Uptown Kontena Pantai Tok Jembal Lokasi Menarik di Terengganu

Uptown Kontena Sajikan Pelbagai Jenis Makanan

Uptown Kontena  Pantai Tok Jembal sajikan pelbagai jenis makanan termasuk western dan juga makanan thai. Kami kan bermalam di mess pegawai PGA Gong Badak, jadi dah malas nak meronda ke Bandar Kuala Terengganu. Pergi Terengganu tahun lepas dah melawat ke Masjid Kristal di sebelah malam. Memang lawa, tapi Seram. hahahaha kawasan sunyi takut… Jadi kali ini kamipilih untuk berehat di tepi pantai sekitar Universiti Malaysia Terengganu sahaja.

UPTOWN KONTENA PANTAI TOK JEMBAL img_3499 img_3500

Deco di Uptown Kontea  Pantai Tok Jembal ini ada pelbagai tema. Kepelbagaian tema tu hanya dapat dilihat sebelah malam kerana cahaya mewarnai kontena membuatkan suasana menang nampak cantik. Menariknya kontena ini dijadikan 2 tingkat dengan suasana terbuka. Ada kontena yang bertemakan buloh,  malah ada juga yang bertemakan hipster. img_3504 img_3506

Menu Western dan Thai Antara makanan yang ada di Uptown Kontena Pantai Tok Jembal Terengganu

Ummi berjalan keseluruh kawasan sebelum memilih lokasi terbaik untuk duduk dan makan. Mata ini mencari kelainan, namun perut anak-anak meminta nasi untuk memenuhi perut. Pilih punya pilih, kami singgah di satu kontena yang menjual makanan masakan thai. Mr Suami memilih untuk makan nasi goreng. Manakala Along daripada nak makan nasi, terus tukar ke menu kesukaan dia Kow Teow Sup.img_3507 img_3511

Air ini sedap. Hanya RM4.50 sahaja. Rsanya memang best, capucino blended. Sedap sangat . Beli air ini 2 bekas dan rasa tak cukup, nak lagiii..memang berbaloi dengan harga dan kualiti. Air Ummi beli di kedai lain berdekatan dengan kedai kami makan. Nama kedai maaf lupa. Cari gambar , tapi lupa snap la… maaf.img_3516

Pemilihan kontena atau restoran kena pilih betul-betul jika bawa anak-anak. Ummi tersilap sebab masa pilih tak naik riki kawasan. Rupanya restoran ini kurang menjaga keselamatan. Risau Cik Sarah mundar mandir berjalan sana-sini sambil tengok bawah. Itu sebab Ummi tangkap. Haihhh, kalau jadi apa-apa menangis tak berlagu, menyesal tak berguna kot. So, kalau ada yang ke sini mestilah jadi pengguna bijak.img_3526 img_3528Ibu mana yang tak suka tengok anak-anak gembirakan. Tengok wajah Along teringat kat Cik Sarah, tengok Cik Sarah teringat kat Along. Begitulah seterusnya adik Zakkir dengan Angah. Allah ciptakan mereka berpasangan wajah saling tak tumpah. Ummi Sayangkan anak-anak Ummi.

img_3540

Ummi cuba tomyam campur dan nasi goreng daging. Rasa masakan disini daripada 5 bintang Ummi bagi 3 bintang. Mungkin yang masak itu hanya peduduk tempatan yang masih kurang pengalaman. Namun begitu syukur mereka suka berniaga. Cuma sebagai pelanggan kita yang wajib pilih dan doa masuk kedai yang masakannya sedap dan memenuhi citarasa. Total masakan di kedai kami makan kurang memuaskan. Ummi ada nampak kedai The Pondok, tapi tak berkesempatan untuk rasa makanan disana. Nampak best!img_3547img_3587

Sebelum balik ke Mess kami singgah untuk berehat di tepi pantai. Anak-anak suka sebab ada ramai orang bermain belon dan sebagainya. Jika nak bersama keluarga disini ada skrin besar disediakan untuk rekreasi malam merehat minda. Okay, boleh singgah ke sini jika ke Terengganu, cuma jadi pengguna bijak untuk memilih kontena atau kedai makan yang makanannya sedap. Jumpa lagi .

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge