• Isu,  SSPNi-PLUS

    Mitos Di Sebalik Kerja Part-Time

    Setiap hari kos perbelanjaan meningkat. Saban tahun yuran sekolah anak meningkat. Lebih dirasai apabila yuran tadika anak mencecah ribuan ringgit berbanding beberapa tahun kebelakangan hanya puluhan ringgit sahaja bagi tempoh sebulan. Malah, lebih menyedihkan yuran tadika lagi mahal daripada yuran persekolahan biasa. Oleh  sebab itu, bagi menampung kos yang tinggi, ramai ibu ayah yang menjalankan kerja part-time dirumah mahupun kerja part time waktu malam. Kerja part-time tidak lah seburuk yang di war-warkan sehingga ramai yang tidak sanggup melakukannya. Mitos Kerja Part-Time Kerja part-time adalah “sumpahan” untuk mereka yang malas. Segelintir masyarakat memandang rendah kepada mereka yang bekerja secara part-time. Ada yang menganggap bahawa kerja part time adalah sumpahan kepada golongan…

  • Isu,  SSPNi-PLUS,  Umminani

    Banyak Hutang Mengusutkan Fikiran

    Zaman kian berubah. Akibat daripada perkembangan teknologi , ramai orang kita berkejar-kejar untuk mendapatkan sesuatu dengan cara berhutang. Namun adakah hutang itu berjaya menjadikan kita gembira dan bahagia dengan apa yang kita perolehi? Hutang , satu ungkapan yang ramai orang segan nak berbicara tapi tak malu membuat hutang. 3 Kelebihan daripada perspektif duniawi, hidup tanpa hutang: 1 :Hidup tanpa hutang membrikan kelapangan jiwa dan bakal memberikan kita satu nikmat kesenangan mental dan fizikal. Apabila tiada lagi hutang piutang besar yang harus di selesaikan  dan dibayar, jiwa tenang hati senang. 2: Ramai yang tidak sedar, menyelesaikan hutang adalah keputusan bijak dalam hidup. Apabila selesai hutang, ianya menjadi salah satu sumber pelaburan…

  • Isu,  Review,  SSPNi-PLUS

    Cabutan Wow! SSPN-i Plus

    Cabutan Wow! SSPN-i Plus Jumaat lepas kami ahli kelab blogger Ben Ashaari di jemput menghadiri majlis Cabutan Wow! SSPN-i Plus di Menara PTPTN. Teruja sangat sebab hadiah memang super duper lumayan. Menyesal lagiiii, sebab tak tahu dari awal tentang SSPN-i Plus ini. Hadiah yang ditawarkan adalah seperti berikut :    1. Hadiah bernilai RM3,000,000 juta untuk dimenangi dalam Cabutan Tahunan dan Cabutan Suku Tahun SSPN-i Plus!    2. Dengan simpanan serendah RM50, anda berpeluang menangi hadiah lumayan!    3. Tempoh promosi Cabutan Tahunan SSPN-i Plus bermula 8 Jun 2015 – 31 Mei 2016    4. Cabutan Tahunan SSPN-i Plus: Pemenang Hadiah Hadiah Pertama x 1 Apartmen bernilai RM500,000 Hadiah Kedua x 5 Honda…

  • Review,  SSPNi-PLUS

    SIMPANAN SSPN i PLUS DAN CARA MEMOHON

    SIMPANAN SSPN i PLUS DAN CARA MEMOHON Simpanan SSPN i Plus amatlah menguntungkan, kerana disebalik simpanan kita, ada juga penyelamat iaitu takaful. Selain itu banyak manfaat lain. Kali ini Ummi berikan cara memohon secara online dengan lebih mudah dan menjimatkan masa serta tenaga. Ikutan daripada posting Ummi sebelum ini : Manfaat SSPN i Plus Ini adalah manfaat-manfaat lain : Murah giler – RM1 ja sehari untuk bermula menabung. Sebulan cukup RM30 terus bank in masuk dalam akaun SSPN-i Plus. Halal –SSPN-iPLUS adalah patut syariah dan pastinya halal kan. Tanpa kita perlu risau lagi , Insyaallah dengan Izin-nya SSPN-iPlus menjamin masa depan anak-anak kita. Disertakan dengan Takaful – Sambil kita menyimpan…

  • Isu,  SSPNi-PLUS

    PTPTN tawar SSPN i Plus untuk didik ibu bapa menyimpan demi anak

    Ahad lepas dapat jemputan untuk Hi-Tea dengan PTPTN. Dulu punya la takut PTPTN ni, sebab apa hehehe masih ada hutang. Bayar okay, Cuma masih berbaki. Bila PTPTN dan jemput tu pergi lah juga mesti ada hikmahnya. Bila sampai sahaja di Pullman Bangsar, kami dibawa ke tingkat 3 Studio 5. Wah selesa sangat dan best rupanya Pullman Hotel ni. Sangat sesuai untuk diadakan sebarang majlis. Nanti next entry kita cerita tentang  Pullman Hotel – Hitea Pakej Okay. Kembali kepada SSPN-iPlus, banyak sangat faedah nya. Setelah mendengar satu-persatu taklimat yang diberikan, rasa ruginya tak tahu daripada awal. Dulu ada SSPN-i, tapi SSPN-iPlus ini lagi banyak faedah.  Dan simpanan bulanan boleh bermula dengan…