Operasi Klinik Gigi Semasa Pkp ; Klinik Pergigian Erfa

Operasi Klinik Gigi Semasa Pkp

Allah, nak bagi tau sakit gigi masa pandemic Covid 19 ni satu seksaan  betul. Call sana sini klinik tak available. Kena buat appointment tau! Sakit gigi mana boleh tahan, nak kena appointment bagai. Memang menyumpah lah. Waktu operasi klinik gigi semasa PKP ni amat terhad.

Operasi Klinik Gigi Semasa Pkp ; tak semua boleh walk in!

Bila call klinik gigi sana sini, semua kata depa kena ikut S.O.P. Selepas sorang client , kena sanitize dan lain-lain, jadi kekangan pada depa sebab kena ambil bilangan pesakit yang terhad mungkin.

Kalau area Semenyih- Kajang, call semua tak available. Teringat pernah pergi satu Klinik Gigi kat Setiawangsa, situ pun ok cuma jauh dari rumah UN. Tapi sebab mendesak, pergi jugalah dari pejabat. Merempit je hari pertama pergi 23/3 hari tu. 20 minit merempit tengah panas , disaat gigi terasa nyilu tu cabaran juga. Its okay, I kan sejenis lasak..hahahaha nampak tak pujuk hati ni. Sebab kena keluar tengahari saat cuaca panas terik demi mencari sebuah klinik gigi yang mana operasi klinik gigi semasa PKP ini panjang dan yang penting sekali terima pesakit walk in.

Rawatan Pertama :

Operasi Klinik Gigi Semasa Pkp
Operasi Klinik Gigi Semasa Pkp
Ini xray kali pertama yang sis sendiri buat pada 23 Mac 2021

Hari pertama sis p sana, sebab nyilu je, kerana ada serpihan pada gigi yang dah lama. Doktor cuma tampal gigi tu. Tapi balik tu sakit. Adoi yang tak tahan ni, tak dapat tidur lena Khamis dan Jumaat tu. Maka, Sabtu 26 Mac tu awal pagi ajak la suami ke sana. Kami gerak awal sebab nak elak jalan yang sesak depan Maktab PDRM.

Rawatan kedua – 27 Mac 2021

Kami sampai je, dalam 930pagi. Syukur. Orang masih tak ramai lagi waktu tu. Masuk jumpa doktor, dan daripada hasil report yang lepas, Doktor cadangkan buka semula tampalan lama dan buat semula. OMG juga la dengar. Doktor bagi 2 cadangan samada nak kekalkan gigi atau cabut. Mestilah nak kekalkan. Kalau sakit sangat kena buat rawatan akar atau pilihan terakhir cabut gigi itu walaupun graham. Tapi better la pilih mengubati dulu daripada kena cabut kan. Maka, operasi pun bermula.

Alhamdulillah kena bius, biar kebas kan, syukur la, masa buat tu memang pejam mata oi, hahaha seriau. Tapi okay je tak sakit. Dan selama tempoh lebih kurang 20minit siap. Sis kena RM65.00 sahaja untuk proses buang tampalan lama dan masukkan tampalan sementara. Syukur dah okay dan tak sakit.

Kos rawatan biasa / bukan sakit – more kepada kecantikkan gigi :

Operasi Klinik Gigi Semasa Pkp

Suami buat rawatan Scalling / RM170.00 (bergantung kepada keadaan gigi) / Rawatan flourida RM130.00 / Tampal gigi dalam RM70.00 / Consultation RM30.00 = Total RM400.00 (Mai swasta kena standby duit k ) .

Operasi Klinik Gigi Semasa Pkp:

Bagi klinik yang sis pergi buka jam 9.00 pagi – sehingga 8.00 malam. Boleh walk in. 🙂

Operasi Klinik Gigi Semasa Pkp

Sampai hari ini, bila dah balik rumah pula, gigi tu dah okay , tapi gigi lain pula sakit. Adoi cabaran betullah. Dan ni kalau tak okay nak repeat again. Ehm, sedia kos je lah kan. Apapun service kat sini seangat cepat, profesional dan terbaiklah. Memang puas hati.

Operasi Klinik Gigi Semasa Pkp
Biar pakai mask, senyum mesti manis, gigi mesti bersih.

So kalau uols cari Klinik Gigi , korang waze ke pergi ke Klinik Pergigian Erfa. Okay harap membantu kalian yang cari Klinik gigi yang operasi semasa pkp ni, tanpa perlu booking atau buat appointment. : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge