Ayer 8 Putrajaya best rupanya kawasan ini.

ayer 8 putrajaya

Bismillahirrahmannirrahim. Korang dah pernah sampai ke kawasan Ayer 8, Putrajaya? Ehm. .aku kerap baca dan tahu yang Ben Ashaari kerap p klinik area sanadan makan nasi arab kalau tak silap laaa. Tapi tak tergerak hati nak p. Sehinggalah Khamis ( 2 July) aku ada appointment kat sana. Petang tu aku tengok sekitar, best juga jalan-jalan bawa anak-anak p sana. Jadi hari Jumaat (3 July) aku pun apa lagi ajak lah anak-anak dan suami hang out situ.

Dua orang ini sejenis yang suka basikal lama walaupun ada yang baru. haishhh!

Aku dan tali skipping – aku dulu pelik macamana orang boleh skipping sejam. Buat sikit pun penant, rupanya selepas seminggu aku buat, yes ak boleh buat dengan jayanya. Setakat yang aku recordkan masa adalah seperti dibawah :

18Jun Day 1 pg 400x (15minit)
19Jun Day 2 ptg 800x (15minit)
20Jun Day 3 pg 800x (30minit)
21Jun Day 4 pg 1000x (25minit)
22Jun Day 5 pg 1100x (25minit)
23Jun Day 6 pg 1100x (28minit)
24Jun Day 7 pg 1000x (28minit)
            Day 7 ptg 800x  (20minit)
25Jun Day 8 pg  1100x (30minit)
            Day 8 ptg 1000x (25minit)
26Jun Day 9 ptg 1000x (25minit)
27Jun Day10 : ❌
28Jun Day11 ptg 1100x (30minit)
29Jun Day12 pagi 500x (15minit)
30Jun Day13 pagi 1000x (28minit)

AVERAGE dengan kemampuan aku yang baru berjinak-jinak 30minit dapat buat 1000+-. Syukur dan puas hati berpeluh sangat.

Dari sini dapat lihat pemandangan yang lagi lawa dan menarik sungguh terpesona.

Muka Maisarah yang happy dengan basikal barunya. Korang kalau nak cari pelbagai koleksi tudung kanak-kanak boleh pm atau beli di Shopee aku ya.. ada pelbagai pilihan warna menarik.

Inilah teman baik dan teman gaduh tempat aku meluahkan rasa gembira dan kecewa selain daripada sejadah tempat bersujud. 🙂

Tak cukup puas main di waktu petang, hari Ahad kami pergi lagi ke Ayer 8, Putrajaya. Puas main dan selepas main dan riadah kami pun menjamu selera di Nasi Lemak Royale Kedah yang terletak bersebelahan dengan kawasan berbasikal ini sahaja.

Boleh bawa bola main disini. Kawasan lapang banyak untuk bermain dan berbasikal.

Danial 2020 Dah darjah 5. Ini anak sedara aku lelaki yang pertama. Anak abang aku yang 2nd.

Along – 2020 darjah 4. Dialah harapan utama aku. Dia pembantu yang sentiasa dipertanggungjawabkan dalam banyak perkara dalam keluarga kami, walaupun masih kecil. Dia juga seorang yang cukup matang dalam pemikirannya, cuma ada masa merengek dan sangat cepat sentap!

Ini anak kedua aku. Sangat romantik dan ala-ala macho. Suka bergaya, dan bijak. Anak kedua- Angah sukakan binatang. Kalau ada tahi binanatng ke atau basuh berak adik pun dia yang lakukannya. Cuma sangat-sangat manja.

Anak ke-3 UN – Seorang sahaja puteri. Manja dan kuat merajuk. Dia rajin. walaupun agak lemah sikit, tapi tetap berusaha untuk berjaya. Nampak effort dia untuk berjaya dalam dia menjalankan latihan untuk menduduki Ujian Srai.

Ayer 8 Putrajaya

Ke-empat – ANAK bongsu aku. Pak lawak dan penghibur dirumah. Walaupun kecil dah pandai urus diri sendiri. Boleh lipat kain dan juga cuci pinggan. Tapi kuat merajuk. Ada abang kakak boleh pujuk tu yang mengada kot.

Ayer 8 Putrajaya

🙂 Doakan kami sentiasa sihat dan bahagia di samping keluarga dan bersama ke akhir hayat.

Ayer 8 Putrajaya

My partner in my life.

Ayer 8 Putrajaya
Ayer 8 Putrajaya

SEKIAN. Diari keluarga kami. Inilah kebahagiaan kami , keluarga kami. Kalau tak tahu nak mana hujung minggu, jadikan Ayer 8, Putrajaya sebagai lokasi keluarga. Laluan untuk jogging dan berbasikal juga panjang. Berbaloi untuk bersama keluarga disini.

6 thoughts on “Ayer 8 Putrajaya best rupanya kawasan ini.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge