Tag Archives: kelab blogger

Sehari Bersama Geng Kelab Blogger Ben Ashaari di Bangi Wonderland

Assalamualaikum Hi semua. Eh..ni nak cerita berkenaan trip kami ke Bangi Wonderland bagi program A Day With Bangi Wonderland. Seramai 16 keluarga daripada Kelab Blogger Ben Ashaari telah bersama-sama memeriahkan program semalam.

Ha! Ini excited juga nak cerita. Kami plan daripada hari Khamis untuk surprise buat birthday untuk Leader Kelab Blogger Ben Ashaari. Setelah bincang dengan Shehan dan Kak Nina Mirza, kami setuju.

Perbincangan seterusnya dengan memohon kebenaran daripada pihak Bangi Wonderland. Melalui Cik Rohani, Mr Steven dan pengurusan membenarkan untuk kami membawa masuk Kek Birthday Ben Ashaari. Ikutkan memang tak dibenarkan membawa makanan daripada luar. So, rezeki kami apabila dibenarkan untuk membawa kek special ini ke dalam.

A Day With Bangi Wonderland

Program ini khas Bangi Wonderland aturkan untuk menghargai mereka yang telah banyak membantu mereka. Jadi, sebagai penghargaan Kelab Blogger Ben Ashaari adalah antara yang banyak menyumbang. Oleh sebab itu, antara media yang paling ramai semalam adalah KBBA9. Bagusnya, secara tidak langsung, Bangi Wonderland menghargai pengorbanan dan jasa Blogger terutamanya. Malah kesempatan yang ada sebenarnya membuktikan bahawa Kelab Blogger Ben Ashaari bukanlah kelab yang sia-sia.

Kenapa kata begitu?

Begini nak cerita, apabila ibu atau ayah terlibat dengan blogging banyak masa di korbankan. Masa nak menulis masa itulah nak kena siapkan anak, masa nak menulis jugalah anak nak susu, suami balik kerja, nak masak dan bila ada event suami atau isteri lah yang jaga anak.

 

Ha., gitu! Bukan mudah, tapi bila Bangi Wonderland menghargai pengorbanan Blogger ianya satu penghargaan bagi kami. Pada masa yang sama, menghargai keluarga yang banyak menyokong daripada belakang. Untuk Bangi Wonderland, tahniah atas kejayaan menerima award “New, Best Waterpark”.

Aktiviti sepanjang Program:

Terima kasih Bangi Wonderland sponsor makan.
Ukhwah sesama ahli keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari

    

    

Bagi yang berminat nak kesana untuk mengadakan sebarang event kehadiran korang amat dialukan. Boleh layari website : www.bangiwonderland.my untuk maklumat lanjut.

ARTIKEL BERKAITAN :

Bangi Wonderland Kini Selamat Dikunjungi

Gempak Giler Showcase Bangi Wonderland

Sehari Bersama KBBA9 di Showcase Gempak Giler Bangi Wonderland

Kelab Blogger Ben Ashaari itu apa?

Kali ini Ummi nak story macamana boleh terjebak dengan blog. Pada tahun 2011, Ummi dah mula menulis, tapi sekadar menulis untuk diri sendiri dan keluarga. Kononnya sebagai diary untuk anak-anak pada masa depan. Bil adepa baca blog, atau diari online Ummi depa tahu betapa senangnya Ummi membesarkan mereka dari kecil. Ummi menulis blog dan join kelab blogger Ben Ashaari pada Mac 2016. Masa tu masih kat hospital, dalam nak bersalin dekat Zakkir.

Kelab blogger ben ashaari

Tapi nak cerita, betul anak itu rezeki. Bila adik lahir dan Ummi join Kelas Belajar Buat Blog , blog Ummi bukan lagi sekadar diari peribadi tetapi melalui blog juga Ummi menjana pendapatan sampingan, walaupun tak seberapa.

Hasil dari Menulis Blog
Jika kita jadi luarbiasa, maka tak mustahil dapat hasil luar biasa. Yang penting usaha.

Kelab Blogger Ben Ashaari ini dah lama Ummi follow tapi masih tak tergerak hati nak join. Sampailah , bila Abang Ben open kat instagram untuk ambil geng baru, Ummi beranikan diri untuk DM kat instagram.

Mula-mula join memang kena raging. Adalah , mana boleh bagitau apa kena buat. Tapi itu first day sahaja. Lepas tu, akrabnya kami dah macam satu keluarga besar. MasyaAllah , seronok bila ada event tertentu kami yang tak pernah jumpa pun dah macam kenal berapa lamanya. Syukur ALHAMDULILLAH.

Kini kami di bawah Kelab Blogger BEN ASHAARI bukan sahaja ada ukhwah yang besar, malah kami juga berkongsi rezeki. Dalam Kbba9 (singkatan kepada Kelab Blogger Ben Ashaari) ada pelbagai background. Ada usahawan, polis, ada yang S.O.H.O , ada engineer dan ada juga pelajar. Nampak kan kepelbagaian kami ini sebenarnya membuatkan kami lebih memahami satu sama lain. Kami di KBBA9 saling menghormati satu sama lain, tanpa mengira pangkat dan darjat. Seronok!

Kenapa Ummi kata berkongsi rezeki ?

rawat rambut gugur

Masing-masing ada follower dan kepakaran. Dengan keistimewaan inilah yang memeriahkan dan membantu ahli keluarga dalam KBBA9. Ada yang berniaga bersama, ada yang bayarkan ahli dengan kos pengiklanan dan lain-lain. Seronok berada dalam satu keluarga besar yang tok ketuanya adalah Abang Ben Ashaari sendiri.

Berkaitan : Ummi Nani di Media

Apa aktiviti kami di Kelab Blogger Ben Ashaari?

KBBA9 sentiasa menyokongg ahlinya. Sokong dari segi komen di blog, kerja viral dan juga kami sentiasa mencuba untuk bergerak dalam satu komuniti bagi membantu ramai orang untuk menghebahkan perniagaan dan juga kerja amal mereka. Antara aktiviti kami di KBBA9, Menyusuri  Gelandangan KL ,  Aktiviti di rumah penjagaan Mahmudah , Semenyih

Panjang lagi nak cerita, tapi sebelum tu nak ucap , Terima Kasih KBBA9 terutama Abang Ben yang bagi tunjuk ajar dan dari KBBA9 juga banyak perkara baru danb best di pelajari.

Siapa nak join KBBA  PM kat Fb : Ben Ashaari

Blog : Ben Ashaari

Mingguan Wanita Ex Oc UiTM Arau Merapat Ukhwah

mingguan wanita

Ex Oc UiTM Arau Merapat Ukhwah di Majlis Reunion 2016

Alhamdulillah kami semua dapat berkumpul bagi satu sessi reunion bersama dengan rakan-rakan seperjuangan satu ketika dulu. Semasa di UiTM Arau, kami antara pelajar yang banyak membantu HEP untuk menguruskan kemasukkan mahasiswa baru.  Nak tahu lebih lanjut dapatkan majalah Mingguan Wanita bagi keluaran Edisi 23-29 September 2016.  Kesibukan tidak menghalang untuk merapatkan ukhwah antara kami semua.

fb_img_1474425885159

Reunion ini adalah sessi perjumpaan OC atau orientation commitee ex UITM Arau (pembantu mesra siswa) dari tahun 2004-2006.

“Setelah tamat belajar,masing-masing membawa haluan.kerjaya dan keluarga . Ada yang menyambung pelajaran ke peringkat master dan phd. Dan ada yang meneruskan perjuangan dengan bekerja. Ketika kami di UiTM Arau, kami antara mahasiswa terpilih yang membantu pengurusan HEP untuk mengelola pelajar baru selama 1 minggu. Namun begitu, persediaan menerima mahasiswa baru mengambil masa selama 2 minggu awal kebiasaannya. :Jadi kamilah antara sukarelawan yang membantu pihak pentadbiran UiTM Arau secara sukarela.”

Susah payah kami ketika belajar dan menguruskan event besar seperti perasmian majlis orientasi pelajar baru banyak mematangkan kami semua. Dan Alhamdulillah, pengalaman lepas sangat membantu kami semua kini dalam menguruskan kerjaya masing-masing.

.
Tujuan diadakan adalah untuk mengeratkan silaturrahim sesama kami. Perpisahan kami sekian lama, tidak pernah putus walaupun kami berada di lain-lain tempat. Majlis berlangsug 17 julai 2016 , ketika masih lagi dalam suasana raya. Kemeriahan dapat dirasakan dan niat kami untuk bertemu kembali di permudahkan. malah dapat berukhwah bukan sahaja kami ex pembantu  mesra siswa ,(oc), tapi majlis  ini merapatkan juga ahli keluarga kami semua.

Reunion diadakan di rumah Puan Noridah Suleiman Timbalan Pendaftar Kanan UiTM Cawangan Selangor Kampus Puncak Alam di Kolej Raflesia 1 UiTM cawangan Selangor Kampus Puncak Alam. Hanya di foyer dan rumah tamu , reunion kami tetap berjaya diadakan. Bagi kami, majlis ini berlangsung dengan sempurna. Bukan mudah untuk kumpulkan kami semua dlm satu masa. Namun,atas ke akraban semua dan perancangan yg  singkat dapat juga di laksanakan.

Matlamat Reunion Kami Tercapai
Ya, ukhwah mak ayah drp zaman universiti telah berkembang sehingga anak2 dan cucu. Malah, yang lebih baik, networking ini dapat membantu rakan2 dalam perniagaan juga secara tidak langsung. Saya sendiri secara tidak langsung membantu sahabat ex oc UiTM Arau melalui penulisan di blog www.umminani.com . Saya war-war2 kan dan menulis serta mempromosikan perniagaan dan kepakaran mereka melalui penulisan.

Seronok sebab, sentiasa mengimbas kenangan lalu dan sekarang ibarat extended famili. mengetahui n mengambil berat, saling bertukar idea memandangkan pekerjaan masing masing adalah berbeza. Kepakaran dalam bidng masing-masing secara tidak langsung membantu kami semua.

Malah ada yang menjalankan perniagaan ,ini adalah satu networking ysng terbaik. dan ada yang beroleh rezeki drp silaturrahim ini. Perancangan selepas ini, kami cuba mengaturkan reunion di UITM Arau Perlis. Dimana Uitm Arau menjadi lokasi pertama pertemuan kami. susah payah kami suatu ketika dahulu telah menjadikan kami akrab dan bersatu sehingga kini. Kami merancang untuk mendapatkan penyertaan lebih ramai ex Oc Uitm arau bagi majlis reunion akan datang. Insyaallah.
fb_img_1474425874896 UiTM Arau

Selain itu ,  bagi reunion akan datang kami cuba untuk berbincangan dengan pengurusan uitm Arau bagi menyertai majlis orientasi pelajar bagi bagi pengambilan akan datang. Insya Allah. Saya yakin dan percaya  ini pasti mengimbau kenangan paling hebat.

Artikel Berkaitan :

Umminani.com di Media Akhbar Ruangan blog Harian Metro