• Umminani

    Esok penentuan!

    Pernah rasa down? ehm! Lupakan, adoi, tengah berdebar ni. Aku isi permohonan pertukaran 31Julai 2017. Dah nak masuk sebulan, dan esok adalah hari yang di tunggu tunggu. Esok pre-council. Ergh! doakan yer.. ehm..aku dah usahakan yang terbaik dan boss semua dah setuju. Boss Cawangan aku dan boss nombor 2. Takper korang tak perlu faham. Aku jer faham sendiri. Okay la nak rest, harap-harap esok masuk kerja dapat berita gembira. Owh, entry ni guna bahasa aku. Tak salah kot, ala dulu masa sekolah pun ada juga tulis story “aku sebatang pen”.. Pernah kan? So, halal lah sekali sekala nak bahasakan aku!  

  • KBBA9,  Kisah Cuti/Travel

    Hafiz’s Cherating firefly dan mangrove exploration

    Hi…jom sambung lagi baca apa lagi aktiviti yang KBBA9 lakukan sepanjang di Legend. Kami sambung aktiviti hari kedua dengan tour kawasan di sekitar Cherating. Kami dibawa oleh En Meor , Director of Sales The Legend Cherating Beach Resort  melawat ke kawasan sekitar termasuk melawat ke Hafiz’s Cherating di Kampung Cherating. Hafiz’s Cherating menawarkan perkhidmatan “Cherating firefly” dan menyusuri Sungai Cherating melihat keindahan paya bakau atau bahasa English “mangrove exploration”. Ok, semangat ni nak cerita lagi pasal Hafiz’s Cherating firefly dan mangrove exploration! Jom sambung baca kat bawah Ummi  nak mulakan dengan cerita perjalanan hari kedua kami petang tersebut ke perusahaan Keropok Ikan ya… jangan konfuse.. ini ikut jadual acara kami. Keropok Cap…

  • KBBA9,  Kisah Cuti/Travel

    Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari 2017

    Hari ni dah hari Rabu, hari ketiga lepas balik daripada Family Day Kbba9 . Entry first day sampai Ummi coretkan kisah kami di disini : Legend Cherating Beach Resort Lokasi Pilihan Family Day Kbba9. Sebab masih mood happy, mood baik ni, nak story semua apa kami buat hari kedua dan ketiga disana, bagi Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari 2017. Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari 2017. Setelah berehat semalaman, kami bangun dengan penuh rasa syukur pada hari Sabtu iaitu hari kedua. Bangun awal semua, even ada anak kecil, budak-budak ni pun excited nak tengok suasana pagi tepi pantai. Seawal jam 5pagi, Ummi bangun solat tahajud dan witir. Selepas tu,…