INFAQ Ramadhan dengan pakej makan dengan lapo_wey

INFAQ RAMADHAN

Bulan ramadhan dah tak lama, kira-kira tak sampai sebulan. Pejam celik, tidur bangun pergi kerja , balik kerja lepas tu ulang perkara sama, tan pa sedaq dah sampai ramadhan tahun ini. Biasa kalau ramadhan ramai orang nak infaq. Infaq ramadhan kali ini dengan pakej makan daripada lapo_wey adalah antara solusi terbaik.

INFAQ RAMADHAN LAPO WEY

Perkongsian bonda Prof Muhaya:

Menjelang ramadhan ramai orang nak sedekah nak berinfaq. Salah satu yang kami anak bonda kena zass minggu lepas masa 7am Club, huuh memang zasss betul. Mai nak cerita.

Gini, bonda kata dia heran, Sebab menjelang ramadhan ramai orang nak sedekah pada anak yatim. Yang bonda heran tu adalah, majlis buat di hotel-hotel. Anak-anak yatim ni, depa yang duduk rumah tak ada aircond, semalam atau ketika sekali berbuka puasa je la dapat merasa hidup macam ni. Lepas iftar tu, balik kembali ke norma hidup baru. Bonda tanya kami, korang tak kesian ke? Anak yatim dilayan begitu..?

Kedua, isu nya setiap kali ada iftar kat luar, anak-anak ni kena hadir awal, kena meraikan vip pula. Gini-gini, contohnya nak beri sedekah / zakat, anak2 ini kena beratur nak duduk sampai vip sampai. VIP sampai, ada pula maslis serah duit raya atas pentas. Kata bonda, ada anak bonda dalam pmc+6 share yang mereka dulu anak yatim sangat malu nak kedepan. Maruah mereka seolah-olah tercalar.

Jadi ambil ibrah daripada cerita tu, bonda sendiri ajak kita sama-sama ubah. Pandemik ini banyak ajar kita untuk tukar cara ‘marketing’ dalam berzakat/sedekah.

Jadi 2021 ini kalau nak sedekah nak infaq makanan, ubah beri senyap-senyap. Bawa makanan pergi kerumah anak yatim, atau bagi duit sponsor depa. Buat bayaran kepada pengurusan rumah anak yatim dan biar mereka uruskan. Kalau makanan seharian tu berlebih bajet, bajet tu boleh mereka aturkan untuk sepanjang tahun selepas ramadhan. Semua ni bonda harap dan pesan kepada kami, untuk war-warkan dan sama-samam ubah , maruah anak yatim dan penerima zakat di pelihara.Bukan jadikan mereka boneka untuk ‘marketing’ bagi mana-mana organisasi. Wajah mereka bukan untuk tayangan untuk marketing, mereka bukan peminta sedekah.

Infaq ramadhan dengan pakej makanan dengan lapo_wey.

Nak ubah kan? So tahun 2021 ni apa kata kita kalau nak sedekah nak infaq, kita order pakej makanan dengan lapo_wey. Mereka sediakan pelbagai menu untuk dihantar kemana- mana lokasi yang kita pilih, selagi masih dalam lembah klang. InsyaAllah, Tapi nak tahu kawasan korang ni lapo-wey cover ke tak.

Kat bawah ini saya sertakan menu yang dah dicuba, tapi kalau korang nak order selain saya cuba ni boleh juga. Ikut kehendak dan pilihan dan bajet masing-masing ya. Nanti boleh tanya admin kat wassap yang disertakan di bawah ini.

INFAQ RAMADHAN LAPO WEY
INFAQ RAMADHAN LAPO WEY

Serius rendang ayam ini amat best, so kalau nak order set ini pun boleh. Dah try berani cakap , memang sedap, Dah macam nak raya tau makan rendang, hehehe

menu infaq makanan lapo wey
infaq ramadhan set lapo wey

Ini pula set nasi dan masak lemak ayam. Pun menarik dan rasanya tak terlalu ‘berat’ memang sesedap rasa. Hish! Kena cubalah k.Lain ornag lain citarasa , so korang cuba sendiri. Tapi kalau dah try takkan menyesal, rasanya memang terbaik!

Infaq Ramadhan 2021 – Lapo_wey

infaq ramadhan 2021

@lapo_wey buka peluang mudah untuk sesiapa sahaja nak infaq makanan sepanjang ramadhan nanti.Tempahan ni boleh juga untuk majlis berbuka puasa di pejabat dan lain-lain tujuan.Menariknya, minimum order 100 pax. Tapi boleh pecah utk 2 hari for example.

Sebarang pertanyaan mengenai Infaq Ramadhan Lapowey sila hubungi nombor-nombor yang tertera dibawah. Website : https://www.lapowey.com/Facebook : Lapo WeyInstagram : https://instagram.com/lapo_wey

Office : 03-77341278Call/Wasap : Call/Wasap Person Incharge :

http://www.wasap.my/60126098484/infaq (Za’ba)

http://www.wasap.my/60176762067/infaq (Fahmi)

http://www.wasap.my/60198834745/infaq (Mala)

http://www.wasap.my/60172996004/infaq (Irwan)

One thought on “INFAQ Ramadhan dengan pakej makan dengan lapo_wey”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge