Program Motivasi dan kempinpinan ini adalah untuk pengawas
InspektorMama

Program Motivasi Sekolah bersama AKRAB PDRM

Mengimbau zaman di sekolah dan UiTM, aku memang minat dengan psikologi dan bab motivasi ini. Sejak dulu aku memang dah bergiat aktif dengan kelab dan persatuan. Cuma bila masuk alam kerjaya, kurang aku dapat peluang.

Dan sekali tu suami yang pergi kursus AKRAB, baru aku tahu wujud AKRAB atau seolah-olah pembimbing rakan sebaya sekolah. Aku join secara aktif. Dan kalau ada program, kena dengan aturan masa, memang aku join.

Program Motivasi dan kempinpinan ini adalah untuk pengawas dll.

Baca juga : AKRAB KE RAUDATUS SAKINAH

Kursus Kepimpinan ini adalah secara tidak langsung aku join. Kebetulan Allah dah aturkan Khamis lepas tak ada kelas, jadi aku dengan suci hati pun pergi untuk bersama-sama rakan AKRAB dan adik-adik di sekolah.

Selesai taklimat, kami buat aktiviti out door. Program Motivasi dan kempinpinan ini adalah untuk pengawas, ketua tingkatan dan lain-lain yang ada jawatan di sekolah. Semoga dapat join lagi program akan datang. 🙂

3 Comments

  • Siti Norhidanah Mohd Miswan

    masa sekolah pembimbing rakan sebaya, kat jabatan kerajaan di panggil AKRAB
    Kat opis dana ramai jugak yang di AKRAB kan, ada yang berjaya pulih tapi ada juga yang di berhentikan dek kerana AKRAB pun tak mampu nk ubah masalah disiplin sesetengah dari mereka

  • Mrs. A

    Baru tahu pasal AKRAB ni kat office Mrs. A takde pulak AKRAB tapi ada je yang bermasalah disiplin ni selalunya office bagi surat amaran dulu, pastu D.I pastu, selamat tinggal eh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge