bahulu panas kelantan
Food Menu Recipe,  Kisah Cuti/Travel

Bahulu Kelantan Di Melor, Kota Bharu…Gebu Gebas

Last week aku berjalan ke Kelantan. Sepanjang berada di sana, aku memang jalan-jalan cari makan. Salah satu makanan yang membuatkan aku rasa rindu dan teringat sangat, adalah bahulu Kelantan.

Bahulu Kelantan – Terlaris

Kalau pandangan asal, rasa macam tak best. Tapi aku try sebiji yang panas-paas tu. eh, sedap ..apa lagi aku terborong la untuk bawa ke Terengganu.

Perniagaan ini di uruskan oleh Yuyu. Walaupun nampak simple, tapi air tangan gadis ini sangat enak. Makan bahulu dengan air kopi panas kat hotel, fuh sangat menaikkan suasana dan nostalgia.

Aku singgah tak lama, tapi orang asyik singgah je. Seronok tengok orang meniaga macam ni. Angkat je dari oven dah ada yang beli.. seronok tengok.

Gerai ini nampak simple, tapi akok dan bahulu mengancam. Harap dapat kesana lagi demi makanan tersebut. Bahulu Kelantan, gebu-gebu sedap weh!

Untuk tempahan : 016-3337125 (Bahulu Yuyu), Melor/ Mahligai, Kota Bharu Kelantan (Depan Masjid).

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge