Wed. Sep 29th, 2021
Tuisyen untuk UPKK tahun 5

HIDUP ADALAH PILIHAN Kelas pagi tadi kami belajar Kisah Nabi Musa a.s, Beliau tiada kekayaan harta atau tentera, hidupnya hanya kebergantungan kepada Allah swt.Sisi yang baik daripada kisah Nabi Musa a.s, dia sangat gilakan ilmu. Sanggup cari ilmu dan hanya mengabdikan diri kepada Allah swt. Fokus pada ilmu dan ibadah.

Ini sekadar perkongsian.

Hidup kita adalah pilihan. Ini contoh perbelanjaan bagi pendidikan anak-anak sahaja. Tidak dinafikan untuk berjaya belajar sendiri pun boleh berjaya, tetapi anak sendiri mak ayahje faham. Ada masa fokus anak-anak kalau tak ada guru, cepat je hilang fokusnya.Kita pula mana sempat nak pantaukan, jadi kelas onlien ni boleh record. Dari situ boleh pantau kemahiran dan juga komunikasi anak. Kalau ikut mana nak cari kos nak bayar anak-anak tuisyen, pertama kena niat yang betul dan kena ada visi sejak anak-anak lahir lagi.

Dari situ, boleh plan kewangan. Tak payah malu pakai baju biasa, tak payah malu pakai kereta biasa, SEBAB bayaran ilmu untuk kita anak adalah pilihan yang lebih baik. Tujuan hidup dan kewangan kita orang luar tak tahu, kita sahaja tahu. Fokus pada ilmu PASTI berjaya.Fokus ilmu untuk ibarat perah limau. Kalau perah barulah dapat manisnya. Sama macam ilmu , kalau dicari di paksa belajar, akhirnya akan rasa manisnya. Susah seketika, penat sekejap. Gitulah. Jadi masih tak terlambat untuk nak ubah hidup, buat perancangan masa depan sendiri dan keluarga. InsyaAllah, niat yang baik pasti Allah permudahkan urusan. Semua bermula dengan “brain”.

Tuisyen untuk UPKK tahun 5

Tuisyen untuk UPKK tahun 5 secara online Zoom

Kos bayaran tuisyen anak sama kos untuk bayar sebiji kereta. Ini pilihan samada kita nak pakai kereta besar atau nak melabur untuk ilmu? Mana satu pilihan dan tujuan hidup kita setiap hari untuk masa depan kita?

Tuisyen untuk UPKK tahun 5
Tuisyen untuk UPKK tahun 5 ; secara online melalui zoom. Boleh gunakan samada komputer atau pun henset. Yang penting adalah ada internet yang baik.

Sama-sama kita mencari jalan kejayaan. Bersangka baik dengan Allah swt. Pasti ada ganjarannya. Rezeki ini tidak tak tahu dari mana, sebab yang pegang kunci peti besi adalah Allah swt. Kita ni tak ada apa pun, cuma jaga kunci ketaqwaan dengan Allah , insyaALLAH rezeki Allah akan kurniakan.

Kelas Tuisyen untuk UPKK tahun 5 ; secara online melalui zoom : Facebook Fly High Training Centre.

Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi :
http://Wasap.my/60192959863
atau
http://Wasap.my/601156998919

One thought on “Tuisyen untuk UPKK tahun 5 ; secara online melalui zoom”
  1. Assalammualaikum

    Saya berminat mendaftar anak saya untuk tuisyen upkk. Dia sekarang di tahun 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge