Umminani

Yeay dah 3minggu bergelar mahasiswa

Alhamdulillah, syukur..masuk minggu ke tiga sudah melaporkan diri sebagai pelajar UM bagi Diploma Eksekutif Sains Siasatan.

3 weeks, ni not really suffer. Still boleh survive. Syukur kawan-kawan teammate okay sangat.

Ini group kami – Kajian luar/ dokumentasi Muzium PDRM.

Hari Isnin lepas ( 7/10/ 2019) , kami ke Muzium PDRM. MasyaAllah, sorang pun tak ingat yang hari Isnin Muzium PDRM tutup. Jadi, kami redah je.

Syukur-syukur, rezeki kami. Mummy Fazreena tolong kami. Dan kami juga, ditemukan dengan Supt Selamat, Kurator Muzium PDRM. Seronok berkongsi ilmu. Dah Tuan Selamat juga dah menulis sebanyak.12 buah buku untuk PDRM. Sungguh banyak yang telah disumbangkan oleh Tuan Selamat.

Rabu ( 9/10/2019), seawal jam 730 pagi kami dah gerak ke UMCCED. Punya seronok masing-masing bagi tumpuan dalam kelas Prof Dr Bani.

Tiba-tiba … kringgg.. kringggg.. kringgg. 

Firedrill…huhuu…maka, dari tingkat 20 kami menuruni anak tangga. Turun bawah,meriah… heheh sesekali kan… bermandikan peluh.. mujur Roomate ada hulur beg aku. Jadi, buku nota jadi kipas untuk aku sejukkan diri yang kepanasan.

Selama hampir 45minit, terus siap! Boleh naik semula ke kelas… tapi…habis sahaja satu bab ringkas, lecturer cakap…sambung.saja.next week. Yeayy bahagia. 🤪

Volley Ball Game

Semalam, kami ada sport day. Game anjuran peserta DSSK dan master. Mula tu hujan, tapi at last, jam 5 bagaikan ditiup pergi. Maka, bergegas la aku dgn Ita, roomate ke court volleyball.

Aku team B, tapi tak memang. Yang menang, Team DESS A, no.3..tahniah semua. And juga ini dah masuk malam kedua aku tak balik rumah..banyak ooowh kerja mau buat. Tapi dah setle aku punya homework…boleh balik dengan bahagia. Yeayy.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *