Saya dan keluarga

Part 3: SUASANA HARI RAYA

Mood raya..SUASANA HARI RAYA

Jom nyanyi sikit menyemarakkan suasana hari raya.

Hai selamat hari raya
Kami semua ucapkan
Menikmati hidangan
Yang kami sediakan

Sila jamu selera
Dengan bermacam hidangan
Pilih yang mana suka
Sila janganlah segan

Rasalah ketupat ini
Dengan rendangnya sekali
Sudilah rasa kuihku
Pilihlah yang mana satu

Hai… di hari begini
Kita menjamu selera
Kita bermaaf-maafan
Di suasana hari raya

tags:Lirik Lagu Raya – Sharifah Aini Suasana Hari Raya

Eh….meriahnya…
Kami pagi-pagi lagi lepas solat sunat, terus bersalaman dengan adik beradik yang ada. Lepas tu, kami sekeluarga terus keluar untuk berhari raya, menziarah adik beradik yang lain.

Bermula dengan rumah pakcik Mahadzir, Rumah mak Nana a.k.a adik ipar yang seorang. Seterusnya kami singgah ke rumah mak ngah, tapi tiada orang maka perjalanan seterusnya ke rumah arwah wan dan tok. Di sini hanya tinggal mak njang dan sebelah rumah mak njang ada rumah pak ndak. Huish…makan jangan di kata kalau tak ingat pesanan jurulatih fitness seorang ni, mesti dah melantak sakan. Mujurlah terbaca wassap ucapan selamat hari raya daripada sahabat yang seorang ini. Beliau adalah Tuan Aizat Razak. Ada yang kenal?

MENU MASAKAN DI PERLIS

Sepanjang hari kami disajikan dengan ketupat palas, nasi tomato laksa dan bihun goreng. Ini antara makanan berat..yang tepi-tepi belum lagi. Huhhhh…kalau nak makan boleh pecah perut ini. Beringat!! Ala…gambar tak sempat nak snap, faham-faham lah..ramai kan tentera Ummi kena layan..hehehe tak menang tangan.

Dari pagi kami keluar, sehinggalah jam 530 petang kami sampai di rumah. Masyaallah penat sangat, tapi seronok dapat berjumpa sanak saudara. Yang best lagi, lama tak jumpa tu yang banyak cerita. Balik jer, terus siapkan diri dan solat, last-last tengah bf adik Zakkir,Ummi sekali terlelap.

Jaga jer malam tadi dah jam 810pm. Tu pun sepupu datang ke rumah. Kak cik Fiza. Dan la sempat sat, tengah mamai bangun tidur kan..hehehe last tetamu malam ni anak saudara dari belah ayah. So, sekarang baru dapat rehatkan badan dan layan Mak Cun P New York. Okaylah, esok sambung lagi story raya ke dua.

GALLERI RAYA PERTAMA UMMI 2016

IMG_20160706_102442

IMG_20160706_134523

IMG_20160706_162819

PicsArt_07-06-12.52.39

PicsArt_07-06-10.23.49

PicsArt_07-06-10.25.34

Terima kasih kerana sudi melayan gelagat kami di kampung.

ARTIKEL BERKAITAN

Part 1: PERSEDIAAN MENYAMBUT RAYA

Part 2: SOLAT SUNAT HARI RAYA

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *