Saya dan keluarga

Wasap Group Bukan Tempat Sebar Berita Kosong! Please laaa!

Dalam kejiranan kita, ada pelbagai level masyarakat. Yang kadang mungkin kita tak pernah bersua muka. Mungkin ada dalam group WASSAP tu, Puan Sri ,Dato Sri atau orang awam biasa tetapi ada memberi kepada masyarakat kejiranan yang kadang ‘tak semua orang tahu’. Sebab yang memberi tu bukan jenis menunjuk!

Hormatilah orang lain.

Jadi, hormatilah orang lain. Yang tua bangka tu, respect yang muda. Hari ini kita senang, kita sihat, kita tak ada masalah. Tapi, kalau esok jadi apa-apa, akibat ‘KITA’ sendiri punya mulut, lupa diri….agaknyalah.. ada ke orang nak hulur bantuan pada ketika susah?

Mak Bapak kena KBAT juga

One more thing, please la KBAT sikit, even dalam group wasap😂, bukan budak sekolah je kena KBAT, orang tua pun. Kadang orang minta tolong tu sebab urgent! KBAT plss..😆😆

Yang SALAH tetap salah, tapi jangan calit pada orang lain, taik orang lain… Eh, kasaq pula rasa🤣🤣.

Please la, 2019 kot profesional la sikit pun, walau apa juga latar belakang awak. Otak kena level tinggi sikit. Dah dah la nak jatuhkan orang… hish tak faham aku level manusia otak di lutut! 🤣

Macam-macam ragam manusiaa weh!! 😇😇

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *