• Umminani

    Hi uols, hujung minggu ini kemana? Hari ini Ummi nak ke Lumut. Tapi nak share kegilaan iols.. hahaha adoii asyik terkurang jer amount dalam bank.. Kali ini kes shopping kat koleksi Aidijuma. Ummi sebelum ini dah shopping koleksi Aidijuma. Sejak…

  • Kerjaya,  Umminani

    Selamat Hari Polis ke – 210 tahun PDRM

    Hari polis ke – 210 disambut semalam di Pulapol KL. Setiap 25 Mac akan diraikan hari polis. Dah lama pun pasukan PDRM ini. ummi bersyukur sebab antara yang terpilih berada dalam PDRM. Sambutan Hari Polis ke – 210 tahun ini…

  • Umminani

    Happy birthday Adik Mudzakkir Yang Pertama

    Mengimbau kenangan setahun lalu, masyaAllah ada juga cabaran melahirkan adik. Paling tak tahan, operation di tangguhkan kerana “katil patah atau katil operation problem”. Tapi untuk case Ummi jer la yang boleh pospone, masa tu kes kecemasan lain still on seperti…

  • Isu,  Umminani

    Bagaimana nak urus perbelanjaan bulanan keluarga?

    Hi semua, apa khabar? Tengah bulan ni ada yang dah berkira-kira duit dalam tangan baki yang ada. Sebenarnya, apakah cara efisen nak berbelanja setiap bulan? Siapa ada jawapan? Bagi Ummi, setiap sen yang ada mesti direkodkan. haaa! Jangan terkejut, bukannya…

  • Umminani

    Selamat Pengantin Baru Naim dan Mira😍😍

    Reunion family besar sebelah mak kali ini di Melaka buat kali ke dua. Dulu ramai-ramai datang untuk majlis bertunang. dan hari Jumaat lepas, semua berkumpul untuk majlis bertandang dan akad nikah. Kami masih lagi menetap di Nur Homestay, di Taman…

  • Umminani

    Berapa uols sanggup belanja untuk beli make up?

    Ummi bukanlah kaki make up setiap hari. Tapi lepas belajar tentang kemasan diri masa aura di hati, sejak tu walaupun sekejap nak pergi mana-mana wajib untuk calit eye liner dan gincu. Nampak la muka segar sikit. Dulu suka yang amat…