KISAH SEDIH SI IBU TAK DAPAT SUSUKAN ANAK

susu ibu

KISAH SEDIH SI IBU TAK DAPAT SUSUKAN ANAK

susu ibu
SUSUKAN ANAK PERLUKAN KESABARAN

Dua hari lepas Ummi dihubungi seorang sahabat. Tujuannya untuk menyatakan khabar gembira yang beliau sudah melahirkan seorang cahaya mata. Sudah sebulan beliau bersalin. Semasa berbual Ummi dengar suara beliau bercampur -campur, seakan-akan gembira diselangi dengan kesedihan. Rupanya KISAH SEDIH SI IBU TAK DAPAT SUSUKAN ANAK.

DIPAKSA SUSU ANAK DENGAN SUSU FORMULA

Rupanya beliau dipaksa berikan susu formula pada anaknya. Sedangkan anaknya baru berusia sebulan. Luluh jugak hati Ummi mendengarnya. Beliau berpantang di kampung suami. Kata saudara-maranya susu sahabat Ummi keluar terlalu sikit hingga tak mampu mengenyangkan si anak. Sakitnya hati Ummi mendengar kisah ni. Sebagai ibu muda, beliau langsung tak dapat sokongan dari orang sekeliling.

Namun selepas beberapa minggu Ummi menghubungi beliau semula. Dengan riang beliau kongsikan apa yang beliau buat untuk tutup mulut makcik-makcik pentaksub susu formula tu semua.

3 Cara Tambahkan Susu

1. Minum banyak air kosong

Kena ingat, bila dah bersalin nanti atau sedang dalam keadaan pantang tu, tinggalkan dulu air yang berkafein, sebaliknya banyakkan minum air kosong saja. Wajib amalkan dan lakukan secara perlahan-lahan. Mula-mula memang rasa susah, renyah dan tak sedap namun untuk kebaikan sila gagahkan juga. Untuk hasil yang optimum, anda perlu minum sekurang-kurangnya 2-3 liter air kosong sehari.

2. Kerap menyusu

Lagi kerap anda susukan bayi yang baru lahir, lagi banyak penghasilan susu badan akan terhasil. Yang ni anda kena ingat sebab ia faktor paling penting dalam dunia.. Jadi apa nak buat? Mudah saja, galakkan bayi anda menyusu kerap kalau boleh 10-12 kali sehari atau lebih pun tak apa dalam tempoh 24jam. Ini kerana dengan cara ini mampu merangsang hormon prolaktin yang boleh menghasilkan lebih banyak susu.

3. Makan herba-herba kampung TAPI…

Cara ni sangat bagus. Tapi kenapa ada tapi? Sebab cara ni memerlukan kerajinan & ketabahan tahap dewa sebab rasa herba yang sangat tidak sedap. Beliau kongsikan apa yang digantikan dengan herba. Beliau minum GOMILK keluaran IbuSuri. GOMILK susu kambing yg bertindak sebagai MILK BOOSTER yg berkesan dengan pantas. Rasanya sedap dan tidak hamis, tak sampai 2 hari minum, beliau dah kena bengkak susu. Sehingga kini, beliau percayakan GOMILK.

KOMEN UMMI

Seronok sangat dengar perkongsian sahabat Ummi. Eh, bukan mak-mak jer boleh minum tau, anak-anak Ummi suka juga. Biasanya Ummi beli online jer kat website ini. Trusted tau. So kalau uols nak, boleh la tengok-tengok kat website ini. Satu keluarga boleh minum dan ada 2 perasa vanila dengan chocolate. Malas nak cerita banyak, sebab tu kalau kita bekerja pun boleh bf baby, kena kuat sangat jer. Selamat berpantang dan sokong penyusuan ibu. 😍😍😍

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge