• KBBA9

    Bengkel Penulisan Kelab Blogger Ben Ashaari Bawa Penulis Kenal Tentang Bunyi, Gambar & Erti Perhubungan

    ‘Masa semakin suntuk’, bukan mengomel tapi mengejar masa. Bengkel Penulisan Kelab Blogger Ben Ashaari dah dekat. Pada masa yang sama kerja hakiki juga bertambah. Selain sambutan hari polis, Ummi padat dengan mesyuarat dan juga tanggungjawab sebagai isteri dan mak kepada putera dan puteri kesayangan. Namun, tanggungjawab yang di amanahkan tetap cuba dilaksanakan sebaiknya. Itu cerita minggu lepas. Alhamdulillah selesai dah pun. Dalam group wasap AJK Bengkel Penulisan, tugas dibahagikan. Orang kata begini, “Bulat air kerana pembetung, bulat manusia kerana muafakat”. Kejayaan bengkel ini adalah hasil kerjasama mereka yang terlibat dan mereka semua sangat membantu dan komited. Tulang belakang utama pastilah BEN ASHAARI. Tempahan Lokasi Bengkel Penulisan Kelab Blogger Ben Ashari…

  • Kursus Membina Blog
    KBBA9

    KELAS BELAJAR BUAT BLOG

    Ramai orang suka menulis. Tapi kadang-kadang penulisan yang bermakna sekalipun, tanpa guru dan tanpa channel yang baik, pasti tidak membawa kemana. Begitu juga dengan Ummi sendiri. Menulis dari 2011 di blog, sekadar sebagai satu passion dan diari. Tanpa guru pada masa tu, mulalah carca merba. Ingat lagi Ummi bermula sebagai blogger menggunakan blogspot www.kakchiknanie.blogspot.com dah tu tukar lagi kepada www.umminoorainiali.blogspot.com. Kisahnya nak buat UMMINANI.COM , tapi sebab tak ada guru maka, beli domain dan simpan. Haahaahaaa gelak besaq weiii pasal bodohnya aku..!! Ha…tu la namanya bodoh bila tak berguru. Nak nama blog di tempatkan di muka pertama google, menulis pun cikai-cikai ada hati.. Eh tak kata kat orang tau! Ni…