Fri. Jun 18th, 2021

Sebut air sejuk terliur saat tengahari panas ni. Tapi apakan daya, kita berpuasa. Kita dah berjaya melalui masa-masa emas di bulan ramadhan ini. Raya pula bakal menjelma. Dalam meraikan hari raya ini, walaupun beraya secara raya PKP, kita tetap meraikannya. Macam sekarang, dalam rumah ni sentiasa pasang lagu-lagu klasik raya, terasa mood nak raya. Persediaan raya? Ehm , Un walaupun jarang masak sedap, resepi kadang kelaut juga. Syukur dengan adanya Resepi Raya di F&N Life , terus tak berdebar lagi.

Resepi Raya di F&N Life

Dalam aplikasi F&N Life atau boleh juga layari website F&N Life , orang jarang masak automatik boleh masak dan masakan tersebut jadi sedap. Sempena nak raya ni, macam-macam resepi ada. Terliur tengok tau. Semua tu maknanya resepi nasi ada, resepi ayam rendang dan juga manisan. Cukup lengkap, tanpa perlu cari buku resepi lagi. Klik sahaja website semua tersedia.

Yang menarik, boleh terus buy barangan yang diperlukan. Mudah dan boleh elak daripada salah memilih barang keperluan. Resepi disediakan dan cara masak pun di sediakan. Nak apa lagi kan.. semuanya mudah. Dengan kecanggihan teknologi ini, semua boleh.

Resepi mudah berbuka dan untuk hari raya

Setiap hari waktu berbuka puasa, air adalah yang utama. Rasa segar tu rasa tenang seketika. Ginilah kami waktu berbuka. Setiap hari bukan F&N Life nak tengok resepi. Untuk resepi lauk pauk kita simpan untuk buat raya nanti.

Resepi Raya di F&N Life

Nak share sesuatu yang paling mudah adalah dengan sediakan air Laici Strawberry.

Bahan-bahan :

Air F&N Strawberry 1.5L

Laici tin

Serai 1 batang

Ais ketul

Siap. Untuk mereka yang sukakan suus, boleh tambah F&N Creamer untuk jadikan air strawberry bandung. Campur-campur terus siap. Inilah respei 5 miniut, siap sedia bahan-bahan dah boleh bua tuntuk sajian air sempena hari raya.

Resepi Raya di F&N Life

Jadi rebutan waktu berbuka puasa. Memang rasa tu sedap satu hal, tapi air ini macam pengganti kepada energy seharian berpuasa la.

Macam-macam pilihan bundle ada di apps atau website ini. Jadi, boleh pilih yang mana berkenan untuk disajikan kepada keluarga dan jiran yang datang (tak lebih 15 orang , ikut SOP ya.. )

Resepi Raya di F&N Life

Bagi yang nak cuba resepi F&N , selamat mencuba. 🙂 Website : https://fnlife.com.my/

One thought on “Resepi Raya F&N Life, secepat 5 minit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Notice: Constant WP_USE_THEMES already defined in /home/umminani/public_html/index.php on line 14