Tag Archives: bangi wonderland

Sehari Bersama Geng Kelab Blogger Ben Ashaari di Bangi Wonderland

Assalamualaikum Hi semua. Eh..ni nak cerita berkenaan trip kami ke Bangi Wonderland bagi program A Day With Bangi Wonderland. Seramai 16 keluarga daripada Kelab Blogger Ben Ashaari telah bersama-sama memeriahkan program semalam.

Ha! Ini excited juga nak cerita. Kami plan daripada hari Khamis untuk surprise buat birthday untuk Leader Kelab Blogger Ben Ashaari. Setelah bincang dengan Shehan dan Kak Nina Mirza, kami setuju.

Perbincangan seterusnya dengan memohon kebenaran daripada pihak Bangi Wonderland. Melalui Cik Rohani, Mr Steven dan pengurusan membenarkan untuk kami membawa masuk Kek Birthday Ben Ashaari. Ikutkan memang tak dibenarkan membawa makanan daripada luar. So, rezeki kami apabila dibenarkan untuk membawa kek special ini ke dalam.

A Day With Bangi Wonderland

Program ini khas Bangi Wonderland aturkan untuk menghargai mereka yang telah banyak membantu mereka. Jadi, sebagai penghargaan Kelab Blogger Ben Ashaari adalah antara yang banyak menyumbang. Oleh sebab itu, antara media yang paling ramai semalam adalah KBBA9. Bagusnya, secara tidak langsung, Bangi Wonderland menghargai pengorbanan dan jasa Blogger terutamanya. Malah kesempatan yang ada sebenarnya membuktikan bahawa Kelab Blogger Ben Ashaari bukanlah kelab yang sia-sia.

Kenapa kata begitu?

Begini nak cerita, apabila ibu atau ayah terlibat dengan blogging banyak masa di korbankan. Masa nak menulis masa itulah nak kena siapkan anak, masa nak menulis jugalah anak nak susu, suami balik kerja, nak masak dan bila ada event suami atau isteri lah yang jaga anak.

 

Ha., gitu! Bukan mudah, tapi bila Bangi Wonderland menghargai pengorbanan Blogger ianya satu penghargaan bagi kami. Pada masa yang sama, menghargai keluarga yang banyak menyokong daripada belakang. Untuk Bangi Wonderland, tahniah atas kejayaan menerima award “New, Best Waterpark”.

Aktiviti sepanjang Program:

Terima kasih Bangi Wonderland sponsor makan.
Ukhwah sesama ahli keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari

    

    

Bagi yang berminat nak kesana untuk mengadakan sebarang event kehadiran korang amat dialukan. Boleh layari website : www.bangiwonderland.my untuk maklumat lanjut.

ARTIKEL BERKAITAN :

Bangi Wonderland Kini Selamat Dikunjungi

Gempak Giler Showcase Bangi Wonderland

Sehari Bersama KBBA9 di Showcase Gempak Giler Bangi Wonderland

Bangi Wonderland Lokasi Terbaik Seisi Keluarga Sempena Cuti Sekolah

Bangi Wonderland Destinasi Mandi Manda Baru Di Bangi

Cuti sekolah bakal tiba, ramai mak ayah dah sibuk mencari mana lokasi yang sesuai untuk bawa anak-anak berjalan-jalan. Di sekitar Kl pun banyak kawasan nak jalan dengan modal yang sesuai dengan kemampuan kita. Antaranya Little Kingdom Di Maju Junction, Sunway Lagoon, Main Bowling atau ke Putrajaya ada muzium haiwan dan lain-lain. Kos untuk ke tempat yang disebutkan adalah berpatutan. Yang pastinya dapat menggembirakan anak-anak. Tapi kali ini Ummi nak anda yang membaca ke Bangi Wonderland. Tempat yang baru dibuka dan dekat dengan Nilai, Bangi dan Kajang. Kawasan yang tenang dan sesuai untuk keluarga berhibur.

Pintu Utama Untuk Masuk Ke Bnagi Wonderland
Pintu Utama Untuk Masuk Ke Bangi Wonderland
Di kaunter masuk Bangi Wonderland
Di kaunter masuk Bangi Wonderland

counter-tiket-bangi-wonderland

Harga Tiket Taman Tema Bangi Wonderland

Taman tema ini dibuka setiap hari dari jam 10.00 pagi sehingga jam 6.00 petang. Selasa tidak dibuka bagi tujuan pembersihan dan pengurusan. Bagi harga tiket masuk kesini adalah sangat berbaloi dan sesuai untuk semua peringkat masyarakat. Untuk masuk kesini harga tiket adalah seperti berikut : Untuk makluman anda, harga tiket bagi memasuki Bangi Wonderland adalah RM58 bagi dewasa dan RM48 (bawah 130cm) bagi kanak-kanak. Bagaimanapun kanak-kanak dengan ketinggian bawah 90cm adalah percuma. Ummi ringkaskan seperti dibawah okay.. senyumlah sikit 🙂

Dewasa                             : RM58 (Warganegara)
Kanak-Kanak < 130cm: RM48 (Warganegara)
Kanak-kanak  < 90cm : Percuma
Warga Emas                   : 50% diskaun

info-di-bangi-wonderland

Apa yang boleh dan tidak dibenarkan disini?

Sebelum masuk ke sini, ada beberap perkara perlu dipatuhi. Pakaian untuk mandi hendaklah pakaian yang bersesuaian. Seperti taman tema lain, masuk kesini tidak dibenarkan merokok dan juga membawa makanan dari luar. Mesti semua dah sedia maklum kan? Semua ini adalah demi untuk menjaga kebersihan taman tema.

bangi-wonderland

Facebook : Taman Tema Bangi Wonderland

Email:sales@bangiwonderland.com.my
Contact: 03-8687 6522 ( Monday to Sunday 10 am to 5pm ).

Lokasi : North South Highway ( PLUS), exit to Bandar Seri Putra ( After Bangi/ Kajang toll but before Nilai Toll).

Okay , siapa pergi sana kalau info drp sini buat la hashtag #umminani ya… seriuss nak berkenalan dengan uols.  Okay selamat bersuka ria dengan keluarga.

Berkaitan :

Kidzania Kuala Lumpur ?