Menarik Sempena Cuti Sekolah Di Nickelodeon Lost Lagoon, Sunway Lagoon
Ummi bertuah dapat ke Nickelodeon Lost Lagoon, Sunway Lagoon beberapa hari lepas. Ummi pergi atas jemputan khas untuk merasai sendiri dan menikmati suasana di dalam tempat ini. Pada hari yang sama diadakan satu majlis perasmian untuk pakej terbaru mereka iaitu “An Underwater Christmas Lagoon Up To Shore”. Menariknya sempena cuti sekolah tahun ini, adalah SpongeBob’s Christmas Lagoon. Dengan kehadiran Spongbob SquarePants and Patrick Star di taman tema utama bertemakan Nickelodeon pasti akan lebih meriah.
Apabila masuk ke sini, kita akan pergi ke Nickelodeon Lost Lagoon. Menariknya disini disediakan satu Coral Christmas Tree di tepi tasik yang cantik ini. Pokok ini dihiasi dengan pelbagai hidupan laut, seperti corals, seaweed dan sea shells dengan starfish di bahagian atas. Ianya sebagai lambang sambutan Christmas, bagi kita orang Islam hanya menghormati perayaan mereka. Kita kan 1 Malysia, bukan bermusuh tapi menghormati mereka yang beragama lain. Disini cantik untuk mengambil gambar sebagai kenangan.
Ucapan Sean Choo, General Manager Of Sunway Lagoon
For those who wonder what it is like to make giant bubbles like SpongeBob, take a short stroll to the Bubble Jelly Field at the Explorer’s Campsite near SpongeBob Splash Adventure and have fun creating different buble shapes. Then, chase and watch giant bubbles shimmer in the sun!
Lagoon Express Train
Owh Ya dari pintu masuk utama, kita semua akan dibawa ke SpongeBob’s Christmas Lagoon dengan menaiki Lagoon Express Train. Bestkan? Anak-anak mesti lebih teruja. Tak percaya? Kenalah bawak, mesti dapat bayangkan anak-anak melompat keseronokkan menaiki keretapi express ini dengan gaya mereka tersendiri.
Meet And Greet With Santa Claus
Tahun ini tak lengkap rasanya jika hadir kat sini tapi tak dapat berjumpa dengan SpongeBob’s , Patrick Star dan kawan-kawan mereka yang lain.Bagi anak-anak yang addict dengan Santa Claus, boleh juga bertemu dengan Santa Claus. Boleh bergambar dan juga memberitahu apa hajat mereka untuk tahun kedepan. Ummi cadangkan ini untuk bukan Islam yang menyambut Christmas sahaja okay.
Hadiah Bernilai RM3700.00 untuk dimenangi
Pihak Sunway Lagoon ada menawarkan peluang untuk memenangi hadiah untuk di menangi iaitu 3 hari 2 malam bermalam di Sunway Pyramid Hotel Family Suite dan menangi 4 tiket masuk bernilai RM3700.00 dengan menyertasi “Christmas Challenge”.
Untuk maklumat lanjut boleh hubungi :
Sunway Lagoon @ +603-5639 0000
www.sunwaylagoon.com atau facebook : Sunway Lagoon Malaysia
Take a break and have your BEST DAY EVER this School Holidays!
Ticket(s) Valid On: 26 Nov-31 Dec 2016.
FamFun @ RM390* N/P RM540
Package inclusive of: Tickets for 2 Adults and 2 Children**with RM 10 Meal Voucher + RM 10 Retail Voucher
**Child denotes those above 90cm in height and age 11 years and below.
4-To-Go @ RM456* N/P RM600
Package inclusive of : Tickets for 4 Adults with RM 20 Meal Voucher + RM 20 Retail Voucher
* Price inclusive of 6% GST.
Selamat bercuti, jaga diri dan buat perancangan rapi sebelum dan selepas bercuti. Bye
sesuai ni untumerancang percutian keluarga
lagi pulak sunway lagoon tu banyak tempat best nak terjah,
Yes Cik Za, jom la p jalan sana
Bestnya! Teringin sangat nak bawa si kembar ke Sunway Lagoon. Tapi kena kumpul bajet dulu hehe
mama, ada promo cuti sekolah ini.. offer only RM390.00