Bercuti di Swiss-Garden Hotel & Residences, Genting Highlands.
Kisah Cuti/Travel

Swiss Garden Hotel Genting Highlands; staycation best!

Hujung minggu lepas, aku memang tak ada kelas. Dan sememangnya lepas ni banyak yang aku kena usahakan demi pelajaran aku. So, masa yang ada aku cuba peruntukkan sebaiknya untuk aku membeli jiwa suami dan anak-anak dengan pilih untuk staycation di Swiss Garden Hotel Genting Highlands.

Swiss Garden  Hotel Genting Highlands; staycation best!

Kami bertolak ke sana pada 27/9/2019 jam 2.00petang selepas Zuhur. Dan kalau ikutkan jarak memang tak jauh dari rumah , hanya 72km sahaja. Jadi kami sampai ke hotel dalam 320petang Jumaat tu. Memang waktu tu masih awal, orang masih bekerja jadi jalan menghala kesana tak jem.

Swiss Garden Hotel Genting Highlands – sini aku beli jiwa keluarga

Bercuti di Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands.

Aku diberitahui oleh Ben Ashaari yang Swiss Garden ada promosi bilik. Hanya kos RM99.00, jadi aku pun segela tanpa pikir panjang buka website hotel dan memang rezeki aku, aku berjaya buat booking dengan harga RM99.00 per night tanpa breakfast.

Bercuti di Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands.

Makanan bukan halangan bagi aku, yang penting bulan Sept ini juga birthday kami , aku dan along. Jadi, sebulan ni kami celebrate jer birthday kami..hahaha, ini kalau ada yang baca (angah) memang jelous ni. ๐Ÿ™‚

Swiss Garden Hotel Genting Highlands – selepas hujan cantik gilerr

Swiss Garden  Hotel Genting Highlands; staycation best!
Swiss Garden  Hotel Genting Highlands; staycation best!

Happy sangat, first time anak-anak rasa mereka berada sama tinggi dengan awan rendah. Suasana pun sejuk dan damai.

Bercuti di Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands.

Berbaloi ke sana selepas hujan. Yes, perancangan manusia tak sebaik perancangan Allah swt. Aku dan anak-anak merancang dan memhon agar matahari cerah dan panas, supaya kami boleh mandi manda. Rupanya Allah hadiahkan hujan.

Bercuti di Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands.

Selepas hujan, suasana amat aman dan damai. Kabus menyelubungi permukaan. Dan awan rendah juga mengelilingi kami yang berada di tingkat 41 Swiss Garden ini.

Mandi dalam keadaan air suam

SWIMMING POOL Bercuti di Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands.
Bercuti di Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands.
Swiss Garden  Hotel Genting Highlands; staycation best!

Tenang sebab masa ni masih belum ramai lagi yang tiba mungkin.

Bercuti di Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands.

Mandi dalam swimming pool dalam keadaan air suam memang best. Suasana pula sejuk dan berkabus. Anak-anak happy dan pada masa sama mak ayah pun dapat recharge energy.

Swiss Garden Hotel Genting Highlands – Suasana Malam

Malam disini tenang, yer betul. Dan apa yang istimewanya kalau disini dari tingkat 41 dan 42 korang boleh nampak GPO dan Genting Highlands secara direct. Sungguh sangat cantik permukaan muka bumi dan lokasi hotel.

Bercuti di Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands.

Berada disini bagaikan satu suasana yang sangat tak boleh nak digambarkan. Memang rasa enery semakin bertambah. Dan rasa moody dan stress tu terus lenyap bila pandang pemandangan yang cantik ciptaan Allah swt. Malam cantik dan feel dengan suasana tu rasa di jiwa, siang pula mata yang memandang terasa tenang.

Bilik Hotel Dan Servis Terbaik

Bercuti di Swiss Garden Hotel & Residences, Genting Highlands.

Korang jangan risau, kalau datang sini beg banyak ke atau ada masalah dengan bilik atau apa-apa jer la, korang akan dibantu oleh staff yang baik hati. Abang ni jua bantu kami , cari lift nak ke Swimming Pool..hahahah memang kami tak jumpa pada mulanya even benda depan mata.. ๐Ÿ™‚

Bercuti di Swiss-Garden Hotel & Residences, Genting Highlands.

Bilik ada pelbagai jenis bilik, seperti hotel lain. Cuma korang pilihlah mana yang sesuai. Aku dapat twin single, tak kisahlah, lepas tu boleh satukan jadi katil queen juga. Benda boleh buat, buat apa kecoh-kecoh.

Sebabkan aku anak ramai, jadi toto sentiasa jadi bantuan untuk kami satu family. Pergi mana-mana hotel pun memang kami bawa. So, penyelamat untuk kami sekeluarga.

Makanan? Ehm, memang kami jenis tak kisah bab makan, asalkan kenyang. masak nasi 4 pot, dan si abah pula goreng ayam sebekas. Telur rebus bawa 6 biji..lain-lain beli siap2 prego dan juga roti untuk di jamah. Settle untuk makan malam dan juga sarapan pagi ๐Ÿ™‚ Percutian yang sesuai dengan bajet dan juga tujuan utama. Depends pada family koranglah macamna, kalau kami punya family okay jer. NOTE : Sosej masak dalam kettle. ๐Ÿ™‚

Dalam cawan tu, kuah kari mamak. huhuuu , easy kan.. senang dan cepat sebab aku ada kelas tak sempat nak masak kuah. Janji perut kenyang.

Selagi ada keupayaan, cuba menjadi penyokong terbaik buat pasangan yang dicintai. InsyaAllah. Korang mesti cuba sekali staycation di Swiss Garden Hotel ini, memang terbaik. ๐Ÿ™‚ note : more photos at #UNXSWISSGARDENGENTINGHIGHLANDS

3 Comments

  • farah wahida

    biasa mcm nie la . ambik peluang yang ada. anak kecik bukan halangan utk bawa diorang berjalan-jalan bersama kan. sy suka juga masak2 dan bawa bekal senang dah tahu mmg sedapp lagi masakan sendiri. alamakk teringin pulak nak mandi pool yang airnya suam mcm tu huhu

    • sueizza

      sama la kita,berjalan ke mana2 mesti berbekal,rasa macam terjamin skit kan..jimat masa pun ye…tak yah susah2 pusing2 cari tempat makan.
      rindunya gentinggggg tempat lepak zaman2 bujang overnight heheheh…skrg setiap kali balik kg lalu pun tak penah naik dah hehehhe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *