Makanan/Resepi,  Umminani /Lifestyles

PNB Perdana Hotel & Suites On The Park Kuala Lumpur Iftar Di Awan Biru

Semalam kami dapat rezeki berbuka puasa di PNB Perdana Hotel & Suites On The Park Kuala Lumpur. Melangkah masuk ke PNB Perdana Hotel Kl sudah buat anak-anak berlari kerana keterujaan yang melampaui batasan. Keseronokkan dapat berbuka puasa bersama keluarga dan rakan-rakan tidak dapat disembunyikan lagi.

PNB Perdana Hotel

Menu Berbuka Puasa: Nostalgia Buffet Ramadhan di PNB Perdana Hotel

Menu disini simple. Namun, jangan anggap ianya biasa-biasa sahaja.

Kata orang, kecil-kecil cili api. Sedap makanan seperti air tangan ibu. Haa… begitulah perumpamaannya. Kiranya, setiap butir makanan yang dijamah, bagaikan sedang mengangkat tangan menyuap sesuap rezeki kemulut daripada air tangan bonda tercinta.

Menu di PNB Perdana Hotel, terdiri daripada pelbagai jenis masakan termasuklah kambing (grilled bbq), sup gear box, kuih muih tradisional serta mee sup dan juga pelbagai jenis masakan lain seperti kurma daging, masak lemak ubi dan yang paling best kari daging kambing masak kawah. Ini terbaik.

Grill Bbq, Salad, Gear Box.Nasi lemak,sate,gulai kawag..macam-macam ada. Mari-mari. Kami dah awak bila lagii nak iftar di PNB Perdana Hotel?

Ummi suka Gear Box. Kak Azni dengan Mamakembartiga suka gulai kawah pak long. Si kakak Sarah dan adik suka Kek Coklat, Si Angah suka makan Kambing bakar. Citarasa berbeza tetapi rasa kekal sama dan semuanya membuat pilihan yang menu disini best.

Kesesuaian lokasi iftar sebagai pilihan berbuka bersama keluarga dan rakan-rakan.

PNB Perdana Hotel : Saji Panorama Memukau Pandangan

Berada di The 39 Restaurant, PNB Perdana Hotel adalah suatu yang mengujakan. Bukan sahaja dapat menjamah makanan yang sangat sedap di mulut selera dengan lidah, tetapi berada disini juga menyejukkan mata. Pemandangan disini sangat memukau apabila dapat melihat panorama indah Menara Kuala Lumpur dan Menara KLCC tersergam indah. Bukan itu sahaja, dari kejauhan juga dapat menyaksikan pancutan air berwarna-warni sangat mengujakan jiwa. Hati ini terlonjak untuk pergi lebih dekat.

Angin sepoi-sepoi bahasa di balkoni tingkat 39 ini sangat menggamit jiwa untuk datang kembali. Yang bestnya, setelah perut diisi, solat ditunaikan pastinya memori lebih indah apabila dapat berkongsi cerita dengan keluarga di ruang terbuka ini.

Keseronokkan berbuka disini terserlah pada wajah anak-anak,begitu juga Ummi mereka. Selain itu, jika kita biasanya teruja dengan Tabung Haji replika, di PNB Perdana Hotel kita dapat lihat bangunan TABUNG HAJI tersergam indah dan keseluruhan bandaraya Kl suasana memukau di malam hari.

Jangan lepaskan peluang ketika Ramadhan ini untuk berbuka puasa disini. Usah bimbang, Masjid As-Syakirin KLCC hanya beberapa meter sahaja. selepas iftar boleh terus menunaikan terawikh di Masjid As-Syakirin KLCC. Selamat berbuka.

Butiran Lanjut:

Instagram : www.instagram.com/pnbperdanakl.

Facebook : PNB PERDANA HOTEL & SUITES KUALA LUMPUR

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge