Saya dan keluarga

Tips Anak Mudah Ke Sekolah Dan Serap Ilmu.

Hi semua,hi dearies, hi mommy.. Hi hi hi    ceriakan diri anda! 15 hari telah pun berlalu dalam tahun 2019. Bukan anak sahaja yang masih dalam proses membiasakan diri, tetapi tak kurang juga mak-mak. Siapa setuju? Dan pastinya ada parents yang sedang cari tips anak mudah kesekolah dan tips  mudah serap ilmu. Un nak share tips semua tu.

Tahun 2019 – lembaran dan catatan baru.

Tahun ini , un pun nak review tips daripada orang hebat. Seperti idola Un Dr Tengku Asmadi tips anak mudah kesekolah dan tips  mudah serap ilmu. Jika anda followers Dr Tengku Asmadi, pasti tahu anaknya ada yang hafaz quran dan capai lain-lain kecemerlangan dalam peperiksaan. Un sendiri teruja.

Anak Un 3 bersekolah dan seorang lagi di rumah pengasuh. Yeayy bukan main seronok. Bermula tahun baru dengan cabaran beg sekolah. Tetapi berjaya diselesaikan dengan bantuan Shoppee. Beli online jer. Selesai belian barang sekolah, bab membayar yuran dan lain-lain kos, kat sini dah senafas..hahaha tapi redha la, bayar untuk anak belajar jadi orang beriman dan berguna. Duit boleh dicari.

Selesai beg, yuran dan kain baju..  ada lagi tak sempurna rupanya. Haishhh kasut la pula . Angah nak kasut baru. Jadi belikan dekat Angah, terpikir nanti Sarah pula nak. Jadi belilah dua, Angah satu, Sarah satu.

on ke tak onz ..hahaha kopak mummy.

Mummy yang baca ni, rasanya on ke tak onz??Ehnmm, nak tahu, tak onz!! Hahha balik rumah adik pula nak kasut juga. Aduhlah! Jadi, esoknya pergilah beli lagi, kasut sekolah hitam jenama Pallas pastinya pilihan Un dan anak-anak. Jadi, total kos 3 kasut sekolah (Rm33.9×2, Rm34.90×1), Rm102.70.. hahaha takpa..rezeki kita pastinya dalam tu ada rezeki orang lain. Sedangkan ikutkan Un baru dapat payment daripada LZS. 😊

Selesai isu kasut. tak habis disitu! Ada pula yang excited nak kesekolah. Hahaha cer teka…cer teka??? Siapa tu?? 😅😂 Jenuh melayan. Satu hal lagi, jadual Un pun berubah. Mana tidaknya, semua nak mandi pagi, nak berwangi-wangian. Hahaha jenuh la mak! Peluh seround pada waktu pagi.

Tips Anak Mudah Kesekolah Dan Tips  Mudah Serap Ilmu.

Bangun Pagi dan sebelum tidur

Mestilah  dengan Pujian- Pujian. Bukan sahaja selawat keatas Nabi Muhammad s.a.w tetapi khas pujian kepada anak-anak. Barulah semangat nak tidur dan bangun semula nak kesekolah.

Un kenal V.A.K dan personaliti anak

Lain anak ,lain sikap. Ada yang manja, ada yang terlebih confident dan macam-macam lagi.  Bila kenal anak mudah nak tackle sorang-sorang. Tapi macam Un mak anak 4, kena  redha bila semua 4 orang nak bercakap..😊😊😅. Riuh setaman lah..nak tunggu turn punya pasal .🤣 Riuh tapi seronok…jangan melalak tak ada punca sudah, ini lagi serabutkan kepada Un .

www.dayangbeauty.com/umminanihttp://www.dayangbeauty.com/umminani

Last but not least; Pemakanan
Un setiap hari berikan anak-anak mind booster ,jenama JUZQ30. Kalau ada yang follow Un, sejak 2013 lagi Un memang bagi anak minum, hasilnya terbukti sekarang.Rahsianya satu, konsisten. So, jangan pelik, si adik dah excited nak pergi tadika. Hahaha walhal usia baru 3tahun. Adik owh adik…macam-macam karenah! Tak ada sunyi pula.. Inilah dia keluarga Un , memori seorang #InspektorMama .

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *