Birthday Along ke-9
Kisah Cuti/Travel

Sambut Birthday Along ke-9 ; Regency Hotel KL

“Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday to Along, happy birthday to you… ” – 2019 – Birthday ALONG ke-9 . Aku decide nak bawa Along dan adik-adik ke sekitar KL sahaja. Serius serik nak memandu jauh.

Hadiah dah pun beli – Bayblade. Jadi decide untuk bawa pergi makan dan mandi manda di The Regency Hotel KL sahaja.

Birthday Along ke-9

Kami sampai kat Regency Hotel KL Jumaat petang. Along ponteng kelas Jumaat 6/9/2019, sebab memang aku homeschooling kan dia. Geram, p sekolah tapi bila buat latihan macam tak pernah belajar. So, kebetulan memang aku cuti, dia pun cuti. Jadi aku homeschooling kan dia.

Petang tu sampai je kat HOTEL, masing-masing dah excited kot nak main air. Apa lagi, lepas je solat asar, dah menggedik semua ajak aku turun. Ehm, layankan aje bagi puas main. Memang nak bagi main punkan… kalau halang tak capai la motif nak tidur kat hotel ini.

Aktiviti malam – jalan pasar “Cameron” @ Chow Kit

Birthday Along ke-9

Ini first time kami stay kat sini. Memang tahu Pasar Chow Kit memang jadi tumpuan. Tapi tak tahu pula, sampai jam 1 pagi, suasana masih meriah. Kami pilih makan kat kedai makan di tepi jalan. Not bad, rasa memang sedap.

Lepas tu kami try pula sate minang/padang. Beza dengan rasa sate biasa adalah kuah. Sate minang kuah sikit pedas dan tidak ada kacang. Overall memang sedap. Cuma sate agak kecil jika nak bandingkan dengan Sate Emas Kajang.

Pagi seawal subuh orang dah ramai. Penjual pastilah ramai, malah pembeli pun ramai juga seawal jam 7pagi.

Syukur, ada masa juga melayani kerenah anak-anak. Untuk lebih lagi gambar menarik aku compilekan sekali gambar dalam #UNxvacation dan #umminanixbirthday

Tak ada lain, apa aku harapkan mereka membesar dalam satu suasana yang sangat baik dan bila esok besar ingat jasa ummi dan abah juga.

Adik beradik masa kecil bermain bersama, harapnya ikatan ini sampai akhir hayat takkan terpisah didunia mahupun akhirat kelak.

Ni pemandangan bila balik je daripada hotel ke rumah. Memang letih yang amat la tu. Sampai rumah 1.30petang, jam 4.30ptg baru bangun. Bangun je semua minta makanan. hahaha.. layan je lah anak-anak oiii. Mujurlah ummi korang ni balik rumah je terus bersilat untuk masak. πŸ™‚

Malam celebrate dengan kek pandan dari Speedmart sahaja. Cukup meraikan birthday Along. Adik tak ada dalam gambar sebab menangis nak kek juga πŸ™

Okaylah, sekian! Happy Birthday Along. Doa umi, Along baik-baik sahaja. Sentiasa umi doakan along dan adik-adik. πŸ™‚

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *