Umminnai di MHI TV3
Umminani /Lifestyles

UN dan family di MHI, TV3 ; suatu yang tak diduga…

Bismillahirrahmanirrahim, Alhamdulillah rezeki tak pernah salah alamat. UN tak minta untuk mana-mana media cover tahun ini. Sungguh kita merancang, tuhan yang menentukan. Pada 2 July UN dapat lamaran untuk UN dan family appear di MHI, TV3.

Umminnai di MHI TV3
Kami tak kenal ya.. itu namanya rezeki dan producer yang rekemen katanya.

Maka, atas persetujuan suami maka kami terima lamaran daripada wartawan , Cik Ina. Kami setuju, sebab ianya satu kenangan yang indah untuk kami sekeluarga. Kami nak jadikan ia sebagai suatu kenangan yang terindah.

Hari Rakaman berjalan lancar –

5/Julai/2020 – Kami pun terima kedatangan rombongan wartawan dan juru kamera. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.

Umminnai di MHI TV3

Semua ni tentang perjalanan bagaimana kami harungi PKP yang lepas. PKP datang ada pelbagai hikmahnya… semuanya kisah di teratak kami 🥰😍Rakaman ini adalah sepertimana kami lalui, dan apa kami buat sepanjang PKP Covid-19. Saya sememangnya bercuti sepanjang PKP, ada orang mungkin bekerja tanpa rehat, belajar tanpa henti, atas jalan 24jam sehari…tapi apa yang saya dan keluarga lalui berbeza dgn kawan2 yang mungkin dalam aliran kerjaya yang sama.

Jalan kita berbeza, Rezeki kita tak sama… 😉💕Terima kasih kepada semua yang support UN

Siaran di MHI, TV3

Thanks adik, serius menitis air mata bila adik tulis macam ini. Thanks kak Saidila.Com yang bantu kami rakam sebaiknya video ini. Alhamdulillah.
Thanks Juju yang banyak support secara maya. Dan korang yang baca boleh berkenalan dengan Juju – klik blog Juju ya.. ( www.juliajohari.com ) . Thanks Ben Ashaari satukan kami dalam Kelab Blogger Ben Ashaari ini.

Terima kasih atas peluang ini ; hikmahnya :

Seujurnya, happy sangat dapat view dalam MHI TV3 kali ini. Bagi UN, semuanya rezeki, bukan sebab nak masyhur atau nak terkenal, no!

Ini adalah sebenarnya Allah swt nak tunjuk, bahawa jika :

  1. Isteri taat pada suami dan ikhlas pada anak-anak, rezeki datang dalam pelbagai cara.
  2. Rezeki Allah swt beri tanpa perlu bekerja keras dan mengharap pada “connection” pada manusia.
  3. Buat apa pun dalam hidup seharian, ikhlaskan hati.
  4. Kita berjaya atau gagal, Allah swt hadirkan sahabat dan rakan-rakan disekeliling kita. Masa tu kita kenal, siapa yang okay siapa tidak.
  5. Ketahuilah ramai yang mendoakan kejayaan kita, bukan kerana kita sendiri.
  6. Raikan semua orang, rakan-rakan lama yang pernah susah payah dengan kita, sebab mereka juga asbab kita atau saya pada hari ini.
  7. Jangan pandang orang lain lekeh. Malah, raikan semua. Semua manusia sama dan ada kelebihan masing-masing.
  8. Yang penting, siapa pun kita, apa pangkat kita hari ini semua bukan sebab kita, itu rezeki Allah swt yang bagi. Langit tak selamanya cerah dan sentiasalah menjadi seperti padi, semakin berisi semakin menunduk.

Alhamdulillah, last but not least, thanks TV3 atas peluang ini. Kami sekeluarga amat hargainya. 95% ya ianya seperti mana kami lakukan setiap hari. Untuk pada ibu ayah, semoga kita semua berjaya didik anak-anak dan jaga keluarga kita sebaiknya. InsyaAllah.

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge