• Isu,  Umminani

    Break Pad Sym VTS 200 seminggu je habis!

    Jumaat lepas 17.2.2017 balik kerja terus singgah untuk tukar break pad Sym vts 200. Dah hampir 2 minggu rasa tak sedap menunggang. Itu sebab terus pergi check. Bila pomen dah keluarkan break pad, ha kau! Habis terus. MasyaAllah! Alhamdulillah selamat sampai kekedai dan tukar. Patutlah dok heran, break tak makan! Gila bahaya, break tapi tayar belakang dah tak grip. Bila nak memotong dan melalui jalan kat lorong tengah pada waktu pergi dan balik kerja, bahaya sangat. Kerosakkan break pad pada sym vts 200 boleh menyebabkan Ummi tergolek! Tukar break pad baru harganya kalau ikut Rm100+, tapi sebab dah jadi member di FZS Motor, dapat harga RM85.00 sahaja untuk 1 set.…

  • Sym vts 200
    Isu

    Wajarkah Dego Ride diharamkan?

    Wajarkah Dego Ride diharamkan di Malaysia? Ummi sokong jer perkhidmatan ini, sebab sangat sesuai untuk di amalkan di KL ini. Jimat kot. Kalau kat KL ini bijak jer mesti dapat untung. Cuma kehendak jer nak atau tak nak? Contoh uber, mereka pergi jauh-jauh. Dan lumayan ikut masa. Sangat berguna bagi pengguna nak pergi lebih jauh dan nak lebih selesa. Dego Ride Wanita di KL Alah, baru ingat nak join. Orang balik kerja jam 5 petang , ramai nak pergi ke KL Stesen dan juga area berdekatan. Nampak tak? Boleh jana duit… masyuk. Wanita yang selalu berjalan kaki, boleh lebih jimat masa nak berkejar train. Bab keselamatan, kat mana-mana pun sama.…