Fantasia Aqua Park Darulaman perlu lebihkan review terkini

Pada hujung minggu lalu Un dan keluarga bercuti ke Perlis. Bercuti bermakna balik ke Kampung uruskan hal  keluarga dan juga memastikan mak yang berusia 67 tahun tidak kesepian. Lama sungguh kami tinggalkan dia, memang kekangan kerja tidak dapat balik ke kampung. Dan pada kesempatan uruskan keluarga, kami sempat bermain di taman Fantasia Aqua Park Darul Aman. Sedihnya bila google, info dalam google tidak up to date, melainkanb buka web dia. Sedikit kecewa, dan mungkin lepas ini pihak Fantasia Aqua Park Darul Aman perlu lebihkan review oleh blogger terutamanya bab harga tiket dan keperluan disini.

Carian Google – info outdated

Fantasia Aqua Park Darulaman Jitra Kedah
Harga Terkini yang perlu dibayar

Daripada info hasil carian google (blog), Un dapat harga Dewasa RM18 dan kanak-kanak RM15. Namun apabila sampai disana, harga totally berubah. Kena plan betul-betul kalau nak bawa ramai orang. (Maybe harga dah naik, dan berbeza harga ditawarkan compare tahun sebelumnya dengan harga terkini ; daripada RM15 – RM18- now RM22 bagi dewasa).

Mujur cukup bajet, cuba bayangkan kalau keluarga lain yang pergi dan memang bawa bajet cukup-cukup sahaja, apa perasaan mereka?.

Sama juga dengan harga sewaan pelampung. Aduh, tulis harga sewaan RM10.00 deposit dan sewaan RM12.00, apabila kita pergi nak sewa kos semua RM18.00 + deposit RM10.00. Sungguh info diberikan tidak benar. Sedikit kecewa bab ini.

Tenang bermain, bukan waktu cuti sekolah

Kami sampai ketika bukan musim cuti sekolah. Jadi memang tenang dan selesa bermain dan bergembira dengan keluarga. Tempat ini tidak lah sebesar Bangi Wonderland. Tetapi dengan keluasan disini sudah cukup menggembirakan anak kecil.

Fantasia Aqua Park Darul Aman

Fantasia Aqua Park Darul Aman sesuai untuk mereka yang ada anak kecil at least 17 tahun kebawah. Kalau 15-17 tahun tu biasanya mereka takkan puas hati main disini. Kiranya untuk family dan keluarga yang punya anak kecil, sudah memadai bermain disini. Taman tema ini ibarat taman  permainan dan ada air untuk main.

Ianya tidak semewah Sunway Lagoon dan Bangi Wonderland. Jadi, jangan piker nak bermain disini bawa anak-anak yang dah dewasa atau remaja. Takut mereka cepat bosan. Tetapi kalau mak-mak anak kecil macam UN, tempat ini dah cukup untuk gembirakan hati anak. Kos tidak terlalu tinggi dan kawasan yang terhad juga sudah cukup untuk anak berusia 1-12 tahun bermain.

fantasia aqua park jitra

Selamat menikmati masa bersama keluarga. Maaf jika terlebih bicara, ini kenangan kami sekeluarga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge