Saya dan keluarga

Day 3 – KUNDASANG (Malam di Kinabalu Pines Resort)

 Hi, kami bermalam di Kinabalu Pines Resort .  Disini peliknya malam cepat sangat tau..dalam 630 petang dah malam. Kiranya maghrib tu awai sangat. Kami keluar jalan-jalan kat luar ini ambil angin dan hirup udara segar. Sejuk weh! Mmeang best yang amat, feeling sejuk sampai tulang tu!
Hhaha ini spam gambar Along di Kinabalu Pines Resort. Amboi seronok Along melompat , berlari eh! Sejuk tapi bila dah berjalan tu , ada jugalah peluh tu… ALong apa dia tau! Kecik lagi, tau seronok jer.
Ini Muhaimin. Sejuk-sejuk pun manis Amin ini. Ehm, berapa bulan yer masa ini, dalam 7 bulan kot rasanya. Merangkak laju masa ini. CUma tak boleh berlari lari.

 

 

Huhu, dah berjalan-jalan di kawasan gelap ini, kami terus masuk bilik semula, sejuk dan seram juga sunyi-sunyi ini. Lpeas masuk bilik, abah makan kacang kat depan balkoni dan kami semua terus masuk lena…. esok nak bangun awai nak tengok suasana subuh dan matahari naik di waktu pagi.. lawa orang kata.. betul ke> Day 3 – KUNDASANG (photografi @ Kinabalu Pines Resort)

Day 3 KUNDASANG ( Pekan Kundasang/Kundasang War Memorial)

Assalamualaikum.
Kami berada di Kundasang di hari ke 3. Waktu ini adalah lebih kurang jam 5 ptg. Kami keluar ke pekan Kundasang utk dapatkan makanan. Alhamdulillah. Makanan kami makan utk dinner adalah nasi goreng ayam (abg mustaqim dan mr suami). Ummi makan bihun bandung. Kedua masakan sedap walaupun nampak ringkas.

Selesai makan. Di depan kedai nampak jelas GUNUNG KINABALU. Berdekatan juga adalah pintu masuk KUNDASANG WAR MEMORIAL.
ALHAMDULILLAH sekali lagi ALLAH S.W.T tunjukkan kebesarannya. Sekelip mata GUNUNG menjadi kemerahan. ..dan dlm kurang seminit semuanya jadi cerah semula. Bila keadaan itu berubah..azan pun berkumandang. Ya Allah..jika diamati..masa berlalu sgt lah pantas. Cuma kita manusia sahaja tidak menyedarinya. Selalu leka dan lalai..terutama dlm mengejar ilmu agama sebagai bekalan kepada akhirat.
Pengajaran disini..sentiasa pentingkan masa serta mengucapkan ALHAMDULILLAH pada setiap perkara yang baik mahupun sebaliknya. Nak tahu kenapa?? Kerana Allah s.w.t maha besar. Tidak tergerak sesuatu zarah kalau bukan dgn izinnya. Wallahualam.
*samhung next entry.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Day 3 – KUNDASANG (photografi @ Kinabalu Pines Resort)

Alhamdulillah ..sepanjang perjalanan kami di hari ke tiga selamat sampai ke Kinabalu Pines Resort. Sepanjang perjalanan ambik masa dalam 2 jam lebih. Setelah balik dari DESA  CATTLE FARM, kami  rehat  jap di bilik. Mr suami dah kepenatan berehat. Kesian sebab kali ini travel Mr suami kena drive. Tanpa bertukar pemandu … sebabnya adik meragam tak nak langsung jauh dengan Ummi.
Selesai mandi mandi dan bersihkan badan anak-anak kami rehat sekejap dan tinggalkan Mr suami dalam bilik. heheheh tak sabar nak bergambar berlatar belakangkan Gunung Kinabalu..
Jam 430petang mcm tu kami ambik camera keluar utk photoshoot. yeay…belum lagi terlambat. Boleh tgk mcm-macam gaya gambar kami disini. bestnya..masa ni dah redup-redup dan sejuk juga lah.

 

Cantikkan view dari sini, bila lagi agaknya akan sampai disini kan? Serius mesti rindu nak bertandang lagi. Kinabalu call me again ya!
 Anak-anak Ummi 2 orang ini, beruntung kecil-keicl dah berjalan sana-sini.  Dan beruntungnya nanti besar ada kenangan bergambar sini. Syukur ada rezeki sampai kat Kundasang ini.
Senarai harga makanan di cafe The Pines. Cafe kat sini kecil jer, kira okaylah kalau nak keluar pun dekat jer tak jauh dari pekan Kundasang. Cuma bila dah stay kat sini, boleh la merasa makanan yang disediakan disini. Bila tahun nak sampai lagi tak tahu kan.. Tapi kami makan sarapan jer disini, sebelum check out. Niat nanti nak datang Kundasang nak stay sini lagi, fuh memang best sangat.
Harga makanan disini setimpal la dengan tempat kan.. ala jangan la compare harga, standard hotel okay. Nak yang murah kena makan di luar. Pergi jer pekan, tak jauh mana.
Ada beberapa keping gambar adik dan abang untuk buat tatapan dan kenangan abang dan adik. wah bestnya abang dan adik bergambar. masa ni Ummi langsung tak de nak make up-make up. Bestnya kalau ada rumah begini kan, tenang jer. Cuaca redup dan sejuk je. Syukur, semoga dapat sampai lagi ke sini satu hari nanti.
Alhamdulillah.

Rawatan sebelum bersalin di KMC Kedah

Hari ni due date dah utk deliver baby. N pagi2 rasa okay lagi… Jam 400pm.pergi Klinik Dr suraya. As usual check up..tapi bila check heart beat baby..doktor kata slow..becoz below than 90…apa tu yer.. Takutnya ummi.. Then..Dr terus buat surat refer kepada Dr Suriani, KEDAH MEDICAL CENTRE (KMC). Sempat balik rumah ambik mak dgn adik dulu. solat asar dulu dan lepas tu terus gerak p KMC. Sampai KMC reg di  bahagian kecemasan. Selepas tu terus p labour room.Buat CTG dapat tgk pernafasan baby okay,dalam range 120 ke 160.kira okay la ..banding masa check dgn DR SURAYA ptg td dlm jam 4..katanya denyut slow..below 90. maybe baby tidoq kot.

Dalam 730 balik la. kami singgah solat di PLAZA TOL HUTAN KG. P solat mcm biasa dahmaghrib kan..dan lepas tu rasa nk kencing. P tolet tgk ada darah..brownies. Dah nk bersalin  ke ni. Apa lagi  ajak mr suami , adik dan mak terus patah balik ke KMC,p labour room dan check melalui bawah. Sbb xrasa sakit masa ni..boleh gelak2 lagi dgn mr suami,adik dan mak. Nurse  check mmg xda bukaan lagi. Dah rasa seronok nk bersalin sebenarnya. Dah tu terus balik la.

Singgah  makan di  depan Uitm. Kat area Rpa. Makan nasi  goreng ayam. nyummy…nyummy..heheheh

Sampai  rumah dalam jam 11pm. rehat dan tidoq.

 

Published with Blogger-droid v2.0.10be

Desa Siswa Aman Damai Dan Restu USM

Ini antara pintu masuk ke USM. Jalan ini dekat dengan padang bola. Kami turun dari Jambatan Pulau Pinang, jadi dekat sangat nak masuk ke USM melalui pintu masuk ini.
Ini semasa Mr Suami register untuk sessi Intensif kali ini. Pakaian semasa pendaftaran tidak formal.
Senarai nama pelajar PJJ dimasukkan ke portal E-Learning. Jadi sebelum mendaftar pelajar PJJ USM dah rancang untuk duduk sebilik dengan rakan yang dikenali.
Hi.. Sekarang dh masuk 38 weeks..masa untuk bersalin dah dekat sgt2x. Diri kadang2x rasa lemah sgt. Kekadang rasa sht. bergantung kepada masa rehat juga. Baby pon easanya sht…insyaallah. 38weeks. .ummi xla buat kerja bnyk sekrang..sebab..
Ummi skrg dh pakai bibik. Okay la..bibik pon pandai layan budak kecik…siapa budak Kecik?? Sure la abg Mustaqim..adik belum lahir lagi. 2nd story… 21hb jan mula intensif di usm. Kalau tgk pic katil n almari. .ni la Desasiswa Aman Damai. Aman la sebab ummi ambik bilik K07 bilik 015. Bawah sekali..dekat dgn cafe.Dan lokasi pun dekat dgn Dewan utama.. Ada juga gambar Mr Suami. ..dia dpt Desasiswa Indah Kembara..lagi la dekat dgn dewan..cuma tingkat 3.kena exercise la. Pon dekat dgn cafe makan… Intensif kali ni jadual x pax.tapi terpaksa anjak jadual exam. .bgi paper Jka314..Jue 300 dan Jke 212.. Semua kena ambik awal. Okay la kan..hehehe Cuma memikirkan nak bersalin..kena stdy hard sgt2x..harap x ganggu la exam. Okay..itu aje..hehhh Bye2x

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sarapan Nasi Jagung

 

Ini paling menarik perhatian . Sotong kari super best. Adeh sepinggan memang tak cukup ini.
Hii hiii.. Just nak share tempat mkn di CHANGLUN…Otw balik perlis..dah pagi..dlm jam 830am.lapar sgt..lami cari kedai makan area cini. Siapa2 dr jitra..boleh la singgah kalau lalu..nasi jagung betul2 depan T HOTEL di CHANGLUNG.. Lauk nya bagai2…nasi je tau…xdak nasi lemak Mahupun kuih muih..nasi jagung je semata2x. Lauk dia kari semua… Semua kari ada..itik..kambing..ayam…dll . Sotong pon ada tmbah dengan teloq rebus n ayam goreng rempah. Sedap2x belaka…siapa lalu singgah la yer.. Tolong promote. Nnt kalau kalau lalu lagi sure singgah makan. Okay. .bye bye
Published with Blogger-droid v2.0.10