• Umminani

    Anak-anak Ummi bukan kembar 3 tapi anak-anak Ummi hampir sebaya

    Anak-anak Ummi bukan kembar. Tapi mereka sebaya. Along la ni dah 7 tahun. Angah 4 tahun, Cik Sarah 3 tahun dan adik Zakir dah nak masuk 1 tahun. Mereka ini tahun beza-beza, tapi kalau dah lebih kurang jer Umur memang buat Ummi rasa letih juga kadang. Mujur rezeki kami tahun ini, abah dapat kerja shift. Masa off day banyak kat rumah ,dan dapat la buat kerja rumah. Ummi pula 12 jam kat luar. Balik dah penat kalau nak mengemas. Jadi malam masa untuk melayan anak-anak jer. Anak-anak Ummi dan cara kami.. Anak-anak Ummi bukanlah malaikat yang tak pernah salah. Mereka kerapnjuga dimarahi. Yer la, kadang depa melawak ,tapi akhirnya niat…

  • Isu,  KBBA9

    Mama Kembar Tiga Super Parenting Model

    Ummi pernah terbaca dulu-dulu pasal seorang mama yang ada kembar 3. Masa tu taklah aktif pun blog, sekadar baca dan baca. Dah hilang ingatan tahun bila. Mama kembar tiga ini memang ada anak lelaki berusia 9 tahun dan ketiga-tiga mereka adalah kembar. Jika ikut blog mamakembartiga.com , dapatlah tengok aksi mereka bertiga  dari kecil sampai la kini dah 9 tahun. Masing-masing ada karenah sendiri. Ummi pasti mama dengan abah mereka ada story lagi menarik bagaimana nak jaga bertiga sekali gus semasa mengandung, melahirkan sehinggalah kini mereka dah besar. Yang menarik, mama menjaga mereka bertiga sekali gus tanpa bibik. Semua nya di lakukan sendiri bersama suami tercinta. Kita jika baca blog…