public phone lama
Kisah Cuti/Travel

Public phone lama di Malaysia- ada lagi rupanya

Masih boleh guna rupanya public phone lama ini yer? Anak-anak yang pelik dan teruja. Alkisah nya kami otw ke Kelantan, mencari tempat makan/ sarapan pagi. Sebab kami bawa bekal, maka, dalam perjalanan tu, kami nampak lokasi lapang dan kemas je. Singgah lah untuk makan,

Lalu, kami singgah la tempat tu, rupanya kawasan Sek. Keb Raub Pahang. Bersih dan selesa. Kat tepi tu ada public phone. Ingatkan tak boleh guna, sebab tak nampak wayar pun, jadi kami pun angkat telefon..

Teruja – public phone lama boleh pakai laaa

“eh ada ringging la…” maka, keluarlah RM0.50, kami cuba … no telefon di tekan… ” 012 -44303338….

“HELLO… hello UMMI…”… Seorang demi seorang nak bercakap, walhal umi kat sebelah je nak oii.

Zaman UN guna tel ni , last 2008 . Masa recruit paling banyak guna, berebut beratur lepas isyak nak call mak ayah di kg.

public phone lama

Kadang perlu juga telefon macam ni, kenangan zaman dulu. Zaman tahun 2000 macam tu, ingat telefon ni dah tak ada 2020, rupanya masih wujud lagi.. 🙂 – Kelantan

Kenangan zaman 90an-2000

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge