keluarga besar semeja, dari generasi kedua sampai generasi ke -4. Meriah dan seronok sungguh.

Balik jer rumah masing-masing dah penat dan terus berehat untuk majlis pada pada hari Sabtu pula. Untung Naim, dapat mertua yang berada, majlis gilang gemilang. 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge